Reaguji na Tiakia:
tyto: http://www.emco.cz/cz/ovesne-vlocky/28-emco-ovesne -vlocky-jemne
vypadají úplně stejně jako ty v hotových instantních kaších a chutná to taky stejně, stačí zalít horkou vodou a nechat chvilku "nacucat"
Cituji freaky: stačí zalít horkou vodou a nechat chvilku "nacucat"
Netušila jsem,že vločky existují i nějak předvařené nebo jaká by to mohla být úprava,že se nemusí vařit.
Klasická vločková kaše je příprava taky max 10 minut,kdy se vaří vločky s mlékem na sporáku.Proto se divím jak tady většina zalije nějaké vločky horkou vodou a pak to jí "syrové" což mi extra zdravé nepřipadá,stejně jako příprava v mikrovlnce.
Reaguji na Tiakia:
já tu poctivou vařenou v mléce miluju, ale většinou snídám v práci, takže se to nedá. Ty vločky jsou podle mě jen pomleté, předvařené určitě nebudou. Spousta lidí jí vločky jen tak s mlékem nebo jogurtem bez tepelné úpravy, ta horká voda už mi přijde teda lepší, když není možnost je povařit.
Cituji freaky: http://www.emco.cz/cz/ovesne-vlocky/28-emco -ovesne -vlocky-jemne
Nebo i v Lidlu je prodávají, půl kila za 15 korun - zaliji mlékem, uvařím doměkka v mikrovlnce a přidám ovoce, ořechy, med dle chuti.
Nejraději si na snídani beru buchtu, jedno odpoledne se upeče (Reaguji na eidee: - třeba doma?) a pak už se pár dní jen odebírá z plechu. Používám celozrnnou mouku (špaldovou, žitnou), třtinový cukr nebo med a zvláště u "tmavých" buchet/perníků je chuť lepší než u klasických.
K snídani přidávám domácí kefír a jsem spokojená naprosto
Přidávám pád oblíbených receptů:
http://www.toprecepty.cz/recept/16445-celozrnna-ba bovka-s-orechy/
http://coco-choc.blog.cz/1008/tvarohovy-kolac-s-vl ockovym-korpusem
http://drobecky.blogspot.cz/2012/07/bananovy-chleb icek-s-cokoladou.html (i bez čokolády je výborný)
http://www.mamincinyrecepty.cz/pernik/celozrnny-zi tny-pernik
http://www.kitchenette.cz/clanek/147-jahelnik-se-s vestkami-a-jablky
Cituji nejaga: neblábol prosimtě !
rakovinu sice má polovina populace, ale z rizikových faktorů což je kouření, alkohol, přepalovaný jídlo, prostě z kancerogenů, což rozhodně není cukr ! cukr je živina, kterou tělo potřebuje ze všech nejvíc, tak si zase pro změnu přečti něco ty o stavbě jídelníčku a poměru živin paní chytrá
Zase tu někdo bude mít pocit, že se vychloubám, ale na tohle se dá napsal jen to, že neblábolímm, protože na to mám vzdělání.
Tělo cukry samozřejmě potřebuje, ale cukr je skoro ve všem nesladkém, takže pro jezení sladkých věcí nebo pití slazených nápojů neexistuje jediný rozumný důvod.
Dál nemá smysl se hádat, proto jen hodím pár linků (některé jsou nepříliš kvalitní překlady cizojazyčných článků) a doporučím, aby ses trochu přivzdělala, než začneš používat výrazy typu "neblábol", "paní chytrá" atd.
http://www.lecbarakoviny.estranky.cz/clanky/lecba- rakoviny-clanky/lecba-rakoviny-pravda-o-chemoterap ii.html
http://www.freepub.comehere.cz/vsechno/rakovine-sl inivky-trva-20-let-aby-dorostla-do-detekovatelnych -nadoru-zde-je-navod-jak-zastavit-uz-dnes
http://mojevrba.cz/rakovina-%E2%80%93-zbytecne-cas ta-diagnoza-482/
http://czo-vp.webnode.cz/news/a5-tri-jednoduche-kr oky-k-zastaveni-rakoviny/
Cituji eowyn: Toto novodobé a moderní úzkostlivé vyhýbání bílému cukru a bílé mouce akorát napomáhá rozvoji potravinových alergií
tohle je jeden z největších nesmyslů, co jsem v poslední době viděla - znovu: tělo si umí vzít cukr i z většiny věcí, které my vnímáme jako nesladké...navíc pokud si někdo dá i jen 2 kousky ovoce denně, bude mít cukru dostatek nebo spíše nadbytek (pokud to budou sladší druhy ovoce).
S cukrem a alergiemi je to přesně naopak, zjednodušeně: na trávení cukru se spotřebuje spousta stopových prvků, tím se mimo jiné oslabuje metabolismus a tělo pak pak hůř bojuje s alergeny. Alergikům se naopak doporučuje sladké úplně vynechat.
K tomu třeba viz tohle:
http://www.magazinzdravi.cz/alergie?page=5
Jinak já nikomu neříkám "nejezte cukr", je to volba každého a já sama si taky občas dám něco sladkého, protože se neovládnu, ale vědomě se to snažím minimalizovat. Jen konstatuju, je rakovinné buňky se cukrem živí a že jíst sladkosti je zbytečné obrovské riziko navíc.
Cituji Jully: Zase tu někdo bude mít pocit, že se vychloubám, ale na tohle se dá napsal jen to, že neblábolímm, protože na to mám vzdělání.
no jo to tvoje vzdělání.. asi budeš nejchytřejší tady ze všech t studentko medicíny a ještě čehosi
Cituji Jully: Jinak já nikomu neříkám "nejezte cukr", je to volba každého a já sama si taky občas dám něco sladkého, protože se neovládnu, ale vědomě se to snažím minimalizovat. Jen konstatuju, je rakovinné buňky se cukrem živí a že jíst sladkosti je zbytečné obrovské riziko navíc.
jeeejda to by jsme neměli chodit po venku, je tam spousta smogu a to podporuje rakovinu plic
Reaguji na everything.is.possible: Bože. V tomto tématu má Jully naprostou pravdu, přečti si její příspěvky ještě jednou a buď ráda za to, že ty informace máš a můžeš je využít...
Třeba ovesná kaše. Ta jde i bez vaření. Na noc si namočíš vločky v mléce/vodě, krásně ti změknou a ráno jen zamícháš ovoce,kakao,oříšky,med..cokoliv
Cituji Tiakia: většina zalije nějaké vločky horkou vodou a pak to jí "syrové" což mi extra zdravé nepřipadá
co je nezdravého na syrových vločkách zalitých horkou vodou?
Cituji pampalatrala: většina zalije nějaké vločky horkou vodou a pak to jí "syrové" což mi extra zdravé nepřipadá
ba naopak. Vločky vařením ztrácejí hodně na své hodnotě, proto se doporučuje je vařit opravdu jen krátce,nebo je jen ohřát.
Co sypané musli? tam jsou taky vločky "syrové" a nijak se nevaří, jen zaleje mlékem.
Reaguji na Lady Flame: Bohužial mám na byte len platničku a tú sa mi nechce každé ráno zapínať a čakať, preto je oveľa rýchlejšie zapnúť rýchlovarnú konvicu a zaliať si instatnú kašu. Ja však hovorím o instantných značky Nomina/Country Life a pod., ktoré neobsahujú žiaden cukor, ochucovadla a podobné hnusy.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.