Cituji Miasofia: strašně se mi to připálilo a to jsem pořád poctivě míchala

No, rýži nejdřív vyperu a pak sypu rovnou do horkého mléka a fakt míchám a vařím hodně zvolna, je to opruz a na dlouhé lokte. Ale když tam dáváš tvaroh, tak to v mléce vařit nemusíš a na chuť je to určitě ještě lepší.

Cituji 1EPE: nemusíš celou dobu stát a míchat jako blázen

No prosím, na to jsem nepřišla, taky to zkusím...

arrow
profile_image
tlapka6
od 11. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Miasofia
Morrigan
Taky to vařím v mléce, ne slaném, ale sladkém a přidám do něho skořici a kousek másla a citronovou kůru, pak taky do trouby s ovocem a taky sníh a tvaroh mi tam taky chutná ..
V pytlíku jsem to taky zkoušela vařit, ale přišlo mi, že se to vaří o dost dýl než, když to tam nasypu.Pořád ten pytlík nenabejval jako ve vodě..je to možný?
Máma mi říkala, že babička to nevařila, ale všechny ty ingredience dala do pekáče s neuvařenou rýží a že to bylo za půl hodiny hotové. Tak jsem to zkusila a bylo to nějaký divný, Navrchu dost připálený, odspodu chycený, v prostřed rejže tvrdá..

Tak jsem právě myslela, jestli nemáte zase nějakou vychytávku , jako předtím, aby se ta rejže nemusela vařit , jestli to nemáte někdo odzkoušený zrovna do trouby...
(jsem si chtěla ušetřit práci)

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak jsem si dělala rýžový nákyp a to tak, že jsem poctivě uvařila rýži v osoleném mléku, ale ne v hrnci, ale na pánvi (nerezové), okraje jsem potřela máslem, takže mi mléko neutíkalo a vůbec se to nepřipálilo! Jasně že jsem celou dobu míchala . Pak jsem to nechala dojít pod poklicí, ušlehala jsem cukr a žloutky, to jsem vmíchala do rýže, pak ještě ušlehané bílky a půlku jsem dala do pekáčku, na to nastrouhané jabka a pak druhou půlku a šup do trouby a bylo to mňáááááám

já kupuji jedině uncle Beans ta je perfektní a pak ji dochucuji podle nálady hráškem kukuřicí šunkou apod.

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Goldie: dochucuji podle nálady hráškem

rýži s hráškem miluju!

My kupujeme úplně obyčejnou v papírovém sáčku a vaříme ji tak, na jeden díl rýže jednou tolik vody, přidáme kousek cibule a vaříme cca 15 min. Nejlepší rýže mňam

arrow
profile_image
bramburk
od 23. 5. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Můžete mi poradit, jaký je rozdíl mezi tou rýží, co se lepí a vaří ji Asiati a tou, co je každé zrnko zvlášť a je zbarvená malilinko víc do žluta? Dělají ji v jídelnách, ale nevím, jak ji poznat v obchodě...

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na bramburk:
Třeba basmati rýže. Na krabičce je to napsané.

Reaguji na bramburk:

Ta nelepivá nažloutlá je rýže Parboiled (je to vždycky napsaný na obalu, ale i v neuvařeným stadiu má takovou nažloutlou plastovou barvu) a lepit ti bude podle mě každá jiná bílá rýže...já mám nejradši kulatozrnnou, nebo jasmínovou, oboje kupuju teda v makru, protože u nás je spotřeba velká a nesnáším nakupování

arrow
profile_image
bramburk
od 23. 5. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji lentilkah: basmati

Cituji Tineski: Parboiled

Dívala jsme se na obrázky a oboje tak vypadá, děkuju moc, poohlédnu se v obchodě...

arrow
profile_image
Peet
od 7. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nejlepší způsob jak dobře uvařit rýži, je vařit jí v parním hrnci na rýži, dělá se sama, za chvíli je hotová a je nejlepší.. na internetu jich nabízejí plno..neváhejte.

arrow
profile_image
Lenniy
od 15. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já rýži "přeperu" ve vodě - dokud ta voda není čirá. Pak osolím, přidám hřebíček a vařím asi 15-20minut..

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené