arrow
profile_image
marbee
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na bagheta: Reaguji na panda08:

souhlasím s vámi

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji poella: že bych rafinovaný cukr nepříjímala ve stravě vůbec, ale jestli ty to zvládaš tak máš muj obdiv

zatím to zvládáme, ale je to boj, to mi věř. Člověk žasne, kam ho všude narvou

arrow
profile_image
Filinka
od 27. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pročetla jsem celou diskuzi,ale přijde mi teda docela zmatečná. pokud tady mezi námi nebude nějaký obdorník na složení určitých potravin (biochemik atd) - nejblíže je určitě Reaguji na poella: ,tak všechny názory jsou jen spekulace,co si kde kdo přečetl,a jak známe,tak i odbourné studie se dost liší. Já mám vystudované tři zdravotnické obory,ale nikdy bych si netroufla někde diskutovat o ideálním jídelníčku ( nebo o složení potravin) a na medicíně tě něco takového taky nenaučí - tam tě naučí,jak v těle látky fungují,jak se štěpí,jak se vstřebávají,rozkládají atd. Já to teda beru čistě logicky a s vědomostmi jaké mám - tak třeba ten cukr tělo prostě potřebuje. Nikdo nemůže říct,že se obejde úplně bez cukru. Tělo prostě pracuje i na glukozu- a to hlavně mozek. To bychom neznali žádné hypoglykemické koma atd. Samozřejmě,že i když někdo nejí sladké a nesladí si,tak ten cukr taky v potravinách přijímá.Jinak by si o něj tělo řeklo.
Každý dietolog,či nutriční terapeut,kteří vědí kolik množství a poměru daných látek má tělo přijímat,vždy udělá vyvážený jídelníček obsahující všechny složky ( možná teda ne každý?!)
Já nevim,jak vy ,ale já kdybych všechno co sním,nebo dám svým dětem měla podrobně studovat a hledat na to odborné studie,tak nedělám nic jiného a je ze mě blázen ( a psychosomatické nemoci přijdou co nevidět).Tak radši jíme všechno, jsme zdraví a radujeme se ze života. Jediná nemoc u syna zrovna odporuje názory,že většina nemocí je ze stravy.10 měsíců byl kojen a v 15 měsících mu zjistili ponámahové astma,u něj to teda ze stravy rozhodně nebylo.Naštěstí už je v pořádku. A ještě názor,že dítě z obezity nevyroste u nás taky neplatí - dcera byla od miminka pěkná buchtička - v roce 12 kg,ve dvou 18 kg a teď ve čtyřech je už norm.štíhlá ( jo,u starších dětí už je možná pravidlo,ale u malinkatých to neplatí)
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek. Jinak si nechám ráda poradit a poučit se,pokud v tom najdu " hlavu a patu".

Cituji Julie24: Jak ho melete?

Rozkoušu?
Pravda, celá nemají smysl, ale myslím, že pořádně rozkousat bohatě stačí. Tuplem, když se jich nemá denně jíst víc jak lžička.

Cituji panda08: co jí řekli na přednášce(ale nechci se nikoho dotknout) učitel řekl, že müsli obsahuje tuk, ačkoliv lidi myslí, že ne..a už se to tu interpretuje, že müsli je tučné a je lepší nutela(což se ovšem divim, že by ve škole řekl-složení nutely je horové...

Já bych to neviděla tak horký Janisska tím prostě chtěla říct, že rozhodně lepší je si dát pořádnou snídani (nutella, med, marmeláda,... s chlebem), která dodá potřebnou energii než dělat ofuky a jíst 'zdravě' a být o pomeranči.

arrow
profile_image
aangie
od 10. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Všude se zmiňujete o Activii jako o jogurtu. Do jogurtu to má ale daleko. Je to kysaný mléčný výrobek, ne jogurt. A zmiňované bakterie L. casei imunitas a pod. ani neexistují, to je výmysl firmy Danone.
Co se týče cukru, mléka, výrobků z bílé mouky, uzeniny, to všechno se např. nedoporučuje jíst nemocným rakovinou. Proč asi? Rafinovaný cukr je doslova jed , nejvíc ze všeho zakyseluje organizmus, kravské mléko kromě zahleňování a laktózy není zdravé kvůli antibiotikům, co dostávají krávy
Zrovna nedávno byl ve Státech skandál ohledně nového druhu antibiotik podávaným krávám. Sem se ty informace ale vůbec nedostanou.
Bílá mouka, tam je to taky jasné.
Maso - jen v malém množství libové hovězí, vepřové, krůtí... Ryby jsou plné těžkých kovů, protože pro východní trhy se loví ve špinavých a zamořených vodách. Co je zdravé na kuřatech, kterých život je ukončen po zhruba 35 dnech po vylíhnutí a po krmení hormonama, aby za tak krátký život jejich maso dozrálo, to taky nevím.
Výrobky s plísněma taky nejsou zdravé, jelikož jediná prospešná plíseň je v ATB ne v
Hermelínu a pod.
Uzeniny určené pro náš trh jsou samé éčka, soli a jiné karcinogenní látky.
Takže je umění vytvořit si zdravý jídelníček, kolikrát člověk musí vybírat menší zlo. Ale když se chce nebo musí, jde to.
A spoléhat na to, že různé organizace typu česká veterinární správa, agrární komora, potravinářská komora nebo p. Vít z hygieny, mají starost o naše zdraví a hlídají, aby se nič škodlivého nedostalo na náš stůl, to je směšné. Peníze mají velkou moc a jak známe z historie a nejen z historie, jsou vždy na prvním místě před zdravím a jinými hodnotami.

arrow
profile_image
Julie24
od 18. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji poella: Ale upřímně řečeno já si nedokážu představit, že bych rafinovaný cukr nepříjímala ve stravě vůbec, ale jestli ty to zvládaš tak máš muj obdiv

Myslím, že toto není vůbec těžky, naše rodina to zvládá dost dobře, aniž bychom kulinářsky strádali. Když už cukr v potravě, tak rapadura nebo nerafinovaný hnědý curk.

Cituji Filinka: á mám vystudované tři zdravotnické obory,ale nikdy bych si netroufla někde diskutovat o ideálním jídelníčku ( nebo o složení potravin) a na medicíně tě něco takového taky nenaučí - tam tě naučí,jak v těle látky fungují,jak se štěpí,jak se vstřebávají,rozkládají atd.

... česká klasika ... mám pocit, že v Čechách se vlivu stravy na zdraví nevěří, zatímco v zemích směrem na západ od českých hranic ano. Pro ilustraci jeden příklad - kolegyni byla diagnostikována gastritida dvanáctníku, v zahraničí ji kromě léků doporučili i dietu, zatímco český gastrolog tvrdil, že strava nemá na gastritidu žádný vliv.

arrow
profile_image
Filinka
od 27. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Julie24:
Pracovala jsem taky na Gastroenterologii. Tam jsme při propouštění dávali lidem takové ty propagační letáky s doporučením stravy k jejich danému onem. Ale jelikož tam by měl mít nějaká omezení a diety skoro každý kdo tam leží,tak by nebylo na škodu na takových odd. například zaměstnat specialistu - doktoři, ani sestry totiž na podrobné vysvětlování nemají čas (i kdyby měli všechny diety v malíku). Ještě pořád si myslím,že ty lidi poslechnou a budou víc věřit tomu odborníkovi,než když si to přečtou na letáku nebo na intrnetu.

Cituji Kelča: Cituji Gigigirlone: Mléko zahleňuje
tenhle výrok nebyl nikdy žádnou výzkumnou metodou prokázán.....
To jsem také slyšela, ale prý to není pravda. Nikdo to nikdy neprokázal.

já se řídím svým tělem a nebudu s kapesníkem u nosu čekat až všichni lékaři do jednoho prokáží, že mě osobně zahleňuje. Taky nemám ráda tzv. konspirační teorie, ale je naivní si myslet, že mléčný průmysl ustoupí, zanikne... ve jménu zdraví. Hihihi... to jistě.
Každý si časem všimne, co mu osobně dělá dobře a co ne. Výzkumy se mění, naše tělo zůstává.

arrow
profile_image
poella
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji PardGalen: Jenže právě ve slunečnicovém oleji je minimum kyseliny linolenové. Z toho důvodu se může zvýšit nerovnováha poměru omega-6 ku omega-3.

Já jenom tlumočím to, co nám řekl A já sama nejsem takový odborník, abych to posoudila..ale když to říkal, tak mu to věřím

Cituji Lucrezia: zatím to zvládáme, ale je to boj, to mi věř. Člověk žasne, kam ho všude narvou

No právě já si dokážu představit, kde všude je...proto si nedokážu představit, že bych se mu na 100% vyhla

Cituji Filinka: Já mám vystudované tři zdravotnické obory,ale nikdy bych si netroufla někde diskutovat o ideálním jídelníčku ( nebo o složení potravin) a na medicíně tě něco takového taky nenaučí - tam tě naučí,jak v těle látky fungují,jak se štěpí,jak se vstřebávají,rozkládají atd.

Souhlasím...zaprvé s tím, že nám ve škole říkali, že lékaře nemáme co se táka stravy moc poslouchat. Ale i u nás ve škole se profesoři rozcházejí v názorech. Příjde mi, že každý preferuje zrovna tu svou oblast...jediný, kdo mi příjde nezaujatý, je právě zmiňovaný profesor .

arrow
profile_image
poella
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji aangie: Všude se zmiňujete o Activii jako o jogurtu. Do jogurtu to má ale daleko. Je to kysaný mléčný výrobek, ne jogurt

Promiň, ale jogurt je kysaný mléčný výrobek!

Cituji aangie: Co je zdravé na kuřatech, kterých život je ukončen po zhruba 35 dnech po vylíhnutí a po krmení hormonama, aby za tak krátký život jejich maso dozrálo, to taky nevím.

Až na to, že hormony jsou zakázany

Cituji aangie: kravské mléko kromě zahleňování a laktózy není zdravé kvůli antibiotikům, co dostávají krávy

Možná by sis mohla přečíst, co jsme psala na předešlé stránce! Já nevím, kde lidi berou pořád názor, že krávy nežerou od rána nic jinýho než antibiotika....

Promiň, ale máš ve svém příspěvku spoustu blbostí a o potravinách toho očividně moc nevíš....

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Našel jsem jednu definici jogurtu.
mléko zakysané dvěma bakteriemi - Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus termophilus
Z toho tedy vyplývá, že pokud se na výrobu použijí jiné kultury nebo se tam přidají různé nemléčné látky již to není jogurt.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji poella: Až na to, že hormony jsou zakázany

ano jsou, ale čím může být takový kuře krmeno, když je za 30 dní připraveno na zabití a k snědení

arrow
profile_image
poella
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji PardGalen: mléko zakysané dvěma bakteriemi - Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus termophilus
Z toho tedy vyplývá, že pokud se na výrobu použijí jiné kultury nebo se tam přidají různé nemléčné látky již to není jogurt.

Lactobacillis bulgaricus a Streptococcus termophilus = souhrně jogurtová kultura. Můžou se přidávat i jiné - například bifidobakterie. Jako například u té Activie.

Jinak Activii mám shodou okolnosti v ledničče ( ne proto, že bych bych věřila v její ,,zázračné " účinky, ale prostě mi chutná) a ve složení má samozřejmě jogurtovou kulturu .

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji poella: No právě já si dokážu představit, kde všude je...proto si nedokážu představit, že bych se mu na 100% vyhla

věřím, že 100% se mu asi nevyhnu, ale pokud z 90% tak jsem spokojena. Chce to jen číst etikety, ale přiznávám, že v šunce, kde je 97% masa mě to fakt překvapilo

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené