Cituji BlackCoffee: Nemluvím o snaze zhubnout apod. Tímto se omlouvám za příspěvek mimo téma.
Děkuji
Reaguji na Belgarion: Děkuji, moc pěkný blog
Jinak děkuji za návrhy, ale jelikož nejsem na koleji, ale na domově mládeže (pro studenty středních škol), tak nemám ani varnou konvici,ani sporák, ani lednici, nic... Tímto příspěvkem jsem spíše myslela nouzové snídaně Jako například Dobrou vlákninu a podobné Ale určitě ovesné kaše zkusím více jíst, ikdyž jsem je moc v oblibě nikdy neměla..
Dělám si tyhle http://www.emco.cz/cz/emco-mysli/11-mysli-lehke-a- krehke-se-seminky-a-orisky s kefírem nebo s jogurtem, někdy si do nich přidávám banán. Rychlé a dobré.
Reaguji na eidee: Takže míváte snídaně "nezdravé" typu rohlík s máslem a džemem, bílá káva? Upřímně, na střední bych to ještě moc neřešila, metabolismus je rychlý a výčitky mít nemusíš - snídani bych si dala takovou, jaká je a raději si "naordinovala" denně deset minut přes švihadlo...
Reaguji na Red_fire: Tady nikdo nemluvil o tom, jaké moje snídaně bývají. Celkem mne zaráží takhle.. "soudit". Ne, snídám to, co jsem si přivezla upečeného (většinou jsou to ty zmiňované buchty, koláče apod.), ale většinou musím i jídlo vyhazovat, jelikož celých 5 dní nevydrží. Denně obvykle cvičím 45 minut, ale jelikož mám problém s kolenem, tak poslední měsíc jsem musela cvičení omezit...Hodně mi záleží na tom, jaké jídlo jím. Už mi to myslí a nebudu se jako třičtvrtina státu cpát Mcdonaldem a tukovými rohlíky taktéž ne
Cituji eidee: Celkem mne zaráží takhle.. "soudit".
Takové snídaně běžně na intrech bývají - nevykala jsem ti, ale psala o vás, studentech, kteří chodí na společné snídaně. A nemyslela jsem to zle, jen když možnosti nejsou, nehrotila bych to, to je celé.
Reaguji na Red_fire: Když na to mám peníze a nechci je utrácet za pití a cigarety, tak proč ne.. Ano, takhle vypadají introvské snídaně, ale já na ně nechodím Jen si občas naberu kukuřičné lupínky Samozřejmě, já to zle taky nemyslela
To sa zase strhlo celkom zaujímavé téma niekam Navrhujem moderátorom to trochu premazať.
K tým vločkám, jemné ovsené vločky stačí len prevariť, pri výrobe sa naparujú, takže asi nie sú natoľko "výživné" ako normálne vločky, ale určite je to lepšia alternatíva ako biely rohlík.
Cituji eidee: Jinak děkuji za návrhy, ale jelikož nejsem na koleji, ale na domově mládeže (pro studenty středních škol), tak nemám ani varnou konvici,ani sporák, ani lednici, nic...
Ani lednici? To si nedokážu vůbec představit . Tak pak bych nakoupila ovoce (ráno nejraději banány, jablka) a celozrnné sušenky.
Nebála bych se ani sucharů s domácí marmeládou, ale na to už jsi určitě přišla taky (nemyslela bych, jak je těžké vymyslet dobrou snídani bez konvice, mikrovlnky a lednice!)
Jinak ovesná kaše se dá namočit do vody (nejlépe přes noc) a ráno přimíchat ovoce, oříšky, med a sníst bez vaření či ohřevu - na tom blogu si holčina takto připravuje myslím kaši pohankovou. Já se můžu po jakékoliv kaši utlouct a nemusím ani mléko, ani vařit a sladit, ale moje chuťové buňky jsou možná trochu "divné"
dobr
Cituji nejaga: Teď se směju ) Tak především jsem lékařka na onkologii
Jen se směj, "lékařko na onkologii" - a až se dosměješ, zamysli se nad tím, s jakými informacemi se při rutinní léčbě onkologických pacientů v nemocnicích pracuje a proč asi. Pak vyhoď příručku o deseti bodech, zapoj vlastní mozek, logické uvažování a zopakuj si základy biologie - z čeho se skládá buňka apod. Když ani to nepomůže, zajdi do knihovny a nastuduj si něco o buněčné výživě.
Sacharidy jsou potravou pro každou rakovinnou buňku, zvýšením příjmu sacharidů rakovinu jen podpoříš, a naopak. Sacharidy nezpůsobují rakovinu, ale pro rakovinné buňky jsou naprosto ideálním podpůrným prostředkem. Rakovinné buňce nemůžeš dodat nic lepšího pro její další růst a množení, než je cukr. Ví se to už léta letoucí, jen se to zdravotnickým magnátům prostě příliš nehodí do krámu, protože rakovina je super byznys.
O sacharidech a rakovinných buňkách viz třeba už kdysi dávno Otto Heinrich Warburg, což byl lékař a biochemik, dostal za to Nobelovku (pak se to ovšme zametlo pod kobereček, protože ten princip je v zásadě velmi jednoduchý a nedá se na něm příliš vydělat), a po něm mnoho a mnoho dalších vědců.
Miluju doktůrky tvého druhu, co si během školy nastudují k jednotlivým tématům vždy jen pár stovek stran několika málo učebnic a pak vydávají moudra, aniž by byli schopni hlubšího náhledu a hlavně zapojení logického myšlení. Chápu, jet podle zajetého výnosného systému a neklást žádné otázky je mnohem jednodušší a pohodlnější, že.
Cituji Helmut: Jsou tři základní potraviny označované jako "bílé jedy": mouka, mléko, cukr. Nevím, že se tomu pořád někdo diví.
taky nechápu, vlastně mě docela šokuje, že to i po tom neustálém vysvětlování všude možně od spousty vědců pořád ještě někdo odmítá vzít jako holý fakt
Já si občas dělám domácí ovesné sušenky, můžu se po nich utlouct. Ovesné vločky smícháš s rozmačkaným banánem, nebo s nějakým jiným ovocem, případně domácí přesnidávkou a dáš na 15 min péct. Recept mám tady z omlazení. Občas si do těch banánových přidávám trochu rozpuštěné hořké čokolády, jsou vážně výborné. Vydrží tak tři dny, napečeš si je o víkendu doma a nemusíš je skladovat v lednici. Když si k nim dáš na snídani ještě třeba sklenici mléka, tak tě zasytí dokonale.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.