Cituji BlackCoffee: Často v létě dělávám
Dá se dělat i v zimě,kdy se cukety prodávají v marketech a jsou o hodně lepší než ty z našich zahrad.Nemají tolik vody a žádná semínka.
Výborná je i cuketová nátierka:
1 cuketa, 2-3 papriky, 1 stredne veľká cibuľa, 2-3 strúčky cesnaku, soľ, syr v črievku
Na troške oleja osmažím drobno krájanú cibuľu, pridám drobno krájanú papriku, jemno strúhanú cuketu, podusím pár minút, pridám mačkaný cesnak, a syr v črievku /možno i dva/, solím nakoniec podľa chuti. Možno ani nebude treba. V nátierke pekne vyzerá farebná paprika.
A veľkosť, resp. množstvo cukety? Pozrite na to okom kuchára, dobrá je na rožkoch, sendviči i chlebe.
Pridávam tento recept, hoci ešte nie je sezóna, ale nátierka sa dá pripraviť z kupovanej cukety, kde sa krásne spotrebuje celá.
Doporučuju cuketku s pestem.. Normálně uvařit těstoviny (my děláme s Penne) a scedit. Zeskovatím si cibulku a poté přidám na kostičky pokrájenou cuketku. Až změkne, tak přidám pár lžiček Pesta a zamíchám. Někdy přidávám i nakládaný česnek, ale jen lehce. K cuketce nakonec přidám těstoviny a zasypu za míchání parmazánem.
Miluju tenhle recept.
Ahoj,
já jsem včera jen tak vyzkoušela cuketu s cibulí, česnekem, trochu anglické slaniny, olivový olej, sůl a pepř....zabalila jsem to do alobalu a šup s tim na gril...moc mi to chutnalo.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.