Nastala sezóna houbařů...máte někdo osvědčený recept, já připravuji pouze smaženici, guláš, omáčku, houbovou polévku a kulajdu....
Protože moc rádi chodíme na houby, zkouším různé recepty. Skvělé jsou halušky s houbami (nebo gnocchi místo halušek) - houby zvlášť podusit, osolit, opepřit, dát pod ně cibulku ... , smíchat s haluškami. Výborné je hříbkové rizoto, houbový paprikáš - k houbám přidáš rajče, papriku, nakonec zakysanou smetanu ... Z masáků je skvělá "drštková polévka". Kuře na hříbkách - kuře úplně zasypu nakrájenými hříbky a pak už jen peču. K houbám se hodí jako koření tymián, někdy šalvěj ...
Jo houby se dají dát skoro všude.Já jsem zrovna nedávno dělala šunkofleky a dala jsem tam i houby a bylo to fakt výborné.
Já ráda připravuji z hub směs do bramboráku - na pánvičce s kuřecím masem a pórkem houby orestuju (maso můžeš den dopředu naložit) a tu směs potom dám do bramboráků - přítel to miluje
U nás jednoznačně vede zapečený chleba- na panvičku s cibuli a olejem dáme hromadu nakrájených hub, až trochu zesklovatí přidáme sůl a oregáno. Hotovou směs dáme na krajíce chleba a posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na chvilku zapéct do trouby- je to mňamka.
já mám ráda HOUBY na kyselo.
Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné, nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a opepříme. Pod pokličkou necháme směs dusit doměkka. Pak zahustíme smetanou zahuštěnou s moukou a ještě chvíli povaříme. Nakonec povaříme. Podávám s bramborem.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.