Reaguji na columbina:
Nejlepší je koupit si mleté wasabi (takový prášek) a zamíchat s kapkou vody. Udělá se ti wasabi jako z restaurace takové to tuhé a hezky zelené
tak já nevím holky, sushi mám hrozně moc ráda, ale takhle to doma prznit? tunák z konzervy, petrželka okolo ... to už snad ani nemá se sushi nic společného kromě tvaru. trochu mi to přijde, jako kdyby čínan vařil svíčkovou a místo svíčkové použil tofu a kořenovou zeleninu nahradil klíčky a výhonky.
jinak sushi taky občas doma dělávám,s přáteli, každý si pak udělá svou vlastní rolku, je to docela sranda. ale i když používáme čerstvé ryby a rýži na sushi a snažíme se co se dá, ta kvalita se nikdy nevyrovná pravému sushi.
Reaguji na berolina:
A můžu se zeptat, kde ty čerstvé syrové ryby sháníš? Já jsem se teď vrátila z Japonska a suši (zejména nigiri, na maki mi trošku vadila ta řasa...) a sašimi mě fakt chutnalo, ale nějak se nemůžu ubránit dojmu, že tady nemůže být tak dobré jako v tom Japonsku - prostě proto, že nemáme takový přístup k čerstvým rybám. Přece jenom je to pak o něčem jiném, když tam dá člověk úplně čerstvou rybu a když tam dá už jednou zamraženou......
Jinak s Tebou souhlasím, některé "počeštěné" suši mě přijde drobet směšné
BTW je sranda, že tady platí suši za lahůdku a stojí docela dost a v Japonsku je to jedno z nejlevnějších jídel Sašimi už je ovšem drahé
Co se týče receptů, tak jsem výbornou knížku v angličtině o přípravě suši (těch tradičních, japonských) koupila na letišti v Tokiu
Reaguji na bakalářka:
no já jsem v londýně, tady se čerstvé ryby dají sehnat na trhu normálně. i v supermarketu, ale těm moc nevěřím. a už vůbec ne zmražené, přece jenom se jí syrové, tak by ta kvalita měla být prvotřídní.
Cituji berolina: no já jsem v londýně, tady se čerstvé ryby dají sehnat na trhu normálně.
Tak to závidím - přece jenom je to přímořský stát...Jojo, za kapra se holt suši dělá blbě
Reaguji na berolina:
Já se do sushi zamilovala v Japonsku a když jsem přiletěla potom do ČR, začala jsem hledat nějakou náhradu, ikdyž v Evropě to jde těžko..nejbliže je pro mě Sushi point Brno a nebo Momo sushi..ani jedno se pravému sushi moc nevyrovná, ale ten pocit tam je. No a jelikož v okolí 70 km nemám čerstvé ryby, okoukala jsem variantu z Sushi Pointu (v Momo ji dělají také), tedy tuňák s petrželkou Chutná mi to Ale vždy když je trocha času ráda si zaletím na sushi do Japonska
chtěla bych se zeptat, co vlastně můžu všechno použít jako náplň do sushi? Předpokládám, že to nemusí být zrovna ryby, ale také různá zelenina atd. K čerstvým rybám se bohužel nedostanu, nejsem z Prahy a nemám přístup do makra. Navíc teď moc nechci jíst nějaké syrové maso. Základní suroviny mám, jen nevím, co dovnitř... a chtěli bysme to doma vyzkoušet Zatím chci zkusit ty základní rolky.
Reaguji na Lucrezia: tak mi dle své fantazie napiš prosím ještě více a více možností, díky moc Do těch Maki by šla dát i krabí tyčinka? Vím, že to není asi moc japonské, ale...
Cituji laala: Do těch Maki by šla dát i krabí tyčinka?
Určitě, krabí maki se běžně prodává
Cituji laala: více a více možností
Nejčastěji se dává okurka, avokádo, mango, kaviár.
Cituji laala: tak mi dle své fantazie napiš prosím ještě více a více možností, díky moc
zapoj fantazii...můžeš tam narvat cokoliv co ti chutná. já to už viděla i s kuřetem a vaječnou omoletou
já mám nejraději okurku, ředkev a grilovaného lososa
Cituji Lucrezia: s kuřetem a vaječnou omoletou
Tak s vajíčkem je to i originálně v japonsku (akorát že to vajíčko je sladké a fakt nechutné )
Nám nejvíce chutná california roll. Řasa se pokryje rýží a posype sezamovými semínky. Pak řasu s rýží otočíte a doprostřed uděláte "čáru" majonézou, avokádo a krabí tyčinky. Zarolovat a hotovo. U nás opravdu patří k nejoblíbenějším, miluji californii
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.