Ahoj holky, už dlouho tu pročítám diskuze s různýma dietkama, ale vždycky se zaseknu na jedné věci. Jak to děláte v práci? Je mi jasné, že si obídky připravujete, ale to máte všechny k dispozici třeba mikrovlnky? Já totiž v práci nemám a představa studeného kuřecího steaku na oběd........... no žádná hitparáda Máme to tu dost omezené, jeden kanclík, žádná lednice, žádná mikrovlnka. Saláty ještě vydrží, ale jíst dennodenně jen salát...... Ke všemu po dopoledni je to už takové zvadlé cosi ......... A večer když přijdu z práce, obvykle se podaří cca kolem 18. hodiny, už se mi moc nechce přecpávat, takže to řeším něčím lehčím. Ke všemu už ani moc nemám chuť.
Máte nějaký typ či radu, co vlastně v pracovní době jíst? Ať mě to zasytí a je to aspoň trošku trvanlivé. Díky moc
Cituji Mischalka: Máte nějaký typ či radu, co vlastně v pracovní době jíst?
tak když nemáš možnost tak se budeš muset naučit jíst saláty.. Jinak já jsem taky mikrovlnku neměla a dělala jsem to tak že jsem chodila na obědy, sice obědy v jídelnách nejsou z dietního hlediska nic moc, ale mám ozkoušené že je lepší sníst ten né uplně dietní oběd než hladovět..
Nebo můžeš oběd řešit bagetkou, doma připravenou
Cituji blind.and.smile: chodila na obědy, sice obědy v jídelnách nejsou z dietního hlediska nic moc, ale mám ozkoušené že je lepší sníst ten né uplně dietní oběd než hladovět..
Já také tak.
Sice je to taková echt česká jídelna, kde vrchol zeleniny je kysané zelí ke knedlu vepřu , ale snažím se vybrat vždy to nejméně tučné a kalorické (většinou něco s rýží) a takové ty zdravé salátky, kuskusy apod. si nechávám na večeři doma nebo o víkendu.
A svačiny problém nejsou, ne? Na to ani ledničku mít nemusíš.
Reaguji na blind.and.smile: No já taky chodím na obědy, ale chtěla jsem to právě omezit. Pomaličku se začínám smiřovat, že v životě neshodím
Reaguji na Doudou:
Nn, svačiny jsou v pohodě Spíš jen ty obědy mě štvou. Také tu právě máme tak výbornou restauraci, kde na jíšce připravují snad i saláty
Cituji Mischalka: Nn, svačiny jsou v pohodě Spíš jen ty obědy mě štvou. Také tu právě máme tak výbornou restauraci, kde na jíšce připravují snad i saláty
to nevadí, jako já bych to tak nehrotila..
musíš začít jíst tak abys to dokázala na celý život, takže si neodpírej třeba ani knedlíky, ale dej si jen dva (jako ze začátku bych si je dávala max. 1 týdně ) a nebo sněz celé maso a k tomu si dones svou udělanou zeleninu atakto, musíš improvizovat
Já stejně jako holky chodím normálně na oběd a snažím se vybrat to nejlehčí tam. Pokud si teda nedám salát. Mám pocit, že je to lepší. Zvlášť potom večer nemám tak děsný hlad, jako když mám jen nějakou studenou bagetu. No když mám salát, tak si většinu dám aspoň polívku, abych měla něco teplého v žaludku.
No a co si třeba připravit jiný salát? Nemyslím jen salát jako takový (polníček, špenát, rukola, ledovej aj.), ale třeba kuskusový salát? Nebo těstovinový? Tam můžeš dát sušené rajčata, nivu, mozzarellu (prostě nějakej sýr), papriku (ta tolik nevadne jako salát), šunku... co tě napadne. Promíchat to s kouskem pesta nebo oliváče a je to. Nebo s jogurtem a trochou česneku, cuketou ...
A nešlo by třeba požádat zaměstnavatele, zda by vám do kanclu nepořídil miniledničku? Popřípadě kdyby vám na to uvolnil nějaké peníze, mohla by ses sama podívat třeba na aukro po něčem starším, ale funkčním. No a nebo - kdybys měla - vzít nějakou vlastní starší, co se ti třeba válí ve sklepě nevyužitá, a jednoduše si ji tam po svolení nastěhovat. Totéž s mikrovlnkou. Když jsme sháněli lednici a mikrovlnku na privát, tak mikrovlnka byla za 500 a lednice taky za pakatel, asi za 1500 (ale to je ta obří i s mrazákem), na to byste se případně mohly složit s kolegyněmi a v případě odchodu ze zaměstnání se buď vyplatit nebo ji pak společně prodat...ono přeci jen závodka není nic moc a každý den salát je hrůza.
Reaguji na KatyM:
Ono to není tak jednoduché, u nás si třeba nesmíme nic pořídit kvůli jakýmsi požárním předpisům a síti
známá zas nemůže dát do kanceláře do kuchyňky mikrovlnku i kdyby chtěla, protože to zakázal zaměstnavatel, prý nemá zájem, aby se v kanclu v kuchyňce připravovala nějaká jídla (ani v mikrovlnce) a všelijak to tam vonělo/zapáchalo, když tam chodí klienti...
Jsem proti používání mikrovlnek a protože jinou možnost nemám, tak připravuji jídlo tak, že ho zaliji vroucí vodou a sleji po prohřátí. Jídl mám pak teplé.
Cituji Fit: zaliji vroucí vodou a sleji po prohřátí. Jídl mám pak teplé.
Ale to jde max. u nějakých instantních polívek, ne?
Nebo jak ohřeješ třeba rizoto? To by možná také šlo - mít ho v nějaké nádobě a do větší nádoby nalít vařící vodou a třeba by se to tím ohřálo. Ale to je zas hodně nádobí apod. a chtělo by to tu kuchyňku...
já si dělám do práce obložený celozrný bagetky..treba gerveis, vajíčko, šunka..nebo tam můžu dát 30% aidam, tvarůžky,tuňák ..atd.atd. dám si k tomu zeleninu a je to, večer už jsu doma,tak si dám zase zeleninu s kuřecím plátkem nebo cokoliv teplého (rizoto, těstoviny a k tomu čerstvou zeleninu. V práci jsem většinou až do večera,takže si ještě beru ovoce, jogurty, tvarohy,....
Reaguji na Doudou:
Jj, dnes fazole v tomatĕ,mĕla jsem je ve sklenici a dala do kastrůlku s vroucí vodou z konvice, nechala tak 5 minut v tom a prohřálo se to, není to horké, ale teplé ano.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.