Ahojky,
rozhodli jsme se s přítelem obohatit náš jídelníček o sojové maso, nemám ale moc zkušeností s jeho přípravou. Vždycky se mi povede něco "bez chuti". Ráda bych poprosila o radu, jak připravujete sojové maso Vy? Děkuju předem za rady a recepty.
Já jsem jednou zkoušela ty sojové plátky plněné nivou nebo nějakým sýrem s oblohou a hranolkama. Myslím, že ten recept je na obalu sáčku se sojovými plátky. Soju v jakékoliv podobě objednávám od firmy BonaVita.
Jinak já spíš míchám mleté maso se sojovým, když dělám třeba karbanátky nebo sekanou. A je to super. Včera jsem dělala masový kuličky v rajské omáčce s rýží. Dala jsem 500g mletého masa a přimíchala jsem k němu ještě asi půl až třičtvrtě sáčku sojového granulátu. Takže nakonec byli spíš sojové kuličky. Ale dobré
Stars taky to tak dělám.....ještě dělám segedoš se sojovým.
Prvně v kostce povařím sojové maso a nechám stát. Na cibulku dám papriku a ještě překrojím vlažné sojové maso a 5dkg anglické a osmažím. Vysypu malou sklenici kysaného zelí + doleju vodu. Přidám koření, půlku kostky masoxu nebo kostky ze zdravé výživy a nechám vařit. Zahustím buď jíškou Knorr nebo záklechtkou. Je to super s houskovým knedlíkem.
Tohle jí i můj muž. To samé se může udělat v bramborovém guláši nebo zelenina se sojovým na nudličky k těstovinám.
Nepřeháním to, ale je to fajn pro zpestření.......janis
Cituji janis: segedoš se sojovým
Tak to bych taky mohla zkusit, podle receptu na sojové granulátu jsem i zkoušela Dršťkovou polévku a nebyla špatná
Já dělám ze sójového masa čínu. Když ho dovařim v hrnci nechám ho vychladnout a pak se musí hodně vyždímat poleju ho sójovkou ale ne tou sladkou ta mi nechutná no a potom to šoupnu na pánev se zeleninou a k tomu kari rýži a je z toho čína občas tam dám i špetku čili.
Já dělám sojové na česneku
normálně uvařím sojové nudličky ve vodě s bujonem (bez glutamanu), sleju a "vyždímám" a pak znovu přidám trochu vody tak aby bylo všecko maso tak cenťák pod vodou, dám sůl, hodně nastrouhaného česneku a zahustím. Občas přidám podle chuti vegetu (taky bez glutamanu). A jíme to s rýží je to jednoduché ale mňamka
Dobré je taky sojové maso s příchutí šunky.Dělám z toho směs na špagety,protože to vypada jako mleté maso.
Maso si uvařím podle návodu.Pak ho trochu osmahnu na pánvičce a přidám k tomu nasekaná loupaná rajčata,česnek,bazalku a trochu protlaku,aby se to zahustilo.
Je to vynikající a hlavně zdravé.
karbanáky
přesný poměr nevím, dělám podle oka
granulát do nálevu - používám hořčici, kečup nebo protlak - tak lžičku, podle oka sojovku nebo wonšestr, koření, co mi chutná, hlavně papriku, kari, pepř, směs na čínu, směs na guláš, giros - to podle toho, na co mám chuť a co mám doma, pepř, sůl - ne moc, a jednu kostku bujonu - zaleju vařící vodou, tak aby byl granulát potopený a ještě tam ta voda zbyla - nasává se to
když je měkký - normálně to takhle můžeš ochutnat a dokořenit, nechám vychladnout, dám od oka nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, ještě nějaké to koření, co bylo v nálevu - když je třeba -, pytlík strouhanáho sýra, vejce a když je to moc řídké (ten granulát se slije a vymačká) tak trochu strouhanky, udělám bochníčky, obalím jenom ve strouhance a peču - většinou v troubě - vymažu trochu pekáč olejem, naliju trochu vody a šoupnu to tam, (asi tak 20-30 min), ale to už poznáš, že je pečeno, a když ne, tak se to tam nechá dýl
Ahojky,také jsem se rozhodla,že manželovi udělám soju,pořád o tom mluví,tak to zkusím,také chci zkusit tu čínu,podle mě,u té nic nezkazím,dám tam hodně zeleniny,koření,soj.omáčky.
Sója lze dát prakticky všude, kam se dává maso - mám vyzkoušený špagety s omáčkou z rajčat/protlaku se sójovýma nudličkama, čínu (kořenová zelenina, cibule, sójovka, trošku kmínu, zázvoru a octa a sój. maso), překvapivě i různé varianty guláše, svíčková... V poslední době mám nejradši ten sój. granulát, ale s normálním masem ho už nemíchám. Výborné jsou karbenátky nebo plněné papriky granulátem a rýží... Prostě klasické recepty, jen místo masa sóju... chce to pak více okořenit, protože maso má přece jen výraznější chuť. Jo a je dobré vařit sój. maso se lžící sójové omáčky a nechat poodklopenou pokličku.
Mamka to kdesi četla, že se to má z nějakého důvodu vařit se sójovkou (nějak se tam ty zdravé látky lépe rozloží nebo tak něco ), je fajn, že se to tím i mírně osolí... ale ten bujón se ještě k tomu může přihodit taky, aspoň to chytne výraznější chuť
kacrum,už se těším,až manželovi číná ze soj.masa udělám,to bude koukat,tedy jestli se mi to povede.
Cituji ammalka: kacrum,už se těším,až manželovi číná ze soj.masa udělám,to bude koukat,tedy jestli se mi to povede.
Ale použij radši ty sójový nudličky na čínu, jsou lepší, hlavně pro chlapa. Ten můj sójový maso nejí, prostě to není MASO Mně chutná Dělám si hlavně špagety z granulátu (přidávám do směsi ještě pšeničné otruby a klíčky - trošku to směs zahustí), pak občas si dávám granulát do polívky. Rizoto je taky výborný anebo místo rýže pohanka, jáhly, kuskus - mňamka Ten granulát mám nejradši, naopak jednou jsem měla sójový plátky a ty byly strašný, takže letěly do koše. Přece jenom maso to není a mám pocit, že čím menší kousky, tím lepší. A i když ho nakládám, tak například kostičky krájím ještě na menší plátky, víc nasáknou tu směs. A šunkový granulát dávám hlavně do zeleninového nebo těstovinového salátu.
Zapomněla jsem upřesnit, že tu čínu taky dělám ze sój. nudliček Celé plátky jsem ještě ani nezkoušela, taky mě to moc neláká... taky myslím, že čím menší kousky, tím je to lepší
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.