Aho holky, dámy, slečny Chci se zeptat, jestli si některé z vás dělají domácí mléčnou rýži? Já jsem na ni zrovna dostala chuť, ale nechce se mi ji kupovat, domácí je přeci jen lepší
Prosím vás tedy o nějaké vaše osvědčené recepty
(můžete kdyžtak i přihodit recepty na domácí ovesnou kaši )
Pokud myslíš rýžovou kaši tak povařím rýži v mléce, někdy dám díl mléka a díl vody a vařím do zhoustnutí a změknutí rýže. Pro lepší chuť / ale také více kalorií / je při vaření možné dát i kousek másla. Po uvaření dochutím co mám po ruce - med, ovoce, kakao, skořice to už pak záleží na fantazii a možnostech.
Právě, že nemyslím přímo rýžovou kaši, ale mléčnou rýži - nabízí ji třeba Kunín. Ta není tak hustá a celkově mi chutná víc, než rýžová kaše...
Reaguji na Petulka92: Já ji dělám tak, že rýžovou kaši uvařím málo hustou a na konci tam ještě naliji vanilkový puding s mlékem, obyčejná rýžová kaše mi přijde "suchá".
Reaguji na farahh: Nejdřív na plno - na elektrickém sporáku na 9tku a jakmile se to začne vařit tak to stáhnu tak na 7mičku nebo 6tku,ale jsem pořád u hrnce a míchám dokud to není hotové - pokud se použije předvařená rýže ze sáčku,tak je to i vcelku rychle hotové. Na takové věci je vůbec nejlepší krátkozrná rýže Arborio,ale i z dlouhozrné lze udělat.
Cituji PíBí: obyčejná rýžová kaše mi přijde "suchá".
Potom stačí dát víc tekutiny nebo ji nevydusit uplně celou. Ještě se mi nestalo,že bych rýžovou kaši měla suchou.
Reaguji na Petulka92: Mléčnou rýži dělám pravidelně, máme ji moc rádi.
Dělám ji z kulatozrné "rozvářecí".
Do hrnce dám část vody a část mléka, rýži, skořici a pokud mám tak vanilkový lusk. V průběhu vaření cca 2x doliji mléko, aby byla rýže plně zalitá. Vařím cca hodinu až hodinu a půl. Odstavím, když je vše v zásadě vyvařeno. Vmíchám máslo, med nebo práškový cukr, mléko, aby vznikla relativně řídká kaše a nechám chvíli odstát, pak nandám do misek.
Buď samotné nebo přidám do vrstev pokrájené ovoce.
Pro jemnou mléčnou rýži se mi osvědčil poměr zhruba 1/2 kg rýže, 2,5 - 3litry mléka, 1/4 másla, ostatní dle chuti.
V průběhu vaření nemíchám, zamíchám jen pokud něco přidávám. Vařím cca na poloviční výkon, resp. nejdřív vyšší, aby se začala vařit a pak stáhnu tak, aby jen lehce probublávala pod pokličkou.
Reaguji na Jannnie: Reaguji na Veselka10:
a to se fakt nepřipálí? Mě se připálí i puding, jsem prostě levá
Reaguji na Tiakia: když jsem byla malá, měla babička něco podobného a říkali jsme mu "pískáček"
Jsem myslela, že to už neexistuje.
Cituji farahh: že to už neexistuje.
no tak to vidíš.
Navštiv nějakou malou prodejnu domácích potřeb,taková ta malá soukromá "železářství" existuje kde co,jen velký obchod typu market to neprodává neb to je pro ně "nemoderní"
Cituji Jannnie: Ještě se mi nestalo,že bych rýžovou kaši měla suchou.
Ne suchá, já to jen neumím popsat. Prostě mám ráda víc tu "omáčku" než ta zrníčka. Ale zase ji nemám ráda úplně řídkou. Je to se mnou těžké, no... Pochopitelně vařím z kulatozrnné a s tím pudingem mi prostě chutná víc. Dělám jí s ním i do nákypu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.