arrow
profile_image
Scoooby
od 6. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak jsem trochu "zagooglila" a droždí by snad neměl být problém.
Takže to zatím vidím na plněné knedlíky (spíše knedlíčky) se zelím a Honzíkovy buchty plněné tvarohem

arrow
profile_image
Scoooby
od 6. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na bobkova:
Jsem ve Finsku. Koření tu naštěstí mají habaděj, takže i majoránku mám v kuchyni

arrow
profile_image
kristiana
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já jsem slavila úspěch s bramborákama. Dělala jsem pro 20 lidí, a udělala jsem takový malinký, abych nestrávila strouháním mládí a všichni byli nadšení.

jo, to jsme měli na Erasmu kdysi a vařila jsem polévku kalamajku
dost lidem chutnala celkem, kdo nemusel mléčnou polévku tak si holt nedal

arrow
profile_image
quititek
od 28. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

nebo tvarohový knedlíky, v těch droždí není snad

arrow
profile_image
lena93
od 29. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

My jsme ve Finsku dělali právě tu bábovku, myslím krupičnou kaši, ty bramboráky možná taky. A perník ještě

arrow
profile_image
Malajka
od 3. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já bych udělala řízky (br.kaši nebo salát) nebo guláš (knedlík nebo chléb), jako dezert krupicovou kaši a buchty jen tak na stůl na doplácnutí.

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Malajka: guláš je maďarský a řízky rakouské

Já slavila s bramboráky taky úspěch. Pokud máš pánev na lívance - tak je můžeš udělat na ní.
Bramborová polévka, kulajda, guláš, nebo bramborové knedlíky plněné uzeným masem, k tomu zelí a osmažená cibulka - velká dobrota.
Jako dezert třeba ty buchty, nebo nějaký drobenkový koláč, záleží na dostupnosti surovin - hlavně taky jakou tam mají mouku.
Jinak, ať se ti vše povede.

arrow
profile_image
Daphnne
od 31. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Usmaž řízky např. s br.kaší a nebo salátem a upeč štrůdl, za chvíli máš hotovo

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Daphnne: Usmaž řízky např. s br.kaší a nebo salátem a upeč štrůdl, za chvíli máš hotovo

Tak zrovna řízky i štrůdl jsou typicky rakouské

Já osobně bych udělala nějakou polévku. Záleží, jakou dobře zvládáš a na co máš suroviny (bramboračka, zelňačka, česnečka, vývar...). Pak bramboráky - to je prostě klasika. Nebo naložit utopence a hermelíny. To je skoro bez práce.
Pak upéct buchty nebo ovocné knedlíky.

Ano, nejlepší by byla svíčková nebo vepřo knedlo, ale chápu, že s tím je dost práce.

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Hlasuji pro bramboráky-jednoduché, levné a typicky české.
Všem cizincům děsně chutnali, ať to byli amíci, italové, brazilci...

arrow
profile_image
sequanka mojeid
od 17. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kdysi jsem někde četla, že typicky česká je koprovka...tu prý nikde v takové podobě jako u nás nedělají....ale asi by se špatně sháněl kopr.

arrow
profile_image
Malacek
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

tenhle problém jsme řešili taky - nakonec to vyhráli bramboráky, my byli ve švédsku, bylo tam víc národností a pamatuju si, že konkrétně - ale jo, byli to nějaký seveřani (norové, finové, možná i ti švédové...) nevím někomu z nich to nechutnalo- prý ten česnek...

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji sequanka: ale asi by se špatně sháněl kopr

naopak v severských zemích se kopr peče s rybami

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené