ahoj holky, dostala jsem za úkol udělat jednohubky na stužkovací večírek.. vím, že už tu je téma : jednohubky- ale to je spíše o tom, čím je zdobíte..potřebovala bych radu na nějaké dobré pomazánky, kromě česnekové..tu už udělá spolužačka...děkuji za rady
Tady jeden recept je, psala jsem ho do jiného tématu:
Ingredience od oka- chce to vyzkoušet podle chuti.
Tavený sýr, kečup-jemně pálivý, majonéza, prolisovaný česnek, jemně nakrájená ciblka, sůl, pepř a mletá sladká paprika- té dost, je tam důležitá. Vyšlehat a nakonec přidat na jemno nastrouhný sýr a nějaký šunkový salám.
Zdobila bych třeba proužkem zelené a červené papriky.
Tuňáková - dělám si ji pořád. Konzerva z tuňáka, nakrájet cibulku, taveňák, osolit a hotovo
Reaguji na bucinek07:
a dáváš tuňáka v oleji nebo ve vllastní šťávě? Vybere jen to maso nebo tam dáš celý obsah? Můžeš napsat značku té konzervy
Cituji Jaanaa22: dáváš tuňáka v oleji nebo ve vllastní šťávě
tuňák v oleji je lepší,ve vlastní šťávě je takovej suchej
sleju olej,rozmačkám v misce,přidám na drobno nasekanou cibulku,vejce na tvrdo,pepř a sůl dle chuti a přiměřeně majolku helmans....tuňáka kupuju v Lidl a dělám pomazánku ze dvou až tří konzerv,takže ostatní přísady dle množství přiměřeně no.Podávám na bílé pečivu s máslem.
Já dělám tuňákovou takhle:
Pomázánkové máslo, kousek normálního, klidně taveňák, dvě vařená vejce - uvařené žloutky utřít s máslem a bílky najemno nastrouhat. Slít tuňákovou konzervu (ve vlastní šťávě), smíchat, okurka nadrobno, trocha hořčice, trocha láku z okurek, pepř sůl, klidně trocha majonézy. Hotovo
Já třeba mám moc ráda tuhle: Nastrouháš mrkev, celer(toho je asi polovina co té mrkve), dáš tam trochu majonézy aby se to slepilo,trochu bílého jogurtu a asi lžičku citronové štávy
Falešná krabí: pomazánkové máslo, pár rozmrazených krabích tyčinek, půl lžičky citronové šťávy, sůl, pepř. Jinak do pomazánkového másla je možné dát třeba hermelín nebo niva s česnekem a pomazánka je na x dalších druhů. Ať se vyvede.
Kdysi dělala teta super bryndzovou, bohužel nevím, jak ji dělala - typuju že asi nějak takhle: bryndza + pórek nebo pažitka + (kysaná) smetana + pomazánkové máslo.
Uvařené brambory /studené/ rozmačkat,přidat na drobno nakrájenou cibulku,červenou papriku / může být i pálivá dle chuti /,kečup přiměřeně na barvu a olej,aby to mělo konzistenci pomazánky,pepř a sůl.
Výsledné je konzistence asi jako kaše kde jsou kousky brambor.
Může se přidat nastrouhaná uzenina.
tak u nás vede na fr. bagetu tato:
jemný salám junior ,cibule středně velká, zavařené okurky ( vše nastrouhám nahrubo ),salám si dávám na mrazák aby se mi to nepatlalo,potom domíchám trochu bílého pepře, jogurtovou tatarku a majonézu a podle chuti sůl,vše dělám od oka,je to taková pomazánková konzistence,ale tohle prostě vede
Cituji Jaanaa22: Reaguji na bucinek07:
a dáváš tuňáka v oleji nebo ve vllastní šťávě? Vybere jen to maso nebo tam dáš celý obsah? Můžeš napsat značku té konzervy
Na pomazánku dávám ve vlastní šťávě do těstovin v oleji. A v případě pomazánky sleju šťávu a kupuju v Lidlu A dosti často
děkuji )
a když se tu bavíte o tom tuňáku z Lidlu-to je nějaká speciální lidl-značka nebo ne? protože většina tuňáků je strašnej hnus..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.