Ahojky holky,potřebuju radu,vím, jak udělat těsto na bramborák a dělám ho často,jen se chci zeptat na vaše zkušenosti ohledně toho,do kdy těsto vydrží hotové v ledničce,příp.jestli např. nezčerná a tak. Manžel dnes přijede z práce později,přesně nevím,chtěla bych si těsto připravit už odpoledne, dát ho do ledničky,ale mám strach,jak budě těsto např. za 3,4 hodiny vypadat,díky za rady,tipy.
Usmažíš ho bez problémů, rozhodně se nezkazí, ale s největší pravděpodobností ztmavne. Ještě třeba zkusit nějak zamezit přístupu vzduchu, třeba položit přímo na těsto talíř místo poklice, ale nevím, jestli to bude mít nějaký efekt, nezkoušela jsem.
ammalka
Buď klidná, těsto připrav, aspoň se všechny ingredience pěkně prolnou. Já těsto připravuju den dopředu, sice na povrchu oxydací zčerná, ale to se pak stejně promíchá. Většinou udělám těsta "kýbl", protože pak si, kdo má chuť, udělá pár bramboráků v dalších dnech a jsou čím dál lepší. Těsto takhle v ledničce vydrží klidně i 5 dní, ale to ho už musí být vagón
Sama jsem to nezkoušela,ale prý pomáhá zalít horkým mlékem,pak prý nezčerná.
možná dám přímo na povrch potravinářskou folii a zatížit... brambory černají kvůli přístupu vzduchu. jinak se tomu nic nestane
Je úplně jedno, do jaké nádoby těsto dáš a čím ho zakryješ, stejně na povrchu zčerná, protože se setká se vzduchem. Kdybys vrchní tmavou vrstvu odebrala, zčerná znova, ale pokaždé jen na povrchu. Fakt to ničemu nevadí, na chuť to vliv nemá a při smažení se to nepozná.
Ta nádoba by musela být úplně plná a víko by muselo těsně doléhat na těsto. Pak snad. Jinak to černání ale opravdu ničemu nebrání.
Cituji rakave: Sama jsem to nezkoušela,ale prý pomáhá zalít horkým mlékem,pak prý nezčerná.
jj, mlíko tomu trochu pomůže, ale i tak to docela černá
Tak mám hotové těsto, už se těším na večer, mňam, k tomu zelný salát, holky, mizím, do večera těsto fakt nevydrží
Ammalko přítel si pochutnal ?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.