Reaguji na dadabus:
Vůbec není pravda, co dadabus píše o chuti kefíru z tibetské houby. Pokud se s houbičkami zachází tak, jak má, kefír je chuťově výborný
kyselejší může kefír být, pokud je použito větší množství houby na dané množství mléka než je doporučeno (mělo by to být cca 2 polévkové lžíce na 0.5l mléka) a nebo pokud houbičky člověk v mléku zapomene - to se pak není čemu divit..
Kdo chcete vyzkoušet, mohu houbičky poštou zaslat
zde ještě zkrácené info o účincích domácího kefíru:
zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, odkyseluje organismus (i když je chuťově kyselý, vyvolává zásaditou reakci organismu), produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky (rozkládá například laktózu v mléce, a proto ti, pro koho je mléko těžce stravitelné, nemívají s mléčným kefírem problémy). V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry, stimuluje imunitní systém.
je čerstvý a plný živých bakterií, neobsahuje chemické konzervanty atd.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.