Cituji jana81: Mně přijde, že se mi máslo hned začne přepalovat.
Mám to stejně. Máslo nelze rozehřát na více než 150°C, jinak začne z pánve stoupat hustý černý dým. Dělám to na nízké teplotě delší dobu, subjektivně se mi maso jeví chutnější.
Ahoj, já smažím hodně málo, ale když už tak jedině palmový olej, nemám ráda když se mi olej přepaluje a prská a to je právě u palmového oleje výhoda, opravdu máte potom kuchyň čistou... taky jsem četla, že je ze všech olejů nejzdravější, jo a hlavně nemá žádnou pachuť....
olivový, kokosový - na něm dělám palačinky, přepuštěné máslo jak na co...ale popravdě moc nesmažím a většinou se snažím vše dělat v troubě. Nesnáším smažení
Používám řepkový olej na běžné smažení, do polévek máslo, do studené kuchyně extra virgine oliv.olej.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.