Ahoj holky, koupila jsem si domů sojové boby a zajímalo by mě, jestli je využíváte při vaření a jakým způsobem? ocením dobré a osvědčené recepty
Ahoj, sama jsem je nikdy nepoužila, ale mamka je několikrát dělala (když jsme měly záchvat nakupování ve zdravé výživě ) a podle mě se jimi dá nahradit třeba kuřecí maso v hodně receptech... Zrovna řízky asi ne, ale třeba do rizota, do nějaké směsi se zeleninou, do salátu a nebo i jako náhražka masa do guláše...
Reaguji na Bee222: tak to mě vůbec nenapadlo, děkuji za tip! a jinak je vařila normálně jako luštěniny?
Já občas používám to, co se prodává v tom pytlíku sušený, musíš ho dát uvařit a pak s ním můžeš pracovat...Vařím ve ve vývaru, potom zcedím, okořením, smíchám s cibulí a česnekem a směs balím do rýžového papíru, závitky buď smažím nebo ne...
Já jsem si je dělala třeba s rýží, masem a zeleninou nebo jsem je přidávala do zeleninového salátu. Anebo taková zajímavá kombinace, která mi chutnala - sójové boby, cottage, květák, brokolice Někdo mi dával tip, že jsou dobré pražené v troubě, ale ještě jsem to nezkoušela.
Reaguji na moniiik: díky za tipy. No já právě kupuju alaburky(což jsou pražené sojové boby), a miluju je, jen nevím jakým způsobem se to dělá..
já si kupuju ve zdravé výživě suché s. plody a doma si je nechávám naklíčit pak je přidáváme do polévek, do různých masových směsí (kung-pao atd.) a do salátů..
Na tom balení ze zdravé výživy je recept na jako "kuře" na paprice. Takže to dělám tak. Uvařím s bobkovým listem, sliju, udělám cibulku, přidám papriku, nasypu boby, osolím (nebo kostku zeleninového bujónu), opepřím, přidám smetanu (nebo sojové mléko), zahustím. K tomu těstoviny - MŇAM
Taky je to dobré jako karbenátky. Namočené sojové boby uvařit hodně do měkka. Vychladlé pomlít a použít jako mleté maso + cibuli, koření, vejce (nemusí být), vlhká houska. Obalím ve strouhance (nejlépe chlebové) a peču v troubě na plechu s pečícím papírem.
Ahoj, já z nich zrovna dělám polévku. Pak jsou výborné v salátech, nebo zapečené s bramborem a houbama!
Cituji koouky: Ahoj, já z nich zrovna dělám polévku. Pak jsou výborné v salátech, nebo zapečené s bramborem a houbama
díky za inspiraci
Myslím, že si tu trochu plete sojové maso(granulát) = produkt ze sóji se samotnými sójovými boby, na které se ptá autorka diskuze, boby = ty malé, krémově bílé "fazolky". S těmi boby lze dělat nespočet variací, prakticky to samé, co s fazolemi/hráchem/čočkou - tedy kaše (uvařit a rozmixovat), přidat k masu na chuť, zapéct např. se zeleninou a s žampiony, uvařit je + osmažit cibulku + přidat 3 vejce (+pepř, sůl) a udělat je jakoby na mozeček... prostě cokoli Jsou fakt super, chutné, hlavně nezapomenout řes noc namočit - čím déle budou ve vodě, tím kratší dobu se musí vařit, doporučuji na těch 12h namočit a necelou hodinku vařit
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.