Cituji bakalářka: přemýšlím co si přát k Vánocům
tak už jsem našla tu knihu co mám
http://www.susi.cz/?patro=7&produkt=121627
je to tam všechno hezky krok po kroku ale jsou tam i polévky, saláty a sladkosti. Překlad přesných názvů občas zaostává ale obsahově je kniha moc povedená
Cituji onsall: Ale ta omeleta je prostě dobrá
No, já ochutnávala právě jen vajíčko, které bylo absolutně neslané, spíš nasládlé a musím říct, že to byla jedna z mála věcí, která mi tam nechutnala
Cituji bakalářka: No, já ochutnávala právě jen vajíčko, které bylo absolutně neslané
Omeleta:
3 středně velká vejce
1/2 lžičky cukru
sůl
1 lžíce vína Mirin
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce slunečnicového oleje (na pánev)
Vychází to na 2 omelety takže 1 lžíce na pánev ( pokud někdo drží dietu může méně ) jinak vše se smíchá z misce a pak rozdělím na dvě stejné porce. Omeletu můžu jíst i samotnou
Vyčteno z té knihy Suši bar nebyla jsem si jen jista kolik přesně všeho
Zrovna jsme měli sushi minulý týden
Nikdy jsme na žádném kurzu nebyli, sushi dělá doma manžel, vše má jen načtené a okoukané z návštěv Asie. Dělali jsme už spoustu variant, ale doma si děláme pořád to samé jako na fotkách.
Známá byla na kurzu v Kulinářském institutu a nenaučili ji tam o nic víc, než umím a vím i já. Navíc pak dělala předváděčku a nebylo to prostě ono
Chce to cvik a zkušenosti, ale základ jsou kvalitní suroviny!!
P1050956.JPG
méně než
10 příspěvků
Tak taky přidávám. Byl to první pokus, maki jsem dělala ze dvou třetin řasy, teď dělám z půlky. California má dost mezery v dotažení, ale mě stejně nejvíc chutná sushi s lososem. Omluvte kvalitu, foceno mobilem.
moje sushi premira
Cituji Mischellin: holky a vy to teda děláte jen z půlky řasy ?
jak mám udělaný ty maki i ty californie, tak je to obojí jen z půlky řasy. V případě maki když se to právě netočí do spirály ale přiloží se to "kraj na kraj" (nevím jak to popsat, prostě a jednoduše rýže jde k sobě a řasa jde lehce přes sebe), tak z toho vyjde velikost tak akorát do pusy No a co se týče kalifornie, tak jak je inside out (tj. ven rýže) tak se udělá prostě vrstva rýže přesahující řasu a zase se to zabalí tak, aby dosedala řasa k řase (rýže jde trochu přes rýži, aby tam byl spoj - překlad přes sebe...). fakt úplně ta půlka řasy stačí......
kalifornie: http://www.youtube.com/watch?v=StqpCHZwkSw
okurkové maki: http://www.youtube.com/watch?v=IGF_5QR9LI8
http://www.youtube.com/watch?v=UNwWeV8B1XI
takhle ne: http://www.youtube.com/watch?v=MaKm5JKiz8k - takovéhle sushi jsem v japonsku nikde! neviděla.....
Reaguji na Mischellin:
Taky dělám jen z půlky. Z celé řasy to musí být hrozně velké, nějak si nedokážu představit, že by se mi ten kousek pak vešel do pusy.
kde kupujete ryby na sushi? třeba takovýho lososa, většinou jsem viděla uzenýho, natrhanýho, ještě k tomu 100g za nějakých 100,-
méně než
10 příspěvků
Reaguji na Baru.00:
Já nějčastěji v takovém "stánku" s čerstvými rybami v Praze Holešovicích, ale to nevím, jestli ti pomůže. Jinak doporučuji Makro.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.