Čočka je zdravá a chutná - ikdyž většina má čočku zafixovanou jako kyselou s párkem (což já osobně nesnáším). Ale až když jsem se dostala do vlastní kuchyně poznala jsem kouzlo čočky. Proto uvítám receptíky. Já dělala čočkové karbanátky:
Čočka uvařená, pečivo namočené v mlíce, majoránka, česnek, sůl, pepř, vejce a strouhanka na vychytání konzistence. Upatláme hmotu, vytvoříme karboše a pečeme na oleji. Je to mňámka a zdravější než z mletého tučného masa a v chuti byste nepoznali, že je to čočka.
Já jsem kdysi jedla čočkový salát,už si nějak nepamatuji recept,ale byl skvělý! Lehký a chutný,opravdu osvěžující.
http://www.jenprozeny.cz/zdravi-styl/recepty-gurme t/labuznicky-cockovy-salat Úplně mám na něj chut´!
Receptík sice nemám, ale já mám mocinky moc ráda čočkovou polívečku. Je to mňaminka.
Naklíčená s olivovým olejem a balsamikem jako přílohový salát . Ale dávám přednost dobré husté přesnídávkové čočkové polévce s uzeným masem, maggi, lžičkou octa ... a s mákovou pletýnkou
A jakou používáte čočku? Neřešíte to, nebo kupujete výhradně zelenou, hnědou apod. (je mezi nimi rozdíl)? Jinak polévka je mooc dobrá, ale ještě jsem to nevychytala a vždy z toho mám kaši
Reaguji na netík:
Doma velkozrnnou zelenou - ony se ty šlupky z toho pri vaření trochu "svlékají", ale nemyslím, že by to vadilo ... V hospodách ji většinou vaří z té malé hnědé, ta se míň rozvařuje, zdá se mi.
Čočkový salát- uvařit čočku, k ní nastrouhat mrkev, prolisovat česnek, pepř, sůl, rozmarýn (nebo jakákoli jiná bylinka), prolít olivovým olejem, aby nebyl suchý a dochutit citrónem (popř. octem).
Mňam! Čočkovou polévku vařím minimálně jednou za dva týdny.
Jinak občas čočku na kyselo (ale to většinou jen na Nový rok)
Čočkový salát
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.