Nazdárek holky,
asi po deseti pokusech a článcích na netu jsem konečně přišla na to jak uvařit rýži, která chutná uplně jak v čínské restauraci. Ale je to docela zdlouhavé, ráda bych ušetřila čas a přešla na rychlejší variantu s použitím rýžovaru. Chutná jasmínová rýže z rýžovaru opravdu také jako z čínské restaurace ? Případně jaký rýžovar používáte ?
Děkuji za příspěvky
Reaguji na Monus:
Parááda ! A můžu se zeptat jaký spešl vařič máte ?
Reaguji na Monus:
Parááda a jak se tam dlouho rýže vaří vůbec ? a je opravdu tak křupavá a nelepí ? Mně se tomu nechce pořád věřit, že by byla tak skvělá !! Ale budu Ti věřit a začnu po nějakém pokukovat !!
Reaguji na Marissa:
Opravdu ? Tak to mně děsně voní ! Doma jsem jí dělala poprvé tak před dvouma měsícema a od té doby bych jinou ani nekoupila, vařím jí třikrát týdně určitě. Mňam
Tak to je pecka !! A ten z tržnice na netu asi nikde neseženu viď ! Já totiž tržnice s takovým zbožím jako je elektronika ani neznám, jenom samé hadry
Reaguji na Monus:
Z Jihlavy ( Do Prahy sice jezdím, ale do Holešovic zrovna ne (
Já kupovala rýžovar u vietnamců v Brně na Olomoucké, chodím tam kupovat i rýži a ostatní věci. Sojovku, rybí omáčku atd.
Cituji Martina77: v Brně na Olomoucké
Ahoj, můžu se tě zeptat, ve kterém tom obchůdku přesně? Pro rýži tam chodím pravidelně a akutálně uvažuju i nad rýžovarem, protože jsem rýžožrout. Kolik cca přišel? Raději bych si snad koupila přímo od nich, než na českých eshopech (většinou to není zas až taková investice).
Reaguji na Tineski:
já mám tento rýžovar a je skvělý
http://www.mall.cz/specialitky-kuchyne/obh-nordica -hrnec-na-vareni-ryze-6322
na olomoucký stál jiný (alespoň před pár lety) přes 2
Reaguji na grani:
Na ten jsem už četla pár recenzí na netu, že nikdo neví, kolik vody se tam má vlastně dávat, ty s tím nemáš problém ? Kolik hrníčků vody dáváš na hrníček rýže ?
Chápu, že domluva s Vietnamci může být všelijaká, ale kdyžtak se poptejte po japonském vařiči, ty bývají nejlepší. (Taky je většina na jiné zásuvky, počítat s tím.) Zato rýže bývá dobrá hlavně thajská, pokud chcete dělat sushi, tak samozřejmě japonská.
Mimochodem, oplachujete ji ještě?
Vodu tam dávám od oka, když toho vařím víc, tak je vody většinou o jeden článek prstu více. Úplně přesně to být nemusí, ten vařič si to sám nějak pobere. Holt si každý stylem pokus-omyl musí najít to své.
No a pokud se vám to napoprvé nepovede a rýže je rozbředlá, můžete ji recyklovat a udělat z toho tzv. chao
Vody dávám přiměřeně. Někdy musím trošku přilít, ale často se strefím. Na hrníčky to nedokážu říct.
jo, a vždycky ji proplachuju.
nejelepší rýže je vietnamská a rýžovar kupujte taky od Vietnamců, já jsem ho koupil na 400 Kč v tržniči Sapa a funguje parádně, zásuvka normální.
Rýžovar mohu doporučit, u nás se používá neustále. Koupili jsme ho (asi před 2 lety)myslím v Datartu za cca 550,- a jsem nadšená, jak je samostatný (vaření trvá cca 8 minut, poté se sám vypne)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.