V Reader's Digestu (číslo 01/2011) jsem četla článek o dietách a byl tam úsek o lidech, kteří jeden den jedli normálně (tedy zvolili například jídlelníček pro udržování váhy) a druhý den dietně (tedy redukční jídelníček) - a úspěšně a vcelku rychle hubli. Myslíte si, že na tom něco je? Mně by dvě tři kila dole neuškodila, ale jsem moc líná na něco drsnějšího. Z tohohle mi ale vyplývá, že by neměl být s hubnutím problém, zvlášť když nechci hubnout moc a výsledky nepotřebuju za týden.
(Podobbné téma se probíralo tady https://www.omlazeni.cz/chcete-zdravy-a-59-120303-0 .html , ovšem bylo celkově jinak podané a bylo to tím pádem přijaté dost negativně)
Někomu to může znít jako blbost, ale podle mě na tom něco bude. Lepší je to takhle střídat, než jíst každý den v týdnu nezdravě (popř. nedietně). Myslím, že výsledky budou znát až v dlouhodobějším měřítku, ale podle mě se dostaví, i když ne nijak závratné. Není to žádná drsná redukční dieta, ale alespoň pozvolné vylepšení pro nás bez vůle, co máme rádi jídlo .
Reaguji na Mireia: Myslím, že význam to má. Hubnout by se přitom mělo - sice pomaleji, ale mělo...a hlavně pořád trápíš metabolismus, takže pojede naplno. Samozřejmě pokud ten nedietní den nebude znamenat brambůrky, tatranky a podobné hovadiny.
Pokud budou oba jídelníčky vyvážené, zdravé, jídlo pětkrát denně, tak proč ne...hlavně nemít ten "dietní den" hlad...
Reaguji na Mireia:
Jj já to četla na internetu.
Tady je o tom taky diskuze.
https://www.omlazeni.cz/chcete-zdravy-a-59-120303-0 .html
Teď koukám, že poslední příspěvek tam je od Tebe, takže o ní víš.
myslím, že to bude fungovat dobře, protože tělo "nebude vědět" a metabolismus bude nucený pěkně šlápnout. rozhodně víc, než při dietním režimu - 7 dní v týdnu v 9.00 1100kJ, ve 12.30 2000kJ, 16.00 500kJ a 19.00 1000kJ )například).
určitá nepravidelnost podle mě není absolutně na škodu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.