Ahoj, "opět" jsem v hubnoucím procesu, ale chuť na sladké je fakt hrozná! Jaký je Váš názor na dia čokoládu? Je mi jasné, že ji nemůžu sníst v deset večer 2 tabulky. Ale co třeba dopoledne? Já jsem prostě čokoládová a tohle by mohlo být řešení? Co myslíte?
To ale není dietní čokoláda, ale dia, pro diabetiky.
Jasně, já vím. Ale přece jen neobsahuje normální cukr, ale umělá sladidla, ne? A když tu holky píšou, že sladí jen těmi, tak by mě zajímalo, jestli tu někdo nahrazuje normální čokoládu tou dia, v rámci hubnutí?
Potraviny označené nápisem 'light' mají ve většině případů snížený obsah energie, tuků, nebo cukry nahrazené umělými sladidly. Ale pozor! Někdy bývá u light potravin snížen obsah cukrů na úkor vyššího množství tuků. Takové potraviny jsou vhodné zejména pro diabetiky, ale na hubnutí se rozhodně nehodí. Jde například o různé dia čokolády a sušenky. Vyplatí se proto před koupí prozkoumat množství všech složek a srovnat to s 'obyčejnou ' verzí potraviny.Najdi si kolik to má kalorií oproti normální čokoládě, ale myslím, že tím nic nevyřešíš.
Já bych se teda rozhodně hlavně necpala sladidlama, to je hroznej ee...
Já když jsem chodila cvičit a měla jsem profesionalního trenéra tak mi říkal, když už nemůžeš bez toho sladkého být tak ho jes jen do do 11.00h ranní a 4h před spánkem poslední jídlo. Já s tím mám perfektní zkušenost. Omezit jídlo, sladké jíst jen ráno a poslední jídlo cca kolem 18-19h. Jím vše co normálně jen méně a pak si na to zvykneš. Vím že na to ses neptala, ale když už jsem psala o sladkém tak jsem to přidala.
dia čokoláda navíc hnusně chutná, s čokoládou to nemá skoro nic společného...a že jsem jich ochutnala.
Dia čokoláda možná neobsahuje cukr, ale obsahuje tuk.
Takže spíš nějakou tu kvalitní nepřeslazenou čokoládu bez rostlinných fujtajblů a kousek si dát.
toto jsem našla v nějaké diskuzi na netu:
Klára ***: Dobrý den. Chci se zeptat. Můžu v dietě jíst DIA čokoládu? Děkuji. K.K.
Ondřej ***
Dobrý den, osobně bych dia čokoládu nedoporučoval. Dia výrobky obsahují místo klasického cukru náhradní sladidla, kterými jsou většinou sorbitol a fruktóza. Sorbitol v dietě nevadí, horší je to s fruktózou. Fruktóza je ovocný cukr, nepotřebující ke své metabolizaci inzulín, což ve výsledku způsobí navýšení hodnot krevního cukru. Do diety je fruktóza (pro zdravého člověka) méně vhodná než klasický cukr. Pokud však na trhu naleznete dia čokoládu bez fruktózy, tak se jí bránit rozhodně nemusíte.
Já si taky myslím, že je mnohem lepší kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa než dia čokoláda, ta kvalitní je totiž mnohem intenzivnější a tím pádem ti bude stačit jen kousíček. A toho cukru tam nemá tolik a i tak je pro zdravého člověka lepší cukr než sladidla. Nehledě na to, že dia věci jsou většinou celkem humus
Ano jak píšou ostatní když už čokoládu tak s vysokým obsahem kakaa ale dia ne...sice obsahuje náhradní sladidlo ale množství tuku je podobné jako u normální...není mezi nimi moc velký rozdíl
Rozhodně nic nezkazíš, když to na sobě vyzkoušíš. Kdysi hodně dávno jsem si taky kupovala kvůli redukční dietě čokoládu dia, konkrétně Milku, nebyla nejhorší, pokud vím, tak umělá sladidla neobsahuje vůbec, obsahuje jen tu fruktózu. Nevím, jak je to s jejím zpracováním v těle, ale její určitá výhoda je v tom, že má nízký glykemický index, takže nerozhází hladinu krevního cukru, která často může za chutě na sladké. A říká se, že při dietě s nízkým GI se hubne. A pak jí možná ani tolik nesníš, jak píšeš, že bys byla schopna sníst až dvě tabulky čokolády. Chce to vyzkoušet.
Jak píšete o větším množství kakaa v čokoládě, mě osobně třeba po kousku čokolády s 50 % a více kakaa bolí hlava a nejsem sama A navíc, čím víc kakaa, tím víc tuku v čokoládě.
Ale nejlepší by bylo ji při dietě vysadit úplně. Možná nejen při dietě
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.