Ahoj, poslední dobou mi dochází fantazie co si mám mazat na pečivo/knackebroty. Tvarohových a sýrových jsem už celkem přejedená, nemáte někdo tip např. na zeleninové pomazánky? V jedné pizzerii dělají dobrou - je to hodně podobné leču jenom s italským kořením..Předem díky za každý tip
panda08
Hm tu jsem ještě nezkoušela, ale to asi proto že se mi z tý "vůně" kvasnic zvedá žaludek, takže to asi nebude nic pro mě
my doma děláme celerovou pomazánku s mrkví moc dobrý
A co tuňáková ? Nízkotučný sýr, klidně trošku hořtice, může být vajíčko, light majonéza - vše dle chuti, cibule a tuňák ) ! My si jí děláme v té né light verzi - majoneza, apetito, vajíčka, mňam
panda08
Kedlubnová klidně Jak jí děláš?
No ryby nejim takže ta tuňáková taky ne Paštiky taky nejim, takže můj výběr co si na to pečivo dát je fakt omezen
panda08
Tak díky, No asi radši bych pomazánku, protože jím převážně ty knackebroty( a ty si asi jen tak nezapeču ) . Ale třeba když už jim obyčejný chléb, tak ho úplně miluju namazaný máslem/margarínem a s jarní cibulkou (No bohužel tato kombinace není zrovna nejzdravější, ale tak jednou za čas...) Jinak jsem koukala že v dm časáku jsou zrovna recepty na Bruschetty s oblohou. Nakrájí ciabattu, potřou česnekem zakápnou olivovým olejem a dají zapéct do trouby, potom podávají např. s lilkovou oblohou. No možná vyzkoušim
méně než
10 příspěvků
Cituji lenishka: my doma děláme celerovou pomazánku s mrkví
My taky.Ta mi moc chutná.Nastrouhám najemno mrkev,celer,kořenovou petržel (poměr podle chuti),osolím,opepřím,pár kapek citronu a přidám majolku nebo lučinu-to když chci zdravější variantu
Sice to není recept, ale já kupuji v DMku ve zdravé výživě výbornou pomazánku s cizrnou a zázvorem. Mají více příchutí, ale tahle je má nejoblíbenější.
nebo si udělat cizrnovou pomazánku humus, bohužel nemám vlastní recept, ale na netu je jich spousta
Tak jsem dneska vyzkoušela avokádovou pomazánku co jsem našla na netu (avokádo, citrónová šťáva, olivový olej, česnek, sůl). No nebyla špatná, ale ne moc chuťově výrazná.
Cituji lenishka: my doma děláme celerovou pomazánku s mrkví moc dobrý
My taky. A je vážně super!
Cituji sapca: Napíšeš prosím recept?
Dovolím si napsat ten svůj:
Do menšího hrnce dám povařit půlku celeru nakrájeného na plátky a dvě rozpůlené mrkve. Po 30ti minutách zeleninu vyndám a nechám chladnout. V zeleninovém vývaru, který Ti zbyl (asi 2 dcl, víc ne) rozpustím půlku zeleninového bujónu (pro chuť) a po té, co ho přivedu k varu do něj vníchám dvě vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky rozmíchané v troše studené vody a krátce povařím. Tím vznikne tzv. bešamel. Zeleninu nastrouhám na jemnějším struhadle a promíchám s bešamelem. V míse našlehám do pěny 1/2 Alfy s máslouvou příchutí a postupně všlehám vychladlý bešamel se zeleninou. Po té přidám ještě dvě lžíce tatarské omáčky a popřípadě dosolím.
Je to opravdová mňamka. Je hrozně jednoduchá, levná, rychlá a výborná. V naší rodině se tahle pomazánka dělá celé roky na chlebíčky a má velký úspěch!
méně než
10 příspěvků
True
Hmmmm,tak to vůbec nevypadá špatně.Já dělám ze syrové zeleniny,ale tuhle taky možná zkusím.
Cituji Luciene1: tuhle taky možná zkusím.
Jj, určitě ji vyzkoušej. Uvařený celer má úžasnou chuť - takovou výraznou, kořenitou a mrkev zase jednoduchou a nasládlou. Tím se báječně chuťově doplňují.
Já mám nejraději avokádovou , je nejlepší..! Jak na knackebroty, tak i třeba na kolečka nakrájené čerstvé tmavé celozrnné rohlíky, na ty nejrači v tomhle složení:
Zralé avokádo, trošku česneku..dle libosti, tavený sýr (nízkotučný v dietní verzi), nebo tučnější měkký sýr (balťácké zlato), pepř a sůl..dochutit a ochutnat..je fakt vynikající..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.