Máte recepty na pomazánky, které by se hodily na obyčejný chleba? Přijde mi, že většina jich je vhodná jen na veku...
Nejjednodušší - z tuňáka, vajíček, strouhaného sýra, kvasnicová, s bylinkama, s mrkví... Řekla bych, že se dá dát většina i na chleba/rohlík
Já bych si dala hermelínovou,ale nevím,jak se dělá..chtěla bych nějaký osvědčený recept..máte někdo?
Reaguji na hafatko: Hermelínovou mám taky ráda a dělám ji takto.2hermelíny,2nožičky párku(oloupané),kyselá okurka-tohle nastrouhám,do toho nasekanou na drobno menší cibulku a spojí se to majonézou.Osolím opepřím a je to hotové.Místo párku můžeš jakýkoliv měkký salám.
btw. nejlepší vážený pomazánky mají v Globusu - pravidelně kupuju čecenkovo-sýrovou, pikantní sýrovou, tzaziky, pikantní tvarůžkovou a falešnej tatarák
Snad je to dost konkrétní
Tvarohovo-tuňáková pomazánka
1 plechovka tuňáka v oleji, 250 g nízkotučného tvarohu, 1 lžíce rostlinného másla (flora), 2 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, pažitka
Postup
Z tuňáka slijeme olej, pokud není drcený rozmačkáme ho. Přidáme tvaroh, máslo, kečup, rozmačkaný česnek a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu. Vmícháme posekanou pažitku a dochutíme solí a pepřem.
Mažeme na čerstvé pečivo, nejlépe celozrnné a ozdobíme čerstvou zeleninou.
Bramborová pomazánka
3 velké brambory, 150 g sýru Smetanito supercremo, 50 g pomazánkového másla, 200 g zakysané smetany, 1 lžíce dijonské hořčice, 4 kyselé okurky, sůl
Postup
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim sýr, pomazánkové máslo, smetanu, hořčici, nadrobno pokrájené okurky a podle chuti osolíme. Dobře promícháme a mažeme na chléb, nejlépe celozrnný.
Mě tedy snad většina pomazánek chutná na obyč chlebu, zvláště je-li čerstvý.
Mám děsně ráda česnekovou, vajíčkovou, hermelínovou.
Z toho, co tu není, tak bych zmínila budapešťskou a tvarůžkovou a z masových mám ráda "pařížskou" pomazánku - tam je junior, majonéza, strouhanej sýr, okurka a cibulka na jemňoučko nakrájené, dle chuti se může přidat sterilovaný hrášek...
Drožďová pomazánka
1 máslo, 1 větší cibule, 2 kostky droždí, sůl, 5 vajec, pažitka
Na kousku másla si necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a pak rozdrobíme droždí a stále mícháme až do zhoustnutí, přidáme vejce a sůl a umícháme jak míchaná vejce. Pak necháme vychladnout a vychladlé to vyšleháme ručním šlehačem s máslem, nakonec dáme pažitku.(Můžeme přidat do pomazánky salám,párek..-na drobno nakrájený.)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.