ženský hoďte do placu nějáký vaše pomazánky
jsem alergik na kravský mlíko a uzeniny nejím, takže je těžké vůbec "něco jíst"
znám akorát třeba drožďovou a bryndzovou, toť vše
díky !
Napadla mě třeba vajíčková- s majonézou a cibulkou, nebo sardelovou pastu utřenou s máslem-rostliným
Lze koupit mnoho veganských pomazánek, např:
- cizrnová - já mám pro cizrnu velkou slabost, pomazánka z ní lze vyrobit i doma, když se uvaří cizrna s kořením do měkka, oloupe ze šlupiček a rozmixuje.
- houbová - podle mě hnus, jediná co se jim vyloženě nepovedla
- tataráček - taková pikantní, mastnější
- fazolová - no prostě fazolová.
- lahůdková (prodávají i v Bille)
- provenslská - obě dobrá
- pažitková z Tesca - dá se, ale čekala jsem lepší
- brokolicová - když má někdo rád brokolici tak mu chutná
na další už si nevzpomenu. Prodávaj se hlavně v prodejnách se zdravou výživou, něco málo i v supermarketech.
A v DM prodávaj od Alnatury rostlinné paštiky - jsou sice držší, ale výborné.
Dobrý je taky ševcovský mls od Kalmy - opět veganský. Na přípravu pomazánek se dá místo běžné tatarky (nevím, zdali je v ní mléko, ale typla bych že ano) použít Sojanéza.
Ambra
Majonéza ale není z mléka. Možná se přidává do kupované, ale pokud si uděláš domácí, tak je to jen vyšlehaný olej se žloutkem.
Ambra
Chce to trpělivost, první šleháš žloutek a pomalinku po kapkách přidáváš olej. Jinak to nevyšleháš a zdrcne se to.
Tu sardelovou pomazánku můžeš mazat na jednohubky a ozdobit plátkem vajíčka a cibulkou.
Ještě mě napadla šunková pěna, ale nevím jestli tu šunku jíš.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.