Jinak ještě nechápu, jak jako ušetřit? Ingredience jsou tam jako v normálním sushi jen že je to jinak zabalené
Holky ale když už chci dělat sushi (a chlubit se s ním! Například na tom blogu, kam dávala jedna uživatelka odkaz), tak ho přece udělám tak, jak se má - tedy včetně balení, ne? Protože právě to balení je na tom to nejobtížnější (tedy po shánění čerstvé syrové ryby ). Já jsem byla na kurzu a naučila jsem se to (tedy už jsem to dlouho nedělala, budu si to muset zopáknout) a fakt to není sranda, ale za tu nádheru to stojí....Omlouvám se za kvalitu fotky (foceno telefonem), ale abych jen neplácala tak dávám ukázku své výroby - v kalifornských rolkách mám ještě rezervy v utažení (aby působily kompaktněji, když jsou tolik naplněny), ale maki myslím vypadají obstojně.......
Cituji Mischellin: Jinak ještě nechápu, jak jako ušetřit? Ingredience jsou tam jako v normálním sushi jen že je to jinak zabalené
Já myslím, že Tiakia spíš narážela na ty ingredience, co se dávají dovnitř a asi spíš ne na Tebe.......
BTW holky, maki i kalifornské rolky se dělají jen z půlky řasy nori
K zakladatelce - v Ostravě Ti asi nezbyde nic jiného, než si to objednat přes internet nebo případně zkusit obrazit hypermarkety, ale třeba Wasabi bych fakt kupovala jen v rášku - jakmile s enamíchá, tak s časem ztrácí "říznost". jako náplň sushi, pokud chceš mít spíše japonskou variantu je dobrá taky žlutá nakládaná ředkev daikon, to je poměrně dost tradiční a dá s eobjednat přes e-shop vakuově balená. Jinak můžeš zkusit propátrat google, jestli v ostravě nemáte nějaký vyloženě asijský obchod s jejich potravinama, to bývá nejlepší řešení. V Praze o jendom vím, ale Ostrava je bohužel moc z ruky....Jo a doporučuji investovat taky do rýžovaru, využiješ ho i an vaření normální rýže a přípravu rýže na sushi ti to alespoň trochu usnadní....Rýži rozhodně speciální na sushi, musí hodně lepit. Já v Praze dala za ingredience pro start kromě ryby (bylo to 1 kg rýže, ocet, sójovka, wasabi, zázvor, řasa nori, podložka pro motání) mezi 300 a 400 Kč, kupovala jsem to samostatně, ne jako balíček
A opravdu bych ingredience nijak výrazně nenahrazovala (když už, tak jen lehce - třeba místo syrového lososa se dá dát uzený, i když syrový je lepší ), není nic horšího než rádoby sushi, které je naplněné tuňákem z konzervy
DSC00005.JPG
Jinak tohle je ta nakládaná ředkev - do sushi fakt super.
http://www.japan-eshop.com/index.php?show=detail&p rn=34580
Reaguji na bakalářka:
máš to nádherné, je vidět že jsi byla na kurzu
myslím že nám co jsme nebyli na kurzu stačí i to naše sushi a pochutnáme si na něm stejně jako ty
Jinak o té ředkvy jsem tu psala také, je opravdu výborná a nejen ta i ve stejném e shopu nakádaná japonská okurka, taky nemá chybu ...
Cituji Marcelina.d: i ve stejném e shopu nakádaná japonská okurka, taky nemá chybu ...
Tu jsem ještě nezkoušela, budu to muset napravit osobně mě ten japashop přijde jako dobrá varianta, když člověk nemá nikde poblíž asijský kamený obchůdek........
Cituji Marcelina.d: myslím že nám co jsme nebyli na kurzu stačí i to naše sushi a pochutnáme si na něm stejně jako ty
Díky, jasně, důležitá je chuť, ale já mám fakt ráda, když to i hezky vypadá Jinak abych pravdu řekla, doma ať si to každý dělá jak mu to vyhovuje, ale dostává mě, jak se lidi prezentují se sushi například v Prostřenu a přitom ho právě v 90% případů neumějí balit......To mi právě ořijde mimo, když to lidi veřejně prezentují jako něco, co umí a ve skutečnosti neumí.....
Jinak na to balení jsou dobrá i některá videa na youtube, principem je, že se to musí prostě balit pomalu, postupně a kontrolovat ti. Nejhorší je asi utažení, aby ingredience po řezu nevypadly (problém to bývá právě u těch kalifornských rolek.....). A doporučuju zkusit ty malé maki z půlky řasy, jsou i pohodlnější na jezení
Jinak ten kurz byl dobrý i v tom, že nám lektor poradil, jaké suroviny a kde kupovat.......Koupila jsem ho na slevovém portálu, stále mě necelou tisícovku, ale ty zkušenosti byly fakt k nezaplacení......No a co jsme si připravili, to jsme si pak snědli Plus jsme se učili polévku Miso....
Reaguji na bakalářka:
z té půlky řasy to zkusím, už jsem mrkla jak se to dělá, tak se to třeba povede
dík
Cituji bakalářka: Jinak tohle je ta nakládaná ředkev - do sushi fakt super.
a jak chutná? k čemu by jste ji přirovnaly? je tvrdá nebo měkká, sladká, sladkokyselá nebo bez chuti...vůbec si to nedokážu představit..
Cituji Dominikka: je tvrdá nebo měkká, sladká, sladkokyselá nebo bez chuti...
Ta co jsem jedla já byla spíše tvrdší a jak chutná sama o sobě vlastně netuším - vždycky jsem jí jedla jen v sushi, ale báječně do něj zapadala Když je nenakládaná - bílá - tak chutná jako naše ředkvičky
Reaguji na Tiakia:
Mám přímo knihu kde jsou různé kombinace a myslím si že pokud je člověk schopný tak si dokáže udělat to samé co v restauraci jedla jsem jak v restauraci tak jsem si dělala několikrát doma. Jinak já jsem se sushi učila podle knihy a pak jsem dostala i DVd kde bylo ještě více rad a vylepšení. Například tofu nebo omeleta dělaná ze správných surovin také patří do sushi není to jen o té rybě.
http://www.dumknihy.cz/sushi-krok-za-krokem-dvd tto DVD mám doma
http://www.knihy.cz/sushi/d-112790/ a něco podobného jako toto.
Cituji onsall: http://www.dumknihy.cz/sushi-krok-za-krokem -dvd tto DVD mám doma
To mám taky, je to přímo od Pražského kulinářského institutt a fakt doporučuju
Cituji onsall: Například tofu nebo omeleta dělaná ze správných surovin také patří do sushi není to jen o té rybě.
Souhlas, nigiri s omletenou jsem normálně viděla v sushibaru přímo v Japonsku. Akorát že oni tu omeletu dělají trochu jinak - je mnohem tlustší než naše a hlavně taková nasládlá
Jinak díky za tip na knihu, přemýšlím co si přát k Vánocům tak to asi vyhraje tahle kniha Přece jen mě sushi dost zajímá, takže pro ni najdu upotřebení
Cituji bakalářka: hlavně taková nasládlá
No nemyslím si že je nasládlá dává se do ní Mirin který chutná sladce a smrdí jako ocet. Ale ta omeleta je prostě dobrá není to klasická omeleta co si člověk udělá ty ingredience které se do ní dávají jí dají specifickou chuť.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.