Taky občas neodoláte a dáte si jídlo v čínských-vietnamských fastfoodech? Nevíte, co je to za druh a jak vaří tu jejich výbornou rýži? Je taková dlouhá, zrníčka drží při sobě, jakoby se lepila a přitom není rozňahňaná. Děkuji.
Mě kamarádka říkala, že je to nějaká spešl rýže. Že se chvíli vaří a pak se šoupne do trouby. Prý ji sehnala její mamka v nějakém tom bistru (v době, kdy měli firmu v takovém komplexu, tak do toho bistra chodili). A mě ta rýže taky chutná. Jinak oni mají takové nějaké speciální hrnce.
Ano ano jasmínová rýže. K tomu hrnec na ryži. A rýže je tak výborná že ji doma jíme i k řízku.
U nás ji mají Vietnamci. Říkají tomu vietnamská rýže a prodávají ji váženou 1 kg za 59 Kč. Je opravdu dobrá.
Ahojky, v Pze, se dá koupit ta jasmínová ryže přímo od těch vietnamců, prodávájí to přímo do bister, myslim že po 1kg a 5 kg..možná i víc. Jinak se tam dá koupit i ten hrnec na ryži, ta rýže je vlastně hrozně jednoducá, dáš do toho hrnce promytpu rýži, a vody 2x více než je rýže a pak dáš jen cook Jinak je ta rýže vážně výborná a podle toho jak moc dáváte vody si nastavujete jak bude tvrdá a nahoře na tý páře z té vody si můžete udělat maso, nebo zeleninu)
Na tržnici v Brně bylo 4.5 kg jasmínové rýže za 180, mají i větší balení, ale nevím, kolik stojí. Ani nevim, jestli je tam teď vůbec otevřeno. Asi ne.
V Praze to bude podobné. A pro Vietnamce to bude ještě levnější.
Ahoj, já si myslím, krom toho, co tu už padlo, že do ní přidávají tochu octa, který se používá na přípravu sushi rýže, proto je tak trochu lepivá.
Holky díky.
Jasmínovou rýži jsem doma zkoušela, ale ta z bister je jiná. Stopro je to jinou přípravou. Já to samozřejmě klasicky vařila ve vodě. Ten hrnec na rýži jsem u nich viděla. Oni ji někde z toho hrnce přímo servírujou na ty umělohmotné talířky.
LUSINDA:
Poradíš mi tedy, jak jí udělat podobně, ale bez toho hrnce? Jak jí dusíš v troubě? V hrnci nebo na pekáči, ve vodě nebo jen tak trochu podlitou? Díky.
Jasmínová rýže z rýžovaru.
mňam mňam
krásně voní
Teď jsme měli z obchodu thajskou a byla taky moc dobrá.
Já rýži jen peču - na 180 C, dám 1,5x tolik vody co rýže
Moc díky za příspěvky. Koupila jsem si tedy dle Vašich rad tu od Vietnamců a zkusila jsem jí péct.
Je naprosto úžasná!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.