Ahojte, chtěla bych se vás zeptat (doufám, že píšu na správné místo), jestli mi můžete poradit, které nože jsou opravdu kvalitní (tedy jsou ostré a ostré dlouho vydrží). Nejde mi o žádné speciální pro úpravu ryb atd - prostě klasické nože různé šíře.
Děkuji za tipy vč. odkazů.
Když se budeš ptát po nožích ze Solingenu, nemůžeš šlápnout vedle. Např. fa Wüsthof:
http://www.wuesthof.de/desktopdefault.aspx
Já doporučím něco hezky česky KDS Sedlčany jsou výborné nože, mají i profi sérii. Doporučím jeden, bez kterého si neumím představit život - nůž na pomazánky Rodiče mají tyhle nože snad celou věčnost a my si je koupili taky Poměr kvalita/cena je super.
Nože se dají nabrousit jestli o tom nevíš-takže stačí obyčejný a pak ho dobrušovat není to žádná věda.My jeden,už zbrousili tak,že je o půlku tenčí než byl.
Reaguji na anitka10: Za se be doporucuji toto: http://www.amazon.com/Jamie-Oliver-Knife-Block-6-P iece/dp/B002MUBW2Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=13126331 52&sr=8-1
nemám to s tím držákem, ale samostatně a naprostá spokojenost, uz pouzivam jen od Jamie a fiskars jsou zapadlý na dně zásuvky.
Já mám doma tento od Victorinox
Má být sice na rajčata, ale krájím s ním naprosto všechno a jiný vlastně už ani moc nepoužívám. Mám ho do vánoc a je pořád ostrý a to jsem ho ještě ani nebrousila.
Cituji Sejkr: Já doporučím něco hezky česky KDS Sedlčany jsou výborné nože
Taky je doma máme a nemůžeme si stěžovat
Reaguji na pehamek:
Máme též, už přes 2 roky a stejně ostrý. Krájíme s ním cokoli
Reaguji na Miskulka: Reaguji na Ivettkaa: Lepší nůž jsem neměla. Jen mě trochu vadí, že je docela malý. Krájí se s ním ale parádně.
Máme doma Zwiling, celou sadu - 2 menší, 2 velký a jeden nějaký spešl co nikdo nepoužívá a brusku a jako největší spokojenost... Mají dokonalou čepel a brousili jsme je za cca 7 let asi jednou... A to ještě z dlouhý chvíle... Jsou vážně super, ale asi dost drahý
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.