Tak ja pridám svoje tri oblíbené pomazánky...
Tuňáková - ja ju robím jednoducho, zmiešam konzervu drceného tuňáka s pomazánkovým máslem (Flora) a pridám nadrobno nakrájanú cibuli. Samozrejme ochutím korením, solˇ atď.
Bryndzová s koprem - to isté, vymiešam bryndzu s máslem a pridám nadrobno nasekaný kopr, solit už netreba, bryndza je samotná slaná, ale dávam trošku červenej papriky aby sa to zafarbilo. Je to mňamka.
Cesnaková - úplne jednoduchá, ale zatiaľ mala veľký úspech u každého. No je pravda že táto sa skor hodí na veku alebo rohlík. Vymiešať máslo (Floru) s pretlakom a pridař rozdrcený cesnak. A dochutiť.
já dělám hlavně tvarohové - základ velká vanička (500g), 1ks zakysané smetany, trochu soli a buď přidám bylinky (řeřichu, pažitku apod) nebo česnek, nastrouhaný okurek, ředkvičku.... No a hodně používám adžiku, takže si u mě najde místo i v pomazánce
Já na chleba miluju vajíčkovou,rybičkovou a škvarkovou.Vajíčková-uvařená vejce(4-5),lžička hořčice,špetka soli,pepř,pomazánkové máslo,cibule
Rybičková-rybičky v tomatě,pomazánkové máslo,cibule,sůl,pepř,lžička hořčice
Škvarková-rozemlít škvarky,nastrouhat kyselé okurky,1cibule,1 vejce na tvrdo,sůl,pepř,kdo má rád,tak přidat i měkký salám,např.točený
a ještě je dobrá česneková-pomazánkové máslo,utřený česnek,sůl,majolka a navrch posypat pažitkou
Výborná tuňáková (super i pro děti, můj synek ji miluje)
1 drcený tuňák v oleji (slijeme), přidáme najemno nakrájenou menší cibuli (stačí i půlka - dle chuti), dle chuti nadrobno nakrájenou pažitku, 1 neochucené pomazánkové máslo, 1 gervais, zamícháme, případně dosolíme.
Cituji jana81: 1 drcený tuňák v oleji (slijeme),
Cituji jana81: 1 neochucené pomazánkové máslo, 1 gervais
Toho tuňáka tam je nějak málo ne?
Na jednu konzervu tuňáka dám lžíci majolky,trochu horčice,cibulku,pepř a případně dle chuti sůl.Tuňáková pomazánka je tuňák a ne půl kila nějakého tvarohu a v tom se krčí chudák jeden drcený tuňák.
Reaguji na Tiakia: No tak si ho tam dej ty plechovky třeba 3 a klidně kousky a ne drcený, vše dle chuti samozřejmě. Mně to takhle chutná, je to takové nadýchané a jemné (ale rozhodně nemůžu říct, že bych tam toho tuňáka cítila nějak málo) a sní to s chutí třeba i dítě, je to prostě taková "školková" pomazánka. A já mám malé dítě, tak to dělám hlavně kvůli němu. 3 letému dítěti bych zase neudělala tu Tvoji, i když věřím, že mně by třeba chutnala.
Cituji jana81: 3 letému dítěti bych zase neudělala tu Tvoji,
promiň,nějak mi uniklo,že má jít o stravu pro děti.
Cituji jana81: Pomazánkového másla je 200g a gervais 80g
OK tak 280g tvarohu stejně tam ten tuňák zmizí a je to styl "kolem ryby to běželo" ,ale jo,dětská šizená rybičková v pohodě.
Cituji Tiakia: promiň,nějak mi uniklo,že má jít o stravu pro děti.
Ano, nejsme v tématu "pomazánky pro děti", to máš pravdu. Já jen chtěla objasnit, proč tuňákovou dělám právě tak, jak ji dělám. A chutná i mně, a to moc, tak jsem si řekla, že dám tip na dobrou pomazánku do tohoto tématu, toť vše.
Já přidám jednu letní mňamku... kelímek cottage + nasekaná cherry rajčátka + 2 stroužky česneku + sůl, pepř ... právě na chleba vynikající... škoda, že už je po sezóně.
S přítelem milujeme hermelínovou, dělám ji takto:
Nakrájet 2x hermelíny, 1x vejce natvrdo, půl cibule, 1x polotučný tvaroh, sůl, pepř - rozmixuji tyčovým mixerem a přidám šunku na kostičky a promíchám.
Mňamka
Reaguji na Moscone: Něco takového taky dělám, akorát hermelín nechávám nakrájený na drobno. Určitě ale zkusím i Tvůj postup, zní to jako mňamka
Doporučuju pomazánku z pečeného lilku http://cookingwithsusa.blogspot.cz/2014/09/pomazan ka-z-peceneho-lilku.html
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.