arrow
Neprodává v Bazaru

Ahoj holky, koupila jsem si domů sojové boby a zajímalo by mě, jestli je využíváte při vaření a jakým způsobem? ocením dobré a osvědčené recepty

arrow
profile_image
Bee222
od 20. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, sama jsem je nikdy nepoužila, ale mamka je několikrát dělala (když jsme měly záchvat nakupování ve zdravé výživě ) a podle mě se jimi dá nahradit třeba kuřecí maso v hodně receptech... Zrovna řízky asi ne, ale třeba do rizota, do nějaké směsi se zeleninou, do salátu a nebo i jako náhražka masa do guláše...

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Bee222: tak to mě vůbec nenapadlo, děkuji za tip! a jinak je vařila normálně jako luštěniny?

arrow
profile_image
Freebow
od 17. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já občas používám to, co se prodává v tom pytlíku sušený, musíš ho dát uvařit a pak s ním můžeš pracovat...Vařím ve ve vývaru, potom zcedím, okořením, smíchám s cibulí a česnekem a směs balím do rýžového papíru, závitky buď smažím nebo ne...

arrow
Neprodává v Bazaru

Já jsem si je dělala třeba s rýží, masem a zeleninou nebo jsem je přidávala do zeleninového salátu. Anebo taková zajímavá kombinace, která mi chutnala - sójové boby, cottage, květák, brokolice Někdo mi dával tip, že jsou dobré pražené v troubě, ale ještě jsem to nezkoušela.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na moniiik: díky za tipy. No já právě kupuju alaburky(což jsou pražené sojové boby), a miluju je, jen nevím jakým způsobem se to dělá..

arrow
profile_image
Anetkaa
od 27. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já si kupuju ve zdravé výživě suché s. plody a doma si je nechávám naklíčit pak je přidáváme do polévek, do různých masových směsí (kung-pao atd.) a do salátů..

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Na tom balení ze zdravé výživy je recept na jako "kuře" na paprice. Takže to dělám tak. Uvařím s bobkovým listem, sliju, udělám cibulku, přidám papriku, nasypu boby, osolím (nebo kostku zeleninového bujónu), opepřím, přidám smetanu (nebo sojové mléko), zahustím. K tomu těstoviny - MŇAM

arrow
profile_image
Blind_Star
od 16. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

v menze dělávali segedin se sojovými boby - prostě soja místo masa , fakt výborná věc

arrow
Neprodává v Bazaru

no už se těším, až je vyzkouším, zřejmě v sobotu, děkuji holky

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Taky je to dobré jako karbenátky. Namočené sojové boby uvařit hodně do měkka. Vychladlé pomlít a použít jako mleté maso + cibuli, koření, vejce (nemusí být), vlhká houska. Obalím ve strouhance (nejlépe chlebové) a peču v troubě na plechu s pečícím papírem.

arrow
profile_image
koouky
od 20. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, já z nich zrovna dělám polévku. Pak jsou výborné v salátech, nebo zapečené s bramborem a houbama!

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji koouky: Ahoj, já z nich zrovna dělám polévku. Pak jsou výborné v salátech, nebo zapečené s bramborem a houbama

díky za inspiraci

arrow
profile_image
Amour
od 28. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Myslím, že si tu trochu plete sojové maso(granulát) = produkt ze sóji se samotnými sójovými boby, na které se ptá autorka diskuze, boby = ty malé, krémově bílé "fazolky". S těmi boby lze dělat nespočet variací, prakticky to samé, co s fazolemi/hráchem/čočkou - tedy kaše (uvařit a rozmixovat), přidat k masu na chuť, zapéct např. se zeleninou a s žampiony, uvařit je + osmažit cibulku + přidat 3 vejce (+pepř, sůl) a udělat je jakoby na mozeček... prostě cokoli Jsou fakt super, chutné, hlavně nezapomenout řes noc namočit - čím déle budou ve vodě, tím kratší dobu se musí vařit, doporučuji na těch 12h namočit a necelou hodinku vařit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené