Nazdárek holky,
mám v plánu si koupit nějaký větší titanový hrnec, kvůli prý nepřilnavému povrchu, ale nejsem si jistá, jestli se tomu dá opravdu věřit?
Děkuji moc za Vaše rady a zkušenosti.
Já mám titanovou jen pánev, zbytek klasika nerez a je pravda, že je skvělá! Ale chce to opravdu tu těžkou, masivní. Není titan jako titan (asi jako teflon - dneska je takových šmejdů že oči přechází). Úplně nasucho to jde pravda hůř, ale když tuk nahradíš vodou, tak se to nechytne. Nevím, jestli ti jde o to, aby jsi připravovala jídla dietní a bez tuku nebo aby bylo vaření pohodlné a nedrhla jsi pak kastroly, každopádně jde obojí Já doporučuju.
Já mám 2 hrnce od Top Moravia, takže by to neměl být až takový šmejd, ale...
Jeden mám propálený, jídlo se začalo po cca 20 měsících přichytávat, ale podle výrobce to není k reklamaci. Druhý už začíná taky trochu hnědnout a propalovat se.
Do titanu bych šla znova, ovšem od jiné firmy, tuto už v žádném případš nechci. Zbytečně vyhožené peníze.
Známá má "titanový" hrnec od ETY a zezačátku byla spokojená, ale po nějaké době tam měla vypálená místa a začalo se to připalovat.
My máme myslím jednu titanovou pánev a to připalování není tak hrozný, ale když si smažím na sucho maso, tak se to trošku připálí.. Zato obyčejná pánvička od Tefalu s tím červeným kolečkem uprostřed je úplně perfektní, vůbec se nepřipaluje a když už, tak se to při míchání odlepí, takže já mam po smažení na sucho pánev jako čerstvě umytou .. Ale u hrnce nevím:/
Cituji Majiiinka: vůbec se nepřipaluje a když už, tak se to při míchání odlepí, takže já mam po smažení na sucho pánev jako čerstvě umytou
To já mám zase pánev wok s mramorovým povrchem a tam se také nic nepřipaluje a dokonce, když dělám míchaná vejce, tak pak ta pánev stačí utřít jen ubrouskem a je jak umytá! http://www.maxiobchodak.cz/detail/panev-wok--1/
Teď jsem našla i hrnec s mramorovým povrchem, ( nenapadlo mě, že se také vyrábí) tak ten si určitě pořídím, po zkušenostech s pánví.
http://www.hrnce.cz/produkt/43-bg2277-bergner-hrne c-s-mramorovym-povrchem-prumer-28-cm-bg2277.aspx
Holky moc děkuji za příspěvky ! Každý mi byl opravdu užitečný !!
Reaguji na Lauritta:
Můžu se zeptat jakou značku ?
Stále tápu v tom, jaký si objednat :_)
Cituji nanuke: Jeden mám propálený
Cituji nanuke: Druhý už začíná taky trochu hnědnout
Tohle nechápu. Titanové nádobí je černé, stěny tlusté cca půl cm, dno 1 cm určitě. Jak se vám mohlo propálit?? Já jsem tedy opravdu moc spokojená, pánev má záruku 12 let a na to, že se nepoškodí dno dokonce 25 let, to snad ani není možné tak dlouho nádobí používat
Reaguji na Ivčáááá:
Ivčo, můžeš mi prosím Tě říct, co máš za značku ?
Reaguji na Ivčáááá:
On ten hrnec má taky 10 let záruku, ale je v knížce vyjmenováno aspoň 10 věcí, na co se záruka netýká. Takže mám smůlu. Ten titan je tam potažený asi jenom v tenké vrstvě, jinak si to neumím vysvětlit. Na jedné straně výrobce píše, že se vaří i bez tuku a na druhé straně, že se v něm nesmí nic dělat na sucho. A voda evidentně nestačí.
Reaguji na nanuke:
Ono opravdu není titanový hrnec a titanový hrnec, proto jsem zakládala tuto diskuzi, abych také takto nedopadla !
Mám hrnec stál asi cca7 tis, ale vařím v něm těstoviny, peču sladké, slané, prostě naprosto všechno, bez kapky oleje. Je nezničitelný.
Reaguji na pavlab:
A můžu se zeptat na značku ??
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.