A myslíte si, že když používáte do všeho a na všecno olivový olej , že to je super? Při smažení se v olivovém oleji stejně všechny cenné látky zničí..taky ho používám, ale rozhodně ne do všeho a spíš do studené kuchyně..Jinak používám slunečnicový, sádlo a máslo...podle toho kam se hodí
Cituji jana81: Já teda kupuju řepkový, už dávno jsem někde slyšela/četla, že je lepší než slunečnicový
já jsem slyšela že se tak rychle nepřipaluje tak jsem ho jednou koupila a přišlo mi to nastejno
Cituji Dominikka: Při smažení se v olivovém oleji stejně všechny cenné látky zničí.
To snad ve všech ne, tím teplem.
Olivový a to na vše.
Reaguji na Siiri: no jinže drahý olivový olej si většinou lidi kupují kvůli tomu že je zdravý a prospěšný ale smažením se to stejně všechno spálí a vyjde to nastejno jako olej za 30 kč...ale tím neřikám, že ol. olej na pánvi nepoužívám, do něčeho se mi hodí kvůli chuti, ale vždycky šílím když vidím jak někdo smaží na extra panenských ol. olejích za 300
Cituji Dominikka: vždycky šílím když vidím jak někdo smaží na extra panenských ol. olejích za 300
tohle tema je o penězích? Smažím na olivovem oleji, protože mi to tak vyhovuje. O cenu nejde
A taky já nepsala, že na extra virgin...jsou ruzne druhy olivoveho oleje.
Cituji jana81: A čeho třeba na to smažení řízků použiješ nejvíc? Je ta chuť olivového oleje potom na těch řízkách poznat? No budu to muset někdy vyzkoušet...
Hmm tak to je těžká odpověď, všechno dávám "přiměřeně", ale když to tak nějak vezmu od oka tak je to dejme tomu v poměru 2 lžíce oliváče, 1,5 sádla, 1 másla..., ale to tak nějak odhaduju, protože to fakt neměřím.
Dobré je na tom to, že žádný z tuků nevyniká svojí chutí, ale jsou jemné a vzájemně propojené.
Cituji Siiri: tohle tema je o penězích? Smažím na olivovem oleji, protože mi to tak vyhovuje. O cenu nejde
Cituji Dominikka: ale vždycky šílím když vidím jak někdo smaží na extra panenských ol. olejích za 300
A proč to řešíš? Tak ty na nich nesmaž a o ostatní se nestarej.
Někdo peníze (zbytečně) prokouří či propije a jiní si za ně raději koupí kvalitní potraviny.
Nevím kde se vzalo přesvědčení, že řepkový olej je špatný, není Jinak když už člověk smaží, je celkem jedno na čem, zdravé to stejně nebude Já používám na smažení buď řepkový nebo slunečnicový, na pečení máslo, do studené kuchyně oliváč.
Cituji ILChazz: když už člověk smaží, je celkem jedno na čem, zdravé to stejně nebude
Taky si myslím...
Reaguji na 5Peta: Super odkaz, díky. Já chodím většinou do Vomfassu ale tohle je taky super
Reaguji na Karamelka12:
Já si i většinou dovezu nějaký oliváč z dovolených, když se nacházím právě v zemi, kde přímo olivy rostou a mají tam velký výběr, ale tady na těch stránkách jsem byla právě překvapena tím, co vše se dá sehnat za oleje.
olivový olej i na teplou kuchyni, ghí, na řízky domácí sádlo
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.