arrow
profile_image
Petar
od 5. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na zabicka76: ooo mrkvobuchta.. tak to už sliny kapou až k sousedům!

arrow
profile_image
vohava
od 9. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Petar: kvašené zelí
Tak to je nutnost, má hodně vitamínů a u mě zelí v jakékoliv podobě funguje líp než projímadlo

arrow
profile_image
Petar
od 5. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na vohava: Joj už aby to bylo, sežeru ho celý kýbl

arrow
profile_image
Jitka369
od 9. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Petar: myslím, že je tam cukr, ale nevím kolik

arrow
profile_image
Misicka88
od 9. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj děvčata, konečně jsem si dnes sedla
Vivian, jsem se u tvé příhody nasmála, ale počítám, že i pro kolemjdoucí to musel být docela šok.
Ten škrob mě zajímá, těšila jsem se na pudink. Zítra začínám 2. fázy. Já se těším. Koupila jsedm si brokolici, rajčátka a papriku, mňam.
Já jím strašně málo Musím se hlídat abych se vůbec najedla. Dnes jsem měla jogurt, D placky, cottage a kousek makrely (takovou sem na ni měla chuť a snědl mi ji malej)

arrow
profile_image
Petar
od 5. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Jitka369: Já kupiji ty v pytlíku a tam cukr není. Myslím, že ten je v těch v lahvích. Bohužel, domácí nemám

arrow
profile_image
Petar
od 5. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Misicka88: To holka už zavání úbytkem svalů. A my chceme co? My chceme hubnout tuky. Tak koukej papat. Aspoň nějakou šunku, nebo pokud můžu doporučit, tak si kup protein (jako napr.VivianV). Já ho mám taky, sladím tým napr. směs jogurtu s tvarohem a lepšího pribiňáka nekoupíš.

arrow
profile_image
Misicka88
od 9. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Petar: Vím, ale já vůbec necítím hlad. Nemáte to někdo taky? Já nevím jestli mě tak vždycky zasytí ty otuby...Už jsem si napsala jídelníček a budu jíst podle něj.

arrow
profile_image
vohava
od 9. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky, kupte si kyselý zelí v Lidlu. Větší žlutá plechovka a je ho tam hodně, ne samá voda jako v pytlíkách. A je výborný. Jinak cukr se v kyselém prostředí nějak mění, takže v zelí, okurkách a jiných nakládaných dobrotách nevadí!!

arrow
profile_image
Petar
od 5. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Misicka88: A v jaké formě ty otruby jíš? Já bych totiž zaplácnout potřebovala

arrow
profile_image
Misicka88
od 9. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Petar: Dávám si je do jogurtu a dělám si placky nebo housku.

arrow
profile_image
Jitka369
od 9. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Petar: Použité suroviny receptu Domácí kysané zelí:
5 kg bílého zelí, 100 g kuchyňské soli, 10 g kmínu, 5g koprových semínek
Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí smícháme se solí, kmínem a koprem. Zelí vkládáme do nádoby nebo soudku a dobře upěchujeme dřevěnou palicí. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během fermentace nevylévala. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kouskem plátna, na ně položíme vydrhnuté a spařené prkénko nebo talířek a zatížíme nedrolícím se a dobře umytým kamenem. Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí čistou, dřevěnou palicí opakovaně stlačovat - tím podpoříme fermentaci a únik plynů. Zelí musí mít po celou dobu přípravy i přechovávání povrch zalitý šťávou, jinak plesniví a hnije. Pokud zelí během kysání vylučuje příliš málo šťávy, nahradíme ji převařenou a vychlazenou slanou vodou (na 1 litr vody 20 g soli). Objeví-li se povrchová plíseň, musíme ji hned odstranit. Prkénko pokaždé vydrhneme a spaříme, plátno vyvaříme.

arrow
profile_image
Petar
od 5. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Misicka88: Já myslela, že máš nějaký zázračný recept. Jako nějaký Hókus pókus a budu zapláclá na celý den ze lžičky otrub. No, tak zas nic

arrow
profile_image
Jitka369
od 9. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Misicka88: sousedka taky, ale prostě musí jíst

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Petar: kvašené zelí!

já si kysané zelí zapékám s mletým masem - mňam mňam

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené