Cituji bakalářka: farmaceutické firmy, potravinářské firmy
já bych to zas až tak jako konspiraci neviděla...ono znáš to, na každém šprochu, pravdy trochu
Cituji poella: sůl, cukr, chemické přísady jsou škodlivé - myslíš, že to jde takhle souhrně říct?
řekni mi, nějaké dobré vlastnosti cukru...mě nic nenapadá
Cituji poella: Podle mého profesora je daleko důležitější strava než genetika.
Tím líp ...
Jinak by mě více zajímaly názory a rady Vaše pana profesora. Můžeš se rozepsat více, prosím
Cituji poella: Olivový olej nemá dobrý poměr mastných kyselin, takže není vyložene zdravý, spíš není nějak extrémně škodlivý. Jako zdravotně nejlepší byl už jednou zmiňovaným profesorem označen olej značky Vegetol .
To o tom olivovém oleji vím taky, ale můj profesor se přiklání k užívání řepkového oleje (se sníženým obsahem kyseliny erukové) a ne slunečnicového oleje. Proto jsem přestala kupovat slunečnicový a začala řepkový. No, budeme to střídat
Cituji Lucrezia: ekni mi, nějaké dobré vlastnosti cukru...mě nic nenapadá
Zdroj energie? Nebo ty si myslíš, že můžes fungovat bez cukrů? Ale samozřejmě je vždycky rozhodujcí množství! Stejně jako u všeho...
Cituji roza: ale můj profesor se přiklání k užívání řepkového oleje (se sníženým obsahem kyseliny erukové) a ne slunečnicového oleje.
Řepkový taky doporučuje. Práve vegetol má jeden klasický slunečnicový a pak jeden vícedruhový, kde je zahrnut i řepkový olej a právě ta kombinace je prý správně vyvážená . Ale i ten jejich klasický slunečnicový je prý velmi kvalitní..
Reaguji na panda08:
Chemii a technologii potravin..akorát prvák je nuda. To jsou spíš všeobecné předměty a pak až příjdou odborné..a nejde to studovat dálkově.
Cituji poella: Nebo ty si myslíš, že můžes fungovat bez cukrů?
předpokládám, že cukr je tu myšlen jako rafinovaný bílý cukr.
A ano, já bez tohoto cukru funguju docela dobře
Cituji poella: Podle mého profesora je daleko důležitější strava než genetika. Celý život se zabýval zdravou výživou a výzkumem výskytu nádorových onemocnění. Je to kapacita ve svém oboru a tomu, co řekne věřím.
tak se ho zkus zeptat právě na ten cukr, co jsem četla tak téměř všichni, kdo se tématem rakovina a výživa zabývají, vidí problém právě třeba v cukru
Cituji Julie24: Jinak by mě více zajímaly názory a rady Vaše pana profesora. Můžeš se rozepsat více, prosím
No rozhodně říkal, že by se měl zvýšit příjem omega 3 mastných kyselin. Doporučuje například lněné semínko a taky rybí tuk ( já si ho koupila v kapslích hend po jeho přednášce ).
A taky říkal, že důležitý je samožrejmě i pohyb - bez něj tělo strašně rychle degeneruje.
Říkal toho spoustu o rakovině, ale ja si to z hlavy všechno nepamatuju a poznámky nemám zrovna u sebe . Ale jak se k nim dostanu, tak to sem určitě napíšu
Cituji poella: Doporučuje například lněné semínko
To sem si taky po přednášce z fyziologie roslin hnedka koupila
Cituji Lucrezia: tak se ho zkus zeptat právě na ten cukr, co jsem četla tak téměř všichni, kdo se tématem rakovina a výživa zabývají, vidí problém právě třeba v cukru
Já to asi předtím dost nerozepsala, ale jak sama víš, tak není cukr jako cukr, že . Tělo sacharidy potřebuje a pokud je člověk získává hlavně ve formě rafinováného cukru, tak to bude mít rozhodně dopad na jeho zdraví. Ale upřímně řečeno já si nedokážu představit, že bych rafinovaný cukr nepříjímala ve stravě vůbec, ale jestli ty to zvládaš tak máš muj obdiv
Cituji roza: Jo, a Janissinka v jiném tématu doporučovala jako zdravou snídani chleba s nutelou...no potěš
i z toho důvodu jsem vlezla na tuhle diskuzi,protože mě zajmalo, co tady bude radit. Nevím no...některé holky ji o založení diskuze prosily ( no, ani se nedivím, taky by se mi líbilo, mít "výživového poradce" který mě láduje nutelou,kdybych o zdravém stravování nic nevěděla ), ale podle mě, pokud není odborník,neměla by se do ničeho takového pouštět. Z této diskuze je jasně patrné, že se sama ztrácí....to je pro mě důvěryhodnějším "zdrojem" PardGalen, přestože se zcela rozcházíme s názorem na pravidelnou stravu 5 x denně,ale jeho rady mají aspoň smysl.....neříkám,že bych dokázala radit líp,ale proto bych se taky do ničeho takového nepouštěla.
Cituji poella: le i ten jejich klasický slunečnicový je prý velmi kvalitní
Jenže právě ve slunečnicovém oleji je minimum kyseliny linolenové. Z toho důvodu se může zvýšit nerovnováha poměru omega-6 ku omega-3.
Jak se pan profesor jmenuje?
Cituji poella: No rozhodně říkal, že by se měl zvýšit příjem omega 3 mastných kyselin. Doporučuje například lněné semínko a taky rybí tuk ( já si ho koupila v kapslích hend po jeho přednášce ).
To souhlasí, taky jsem to už xkrát četla (nejsem v tomto oboru profesionál, ani jsem nestudovala příbuzný obor, jen mě to zajímá). Rovněž jsem si lněné semínko koupila, už se mi válí v kuchyni dost dlouho, ale chybí mi mlýnek. Pokud to dobře chápu, tak má smysl ho používat jen tehdy, když je rozemleté. Jak ho melete?
A co lněný olej?
Cituji poella: Ale jak se k nim dostanu, tak to sem určitě napíšu
To sem určitě napiš, budu se těšit.
A nenapsal Váš profesor nějakou knihu?
A doporučuje nějaké zahraniční kapacity, jako je např. David Servan-Schreiber, C. Kousmin, Seignelet ...?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.