Pett
vyzkouším to...my grilujeme i rajčata, papriku - té pak sloupneme kůžičku, pak klasicky kukuřici atd...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

libra
A zkoušela jsi grilovat cherry rajčátka?Mňam

Pett
zkoušela, jsou výborný...

arrow
Neprodává v Bazaru

Já mijuju snad všechnu grilovanou zeleninu! Griluju lilky, cukety, brambory, cibuli, rajčata...a jedno z nejlepších je grilovaná kedlubna! Všechno griluju nakrájené na plátky.

Jinak z masa griluju taky snad všechno, k nejoblíbenějším patří ryby a mleté maso

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Výborná omáčka jak už k hotovému masu,tak na potírání,nejlépe ke krkovičce,ale i ke kuřeti:
-povidla rozmíchat s kečupem,sojovkou,chilli omáčkou,může být i worchester,sůl,pepř
Chutná to skoro stejně jako barbecue omajda v KFC

Jinak miluju grilovanou zeleninu-lilek,cuketu,papriku,žampiony,rajčata,cib uli,no co chcete,nakrájet na větší kusy,naložit do oleje s kořením na gyros,česnek,sůl asi na 24h- ňamka!

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Pett: Griluji:pl.žampiony,

ahoj, prosímtě nakládáš ty žampiony do něčeho

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

zdena73
Ne,jen vytrhnu nohu,narvu tam kousek mozarely a trošku posypu kořením na zeleninu.Jo jinak jsem vyzkoušela grilovat kedlubnu jak zde psala km-lucy a je fakt výborná-doporučuji

arrow
profile_image
ŠARYSEK
od 5. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojky tak to my jsme taky poprve skoušeli špízy.Den předem jsem naložila kuřecí maso,anglickou,klobásu a pak jsem přidala mezito cibuli a papriku bylo to dobré.Jednou jsem skoušela grilovací šumku z globusu,ale nějak nám to nechutnalo tak kdyby mněl někdo stímto skušenosti a nějaký dobrý recept tak prosim písněte myslím si,že jsme to špatně dělali.Jinak grilujem všechno nejvíc kabanosovou směs v alobale chutnáto jako guláš dáme tam vše co dům dal no a ted na víkend pokud bude pěkně chci skusit grilovat karbenátky

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji ŠARYSEK: grilovat karbenátky

ty grilujeme a je to super,ještě k tomu kupuji housky a dělá potom hamburgry to je mňamuška a zároveň super dietka

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pett
moc díky za info, určitě to teď o víkendu zkusím .Myslela jsem že se to nakládá do oliv.oleje ale tím líp bude to zdravější.

arrow
profile_image
ŠARYSEK
od 5. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji zdena73: hamburgry

to mně taky napadlo udělat to jako hamburgr se zeleninou to mají kluci rádi

1 lžíce sojové om.
1 lžíce solamylu
1 lžíce oleje
1 lžíce vorčestru
1 lžíce grilovacího koření (slaného)

1kávová lžička sl. papriky
1/2 kávové ml. pepře
1 vajíčko
1 cibule na kostičky

ahoj tak tohle je marináda na kuřecí maso.ale já do něj nakládám co mě napadne.maso naložit den předem a pak smažit, grilovat cokoli vás napadne.Kdo má rád libeček tak z něj svázat štěteček,namáčet do marinády při grilování a potírat maso nebo když se pečou makrely je to dobrota. Dobrou chuť

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Rajče v alobalu-rajčata, balkánský sýr, cibule, česnek,olej, pepř, oregano nebo italské bylinky
- rozprostřít si alobal
- do trochu oleje prolisovat česnek,potřít tím balkánský sýr a položit ho na alobal
- poklademe plátky rajčat (můžeme oloupat slupku, já nechávám), cibulí nakrájenou na nudličky, opepřit, posypat bylinkami, zabalit a grilovat cca 10- 15 minut.
Je to mňam!

arrow
Neprodává v Bazaru

Lilek na italský způsob:
Lilek nakrájíme podélně na 0,5 cm plátky, osolíme a okořeníme... Necháme chvíli odležet. Na plátek lilku dáme plátek anglické slaniny a celé to srolujeme tak, aby slanina byla uvnitř. Dovnitř vzniklé rourky vložíme kousek nivy a z obou stran rourku ucpeme olivou (já mám raději černé olivy). Celé to zajistíme párátky. Moc nám to chutná!

arrow
profile_image
RubyRed
od 1. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

U marinády na maso je ze všeho nejdůležitější kyselá složka - citrónová šťáva, víno nebo ocet. Každá marináda by jedno z toho měla obsahovat, hlavně je to důležité u vepřového a hovězího masa, protože jsou tužší než třeba kuře. Ta kyselina změní masu strukturu a pak se to úplně rozplývá na jazyku.

Marináda na vepřové medailonky:
- olej
-citrónová šťáva
- česnek jemně nasekaný
- tymián
- sůl a pepř

Grilované žampióny:
- smíchám olej, pár lžiček hořčice a grilovací koření (dá se experimentovat s kořenícími směsmi, ale většina z nich obsahuje hodně soli, takže pak už nesolím)
- v téhle kašičce pořádně vyválím a obalím očištěné žampióny i s nožičkami
- nechám je nasávat aspoň 20 minut
- napíchám na špízy a griluju

Jak to tady tak píšu, tak se nemůžu dočkat, až bude zase venku grilovací počasí...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené