Cituji Janissinka: ano, ale jsou vyjímky jako je třeba jod
a co ryby? Mamina si nima srovnala štítnou žlázu, bez léků
jinak nejhorší mýtus, který mě napadá je, že dítě z nadváhy nebo obezity vyroste...
rodiče, kteří tohle tvrdí bych bičovala...v dětském věku se naopak tukové zásoby budují!!
a dítě je podle nových studií více náchylné závislosti na tučném jídle...opravdu bylo zjištěno, že na tučném jídle se dá vybudouvat závislost...
další mýtus je těžká kostra, která má způsobovat nadváhu... netřeba komentovat...
Cituji Silvie OK: Prosím tě, jaké doplňky stravy používáš? Já jsem celiak, alergik na ořechy, mléko, vejce, soju, kokos,... nesnesu ani bezlepkový pšeničný škrob...
hodně vápníku je v mořských řasách... a co kozí a ovčí mléko a sýry?
Cituji Lucrezia: tak mi vysvětli, proč to nějaké potraviny neobsahují?
Protože k produkci těch bakterií dochází za nepřítomnosti kyslíku Takže třeba masové konzervy jsou náchylnější k produkci než rohlík
Cituji Lucrezia: a co ryby? Mamina si nima srovnala štítnou žlázu, bez léků
souhlasím s rybami...ale kolikrát si dá Čech rybu za rok? 1-2x během Vánoc...
Cituji Janissinka: u crohnovy nemoci pokud vím nebyla zjištěna objektivní příčina vzniku..spíše se hovoří o genetice...
nedávno jsem četla studii Mudr. Lukáše a i on už přisuzuje střevní záněty špatné životosprávě
Reaguji na Lucrezia: Jen tak, proč by bylo dovolený přidávat do potravin něco, co je bráno za karcinogenní, kdyby k tomu nebyl důvod?
Cituji naivka: co je bráno za karcinogenní, kdyby k tomu nebyl důvod?
jako když to někdo chce jíst ať to jí, já mu to neberu, ale já to fakt jíst nebudu
Cituji Lucrezia: nedávno jsem četla studii Mudr. Lukáše a i on už přisuzuje střevní záněty špatné životosprávě
na tu studii určitě se podívám, díky za tip...ale takových výzkumů už bylo mraky
Cituji Lucrezia: já 2-4x týdně
to tě jenom šlechtí
Cituji naivka: Protože k produkci těch bakterií dochází za nepřítomnosti kyslíku Takže třeba masové konzervy jsou náchylnější k produkci než rohlík
já mluvím o uzeninách ne o rohlíkách
Cituji Janissinka: Cituji Lucrezia: nedávno jsem četla studii Mudr. Lukáše a i on už přisuzuje střevní záněty špatné životosprávě
na tu studii určitě se podívám, díky za tip...ale takových výzkumů už bylo mraky
no tak co vím, tak zrovna Mudr. Lukáš je u nás považován na jednoho z nejlepších gastroenterologa
zajímalo by mne o co ty se opíráš ve svých tvrzeních, na jídlo už bylo taky milion studií
Cituji Janissinka: Cituji Lucrezia: já 2-4x týdně
to tě jenom šlechtí
tím poukazuju jen na to, že to jde i bez umělého jodu.
Já chápu, že vzít tabletu je jednodušší
Reaguji na Lucrezia:
já se opírám o nejčastěji uváděná fakta a o informace ze školy
netvrdím,že je to 100% správné...třeba za týden může být to co tvrdím vyvráceno...
ale nikdy jsem nečetla žádný blogísky patnáctiletých holek, ale oficiální údaje z učebnic...nebo i tady na omlazení se dá najít mnoho dobrých rad...a hlavně to co tvrdím, tak podle toho taky žiju...
Reaguji na Lucrezia:
napsala si potraviny tak je jasné, že jde o výrobce, o dobu trvanlivosti, o cenu, kvalitu. samozřejmě, kdo chce uzeninu bez dusitanů, tak si bude muset připlatit a to se moc lidem nechce. Nikdy si neviděla lidi v obchodě, jak nakupují jen pro to, aby to hlavně bylo levný?
Ale nezastávám názor, že když se to tam dává, hned to musí být špatný, když je to Éčko, hned je to nejhorší na světě, nebudu to jíst.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.