Cituji panda08: Potřebovala bych spíš něco ve stylu filé..občas jím pangase, teď jsem objevila tilápii
no, nebude lepší si koupit aspoň něco mořského než sladkovodního? ale tak lepší než nic.
Já teda nevím, o pangasech jsem slyšela, jak se chovají ve vietnamu v bahně, a kdyby to z nás někdo viděl, tak to ani do pusy nevemem. O tilápii jsem neslyšela, tak jsem googlila - ale sladkovodní ryba z afriky.... to už raději pstruha, když sladkovodní rybu.
Cituji panda08: chápu to, že u jogurtu je jedno, kolik % jogurtové složky obsahuje, ale musí být prostě tvořena těmi bakteriemi určitými...
To je právě ten problém výkladu. Aneb jak to sakra mysleli? Já chci jasná jednoduchá pravidla.
Cituji panda08: no a ty sardinky s malýma, neukrojenýma hlavičkama.
V konzervách bývají i bez hlaviček. Běžné filé je často vyráběno z masa tresky, aspoň co vím, ale kdo ví jaká je toho vlastně kvalita. Nebo mluvíš o filetách?
Ohledně těch activíí a actimelů - měla jsem za to, že je to všeobecně známé, že je to reklama, a tyto výrobky nijak zázračné nejsou?
Mě jogurty moc nechutnají, tak je nejím, jednou za sto let posnídám Activii tvarohovou a nemyslím, že mě to nějak ublíží
Reaguji na panda08:
Ajo...no myslím si, že platí používat tzv. zdravý rozum
A přemýšlet, že i když je na etiketě např. napsané pro děti, neznamená to, že je to pro ně vhodné
Pak člověk otočí na složení a desítka éček
A tak bych mohla pokračovat...
Cituji panda08: Škoda, že tu někdo nezná osobně někoho pracujícího v drůbežárně..mám pocit, že jinak se člověk k pravdě nikdy nedopátrá, pokud nezná člověka pracujícího na oném inkriminovaném místě
já jen viděla ty podmínky (no samozřejmě bych nechtěla být ani jedním z těch zvířat! ), ale strava nevím. Antibiotika už v krmivu být nesmí, ale bylo pár případů, kdy kontrola nařídila utracení zvířat když na antibiotika přišla - někde jsem četla, jak majitel drůbežárny tvrdil, že se asi nějak OMYLEM dostala do krmiva. Jinak jsem na Dámě.cz našla přes vyhledávač paní, která údajně v drůbežárně pracuje. Třeba kdyby jsi se jí slušně zeptala jak to tam chodí... (http://moje.dama.cz/user.php?nick=fehervary ). Jinak všechna hospodářská zvířata jsou samozřejmě běžně léčena antibiotiky, jen to nesmí být těsně před porážkou.
Já jím z masa jen sem tam ryby, většinou mořské. Osobně bych živočišné produkty opravdu nejedla často, protože v potravinovém řetěžci se kumulují určité škodliviny (např. těžké kovy, ale je toho víc - a na něco se třeba teprve kontroly v budoucnu budou zavádět), které se jen tak "nevypaří". Kdo má rád vnitřnosti, měl by pamatovat na to, že např. játra jsou filtrační orgán, který může být slušně zanesen.
Tuplem, když se jich nemá denně jíst víc jak lžička.
Ahoj, prosím Tě, proč to tak je? A platí to i slunečnicovích semínek? Jo a ještě jsem někde četla, že s petrželí se to nemá přehánět - proč? Po ní se totiž můžu utlouct a snědla bych třeba celý trs... Děkuju!
Pracovala jsem v drůbežárně na brigádě.Nikdo tam necpal kuřata antibiotiky,protože jsou drahá a každý podnikatel chce ušetřit.Není to potřeba,protože většinou nemají nemoce léčená antibiotiky.Ostatní hospodářská zvířata jsou občas léčená antibiotiky,ale každý majitel si rozmyslí,jestli do toho investovat.
Největší svinstva jsou umělé potraviny:limonády,salámy,konzervy,čínské polévky,bonbony atd.
Ostatní bych už tolik neřešila.
áách jo,to aby se člověk bál něco sníst. Mám dotaz na tmavé a celozrné pečivo, suchary. Paradox je,že spusta žen jí suchary,aby zhubly a můj strejda to dává prasatům,aby přibrali. ...tak já teda nevim, na každou "zdravou dietní" potravinu slyším nakonec stejně tolik,že to s dietním nemá nic společného. Říká se,že z bílého pečiva se nejvíc tloustne. Tedka sem přibrala a chtěla jsem vyhodit pečivo,ale nakonec proč? když pak jsou řeči,že je to zdravější a lepší jak celé tmavé a celozrné. Tak já teda nevím. Holky co mám nejvíc vynechat za jídla?a začnu cvičit. Prášky na hubnutí,to je asi blbost,že?
Reaguji na MoniS: Jím denně pečivo - snídaně, dopo sváča a večeře - cca 3-4 ks denně... A nepřibírám
Reaguji na Marissa:
mnoho lidí nahrazuje pečivo jinou alternativou z důvodu že jim nechutná, moooc přídatných látek a nebo jim působí zdravotní problémy, což se stalo i mě, pečivo jím jen někdy, nahrazuji musli, vločkami, a omeletami z celozrnné mouky.
Všimněte si schválně, kam všude cpou aspartam. Člověk by ho čekal v light výrobcích - proto je nikdy nekupuju, ale že se nachází i ve vitamínech z lékárny? To už je hnus... Přidávám odkaz, počtěte si... http://dolezite.sk/Aspartam_umele_sladidlo_bezpecn e_jako_materske_mleko.html
Ach jo, tady je to samá mystifikace, klasická diskuze o potravinách, ve které silně převládají domněnky a ustálená dogmata nad fakty, se kterými jsou bohužel běžní lidé neobeznámení.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.