Veuska118
Mně tento postup ale přijde normální. Když chceš někde něco ubrat na jídle, tak ti naúčtují nejpodobnější jídlo v plné výši.. Vzhledem k tomu, jak si moc v restauracích vymýšlím, co chci jinak, tak s tím mám dost bohaté zkušenosti. Řekla bych, že je to spíše vaše chyba, pokud jste na takový postup nebyli připraveni - měli jste se zeptat předem číšnice, jak vám to budou účtovat.
helusiky
Myslíš Empire? Tam mi sice jídlo chutná, ale jako za tu cenu to zas takovej zázrak není. Byla jsem si tam asi dvakrát na obídku, ale teda 250 kč za colu, salát a bagetku, to fakt ne. Sice dobrý, ale naprosto obyčejný salát s pár kousky kuřecího politý dressingem, k tomu 3 kolečka opečené bagety s nějakejma bylinkama, která stála půl sta? To fakt ne
čerstvý zážitek: předevčírem jsme byly s bandou v místní pizzerii. Kamoška si dala "slepičí vývar s vejcem".....donesli jí šedo-zelenou kalnou vodu nepříliš velké teploty a v tom kydlý syrový vajíčko. (jako vím, že se to prý do nějakých polívek dává, ale to musí být fakt horká, aby se to vajíčko jakž takž trošičku udělalo, já osobně jsem si tedy představovala, že to bude klasické rozšlehané vajíčko, které se tam povaří. No budiž....ale dodnes by mě zajímal původ té tekutiny....shodly jsme se na tom, že to mohla být vyvařená voda z těstovin, barva tomu odpovídala....docela mě ta představa děší, to snas nebyla jen voda s bujonem, ale něco daleko hnusnějšího a bez chuti, po rozmíchání vejce to chytlo pachuť toho syrového vajíčka - nechali jsme to odnést, ale číšnice se ani neomluvila....
Tak já reklamuju stále a neustále asi od svých 18ti let. Nutno říct, že tatínek mě vždy okřikuje at toho nechám a "spapám to", že to tak hrozný není... Tím mě popíchne ještě víc - hlavněm pokud je maso syrové nebo smrdí .
Minule jsem si v Budějcích dala omeletu a byla tak přesolená, že se mi po prvním soustu zvedl žaludek. Přítel ochutnal a málem ho prý odvezli záchrankou. Nejlepší byla paní servírka, která na mě téměř 20min koukala - viděla, že nejím!! a ani jí nenapadlo se přijít zeptat, zda je vše v pořádku. Restaurace byla téměř prázdná. Přišla až když dojedl přítel a ještě se zeptala, zda bylo všechno v pořádku. Tak jsem jí na to samozřejmě řekla své. Nabídla mi náhradní jídlo, ale mě to přišlo jako nesmysl čekat dalších 20 minut na jídlo a normálně jsem jí řekla, že to mé platit nebudeme a náhradu nechceme, ať se nezlobí. Vzala to, ale oči protáčela snad o 360 stupňů.
Já se takhle chovat v rpáci, tak se tu moc dlouho neohřeju... Jinak já podnikům druhou šanci nedávám. Jednou je jídlo šlichta a nikdo mě tam nedostane ani heverem...
jataky
No tak ja nevim, asi jsme každá zvyklá na něco jinýho, ale mě teda nepřijde normální někomu místo 30 naúčtovat 96 kč. Já kdybych byla ta číšnice, tak bych na to ty zákazníky upozornila, nejspíš by mi to nařizovala moje výchova a základní lidská slušnost, ale každý má ty hodnoty jiné...
A nemyslím si, že to byla naše chyba, protože jsme s něčím takovým před tím problém neměli...Asi holt jiný kraj jiný mrav...
Veuska118
Možná je to tím, že jsem z Prahy, tady ti naúčtují prostě všechno. Asi máš pravdu v tom, že jinde to tak "drsné" není, ale jak říkám, jsem na to zvyklá. Nechávám si hodně v jídlech měnit přísady, atd., takže bohaté zkušenosti. Upozornit vás samozřejmě číšnice mohla.
Nj Praha tím se to vysvětluje
Jak se v Praze je blaze(to nemůžu říct, protože by mi Brňáci utrhli hlavu ), ale draze
Naúčtovat místo suchých špaget se sýrem špagety s boloňskou omáčkou plus extra ten sýr, mi nepřijde v pořádku a určitě bych to neplatila, ani v Praze Je to jak když si dám v restauraci svíčkovou bez masa, taky neúčtují maso.
Kamarádka měla kuřecí kapsu napůl syrovou a hodila jim to na hlavu,ale chodí tam dál. Je to hospoda 4. cenové,ale vaří tam jinak na tento zažitek dobře. Vršovice - hospoda Květen.
Jinak osobně ani si nic nepamatuji a když něco bylo, tak jsem jim to řekla a vícekrát tam nepáchla.
Spíš mě opravdu někdy udivují ty ceny a pak donesou v talíři něco, co tam člověk hledá. V Průhonicích jsme byli v jednom takovem penzionu, jídlo dráhý, moc dobrý,ale právě za tu částku hodně malinko
jataky
to máš pravdu s tou Prahou - jednou mě dostalo, že měli hotovku s bramborem, dala jsem si hranolky a oni mi naučtovali celkovou cenu, jak kdybych si dala brambory a ještě k tomu si připočetli hranolky. Příloha jako příloha. Chápala bych, kdyby se cena vzvedla třeba o 5,-Kč, když jsou to ty nóbl hranolky,ale o 25,-Kč. Poslala jsem je do háje a už mě tam neviděli...
Cituji jataky: Možná je to tím, že jsem z Prahy, tady ti naúčtují prostě všechno. Asi máš pravdu v tom, že jinde to tak "drsné" není, ale jak říkám, jsem na to zvyklá.
jak kde...já mám tu zkušenost s tím, že si naúčtují všechno i z malých měst...už jsem na to prostě připravená a nedokáže mě to vyvést z míry
Přidám aktuální zážitek: objednala jsem si fresh z hroznového vína - normálně vypadá tak, že je zelený, lehce jakoby zakalený a chutná pro hroznech. Dostala jsem něco mezi zelenou a oranžovou (nebo jakoby zrzavá hnědá) se silnou příchutí mrkve (přesně vím, kde se tam vzala, neb spolustolovník měl fresh s mrkví). Takže to šlo zpátky do kuchyně, ani nemrkli, dostala jsem nový - řádně zelený a chutnající jako hroznové víno. No ale měli drzost, že ten původní vůbec přinesli na stůl.
Jsem ráda, že se začínají reklamace stávat běžný - úroveň služeb v ČR potřebuje pořádnou školu. Taky že se stává běžný odnášet si zbytek porce z restaurace aniž by se personál na člověka koukal jak na socku.
K Praze mám ještě jeden úža zážitek - taky Café Louvre, hrajou si na super podnik - a proto vám ke každýmu jídlu naúčtujou "cuveé" - poplatek za stolování 15 Kč, objevuje se to i v jiných restauracích, někde to berou jako za pečivo, někde za takový ty omáčky apod na stole a vůbec je nezajímá, že máte jídlo, ke kterýmu teda rozhodně ani pečivo ani omáčky nechcete a nepotřebujete... novej vynález pražskejch pinglíků a restauratérů, jak rejžovat na už tak předraženym jídle
Mně zase v restauraci tvrdili, že balkánský sýr, který mám na každém kousku zeleniny a který dle mě pocházel z šopáku, který vracela cca půl hoďky přede mnou ženska u druhého stolu, se tam údajně dostal tak, že krájeli stejným nožem moji zeleninu a její sýr....je to hygienicky v pohodě, dělat jedním nožem všechno? nemyslím si...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.