Obracím se na vás s dotazem, co v zahraničí uvařit na mezinárodní večeři.
Moje požadavky: typicky české jídlo (klidně i dezert), ne příliš náročný a z běžně dostupných surovin.
Napadly mě třeba bramboráky, ale strouhání brambor je trochu pracné.
Nebo např. smažený sýr (ale je to typicky české?).
Za všechny nápady děkuji!
tak smažák bych si osobně jako typické české jídlo nepředstavovala
nejtypičtější je svíčková a to bez debat...pak vepřo-knedlo-zelo, vývary s domácími nudličkami,kulajda, různé bramborové placky, čočka s klobáskou, nebo jako dezert/moučník bábovku, vánočku, mazanec, koláče...
tak jako všechno je náročné...ale o tom česká kuchyně...usmažit sýr podle mě není nic na co by mě být národ pyšný
Tak smažák rozhodně není český, bohužel jak píše Janissinka je česká kuchyně náročná, bramboráky jsou fajn nápad, jinak opravdu klasika, svíčková, či jiná omáčka, vepřo knedlo zelo, popřípadě řízek a bramborový salát, taky plněné bramborové knedlíky, z polévek vývar s knedlíčky, zelňačka, česnečka,... no a dezerty různé koláče, bábovky, buchty (plněné mákem, tvarohem, povidly), je toho spousta...
bábovka ale není typicky česká, je běžně k dostání i tady za oceánem a dokonce mi ji jednou přinesl manža i z jedné židovské oslavy, se slovy, že je to typicky židovský, a že mi to bude chutnat...tak koukám...ona to bábovka
Díky za tipy, holky
Bude to cca pro 40 lidí, takže spíš něco jen tak na ochutnání. Svíčková a knedlo vepřo je fajn, ale už by to bylo finančně náročnější (maso je tu otřesně drahé).
Takže buď nějaká polívka a nebo mě zaujaly od Elllin plněné bramborové knedlíky. Co byste mi doporučily/i jako náplň? Nějaké mleté maso?
mleté maso, zelí...prostě takové vepřo knedlo zelo v jednom...nebo tuším to jde i zelí a kousíčky párku
já doporučuju polívku s játrovýma knedlíčkama...často jí dělám (žiju v Itálii) a sousedům moc chutná
No a jestli nechceš maso...tak ten bramborák je super nápad...já brambory dávám do robota,je to za minutku hotový,sice ne tak dobrý jako když jsou poctivě nastrouhaný,ale zase bez práce...
Bramborový knedlíky plněný třeba osmaženým uzeným s cibulkou...ale to si nejsem jistá jestli je to český jídlo
Za mě určitě hovězí nebo kuřecí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky a jako druhé hlavní jídlo jednoznačně věpřo knedlo zelo mňam
Cituji Amnesia: upeč buchty
No, anebo kynutý knedlíky s jahodama, nebo borůvkama. Mňam.
Já je dělám prázdný - v páře jsou rychle udělaný. Navrch dám hustou a oslazenou zakysanou smetanu a na to čerstvé jahody, nebo borůvky. Moji chlapi se potom můžou utlouct.
Jo, a je to hlavní jídlo s dezertem dohromady.
Pak už jenom kávičku...
Reaguji na Amnesia: Reaguji na quititek:
České Honzíkovy buchty?
Nevím, co to droždí, jestli bych ho sehnala. Tady na severu se nedá koupit ani blbý pudink
Cituji Scoooby: na severu se nedá koupit ani blbý pudink
tak nevím teda, kde jsi na severu, ale já měla vždycky problém sehnat majoránku, takže bramboráky jsem nikdy v cizině neudělala.
velký úspěch měly vždycky bramborové placky. bramborové plněné knedlíky strašně chutnaly francouzům, ale dánové nad nima ohrnovali nos. ještě mě napadá bramborový salát, to taky mělo často úspěch. a pak ještě guláš...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.