Cituji Zdenis: ba naopak. Vločky vařením ztrácejí hodně na své hodnotě, proto se doporučuje je vařit opravdu jen krátce,nebo je jen ohřát.
však já vím, proto jsem se ptala, co se Tiakie na tom zdá nezdravého...
Souhlasím s Jully. Jsou tři základní potraviny označované jako "bílé jedy": mouka, mléko, cukr. Nevím, že se tomu pořád někdo diví.
Reaguji na pampalatrala:
Vločky se vždy vařily v mléce a vznikla z toho vločková kaše dnešní hospodyňky vesele ingnorují přípravu jídla - hlavně když je to rychle.Takže pro mně je vločka zalitá vroucí vodou a posypaná sušeným pseudomlékem nejedlá neb není uvařená,ale pouze rozmočená.
Cituji Tiakia: Vločky se vždy vařily v mléce a vznikla z toho vločková kaše
Tak to se mi jako argument, proč se ti zdá příprava vloček zalitých horkou vodou nezdravá, nepřijde, a rozmočené tedy vůbec nejsou, ta horká tekutina se do těch vloček vsákne...tímto debatu končím
Reaguji na Helmut: No teda holky tak já Vám nevim ráda koukám na stream.cz na peklo na talíři a tam mluvili o mléce, a prý je zdravé a tady zas že je nezdravé no tak já vám nevim
Reaguji na pampalatrala:
Taky ti můj argument nevnucuju chroupej oves klidně rovnou z klasu a u žlabu ve stáji společně s koněm je mi to opravdu jedno.Z mého pohledu na vločkách nacucaných vodou není nic zdravé a už vůbec ne chutné.
Reaguji na freaky:
Teď se směju ) Tak především jsem lékařka na onkologii a pokud chceš tvrdit, že cukr ať rafinovaný nebo jakýkoliv jiný způsobuje rakovinu, tak prosím, ale pak se nediv, že budu muset opět vyjádřit "svůj" "urážlivý" názor !! ))
Cituji Tiakia: Taky ti můj argument nevnucuju chroupej oves klidně rovnou z klasu a u žlabu ve stáji společně s koněm
Tak to mi přijde trošku přehnaný, já když nemám musli, tak si běžně dávám do jogurtu vločky (kupuju jemné emco), no a poslední dobou si dokonce místo zapékaného musli kupuju přímo ty sypané, které jsou vlastně taky vločky akorát s přidaným ovocem/ořechy. Takže pokud ti kaše dělaná v mléce v mikrovlnce nebo zalitá horkou vodou nechutná, ok. Ale já na tom taky nevidím nic nezdravého.
Reaguji na nejaga:
Spletla jste si mě, paní doktorko. Já jsem nikde toto netvrdila, jen jsem řekla, že tělo rafinovaný cukr nepotřebuje, což je pravda. O rakovině tu mluvila jiná slečna.
Cituji Tiakia: jí "syrové" což mi extra zdravé nepřipadá,stejně jako příprava v mikrovlnce.
Jíst syrové ovesné vločky je nezdravé nebo špatné? Nemyslím to zle, jen se ptám. Já je teda neráchám ve vodě (taky mi to nepřijde ok), ale dávám si je s ovocem a bílým jogurtem. Sypu je do misky přímo z pytlíku, tedy syrové.
Reaguji na Red_fire:
Nesouhlasím, strašně zobecňuje. Na základě vygooglených článků prohlašuje svoje teze za obecné pravdy. Například tohle:
Cituji Jully: .navíc pokud si někdo dá i jen 2 kousky ovoce denně, bude mít cukru dostatek nebo spíše nadbytek
je naprosto irelevantní tvrzení, měla by to vidět. Mozek i svaly prostě sacharidy potřebují a člověk, který vydá trochu víc energie, se podle tohoto vzorce absolutně nemůže řídit.
Navíc. Žádný renomovaný onkolog by si netroufal tvrdit například toto: nejezte mouku, dostanete rakovinu. Je to prostě nesmysl. Pokud se člověk nepřejídá a v jeho rodině neexistuje genetická zátěž k určitému onkologickému onemocnění, je vyvážená, pestrá strava naprosto normální. Tzn.že ani čokoláda nebo bílé pečivo tělu neublíží. Metabolismus ten bílej rohlík prostě zvládne.
Nemluvím o snaze zhubnout apod. Tímto se omlouvám za příspěvek mimo téma.
Reaguji na Brokolička:
Je velmi módní konzumovat oves za pár let někdo pŕijde s tím,že je nutno konzumovat třeba šlupky ze syrové brambory nebo jinou podivnost a půlka národa se tím bude řídit.
mám dojem,že spousta holek neumí jíst nic jiného než light jogurt s vločkama a med s ořechama.Sice je to zarážející,ale opakuji,že je mi to jedno.Mám prostě raději šunku s vejcem a lidi,kteří se normálně nají normálně myslím bez tabulek a kalkulačky.
Cituji Tiakia: Je velmi módní konzumovat oves
a naši předci podle tebe jedli co?
Jinak za sebe doporučuji vločkovou kaši, vločky jsem dřív převářela na sporáku, teď 4 lžíce zaleju vodou, dám převařit do mikrovlnky (kaše je jiná, než převařená na sporáku). Syrové vločky si míchám i do jogurtu, vločky prostě převařené mít nemusím.
Kaši vařím jen ve vodě, někdo tu kdysi psal o tom, že se vločky s mlékem hůř tráví?
Jinak doporučuji tento blog, je tam hodně receptů na zdravou a dobrou snídani, zrovna dnes jsem snídala tyhle musli tyčinky:
http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2012/03/do maci-musli-tycinky-s-mandlemi.html
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.