Ahoj holky,
na požádání zakládám toto téma, kde si můžeme radit o zdravé stravě. O tom co je doopravdy zdravé a co je jen reklamní tahák. Ve vedlejší diskuzi jsem se s holkama bavila o tom, že není celozrnné pečivo jako celozrnné pečivo. Dále že je dobré se nasnídat opravdu vydatně a to i při dietě a že něco jako actimel nemá smysl kupovat. Nebo se můžeme bavit jak opravdu zhubnout...je to na vás
Určitě vás budou zajímat i jiné věci.Ráda poradím já nebo někdo jiný
takže bych třeba začala tím actimelem, activií nebo čímkoli co má podle reklamy zvyšovat obranyschopnost...
holky vyhozený peníze...nějakej jogurtík vám nemůže zvýšit obranischopnost pomocí uváděných bakteríí protože by bakterie umírají nejenom tím,že dávají krávám antibiotika, ale i tepelnou úpravou...
a i když se nad tím zamyslíme...tak většina nemocí je virového nebo bakterálního původu a stím si opravu dobré trávení nepomůže
Reaguji na Janissinka:
Tak přece! Místo to knihy diskuze . Ale je to super nápad, myslím, že spousta lidí včetně mě to uvítá.
Jojo, s tím actimelem máš pravdu, to si radší koupím kefír a vyjde me to stejně,akorát levnejš
no tak když už jsme u toho, ani mléko a mléčné výrobky nejsou zrovna žádná hitparáda, jak se tvrdí
jinak já nevim..třeba co se týče toho celozrnnýho pečiva, tak tam jsem se hodně rozepsala v diskuzi " Zdravá snídaně" takže jestli vás zajímá jestli opravdu jíte celozrnné pečivo, tak odkazuji tam....
dále hubnutí..tohle je hodně široké téma a dá se pojmou ze všech stran...spíš bych odpovídala na konkrétní dotazy...jen tak mimochodem..třeba takové prášky na hubnutí opravdu fungují, ale musíte si je vybrat "na tělo" pokud by to někoho zajímalo...nebo že výživově nejzdravější tuk není olivový, ale je to obyčejné zatracované sádlo...
taky že při hubnutí se nemusíte zříkat svých oblíbených jídel..teda většiny...atd...
Velmi subjektivní téma, kde se pravda snad vůbec nedá najít.
Pár sporných názorů, co mě jen tak v rychlosti přicházejí na mysl:
- losos je prý zdravý, neboť obsahuje hodně omegy 3, zároveň ale i těžké kovy z moře, a když je uzený, tak i karcinogeny
- mléčné výrobky jsou prý zdravé, existuje však i teorie tvrdící opak, nejen laktáza, ale i kasein jsou potencionální alergeny
- celozrné pečivo je prý zdravé, lepek prý ale zamořuje střeva i zdravým jedincům neceliakům
- vitamíny jsou prý zdravé, umělý vitamín E (součást většiny běžných vitamínových doplňků) je ale i karcionogenní
- müssli je prý zdravé, ale zároveň obsahuje už zmíněný lepek a tepelnou úpravou ztráci svoje živiny a vitamíny
Jisté je jedno, naše strava je příliš "umělá" a kyselinotvorná.
Cituji Lucrezia: no tak když už jsme u toho, ani mléko a mléčné výrobky nejsou zrovna žádná hitparáda, jak se tvrdí
jak to přesně myslíš?...určitě mléko a jeho výrobky důležité jsou...ale jejich kvalita hodně klesá..protože české mléko se začíná pomalu vytrácet a místo něj jsem jdou levnější varianty z polska
Cituji Janissinka: .nebo že výživově nejzdravější tuk není olivový, ale je to obyčejné zatracované sádlo...
a na to jsi přišla kde?
Reaguji na Janissinka: mléko obsahuje kasein, který je pro tělo špatně stravitelný, vznikají na něho alergie, mléko zahleňuje, vápník z něho se tělu blbě vstřebává atd.
Tak já taky trošku přispěju, ikdyž to asi všichni víte(ikdyž hodně lidí je jí) Nízkotučné potraviny, třeba jogurty jsou plný škrobu,takže tím moc užitku nenaděláte.
Reaguji na Janissinka:
Konečně téma, které má smysl, a proto moc děkuji!!
Zajímá mě, jaká potravina je největší humus, co můžem do sebe dostat, jen se o tom "nemluví"?
Mléčné výrobky jsou asi téma na delší diskuzi, ale třeba jaký sýry jsou nejmíň na škodu?
Reaguji na Julie24:
ano velmi subjektivní téma...každý člověk si na něj dělá názor sám...i vědci nejsou jednotní...
co se lepku týče, tak to se přiznám, to jsem nikdy nezkoumala, protože celiak nejsem..pokuď někdo o tom něco ví, tak budu ráda, když se vyjádří...
jinak obecně co se týče karcinogenních látek...tak v podstatě všechno je karcinogenní...
ale to, že se někdo bude cpát od rána do večera uzenym a kouřit dvě krabičky denně cigaret neznamená, že bude mít rakovinu.
Rakovina je bohužel v každém z nás už když se narodíme...každý den tělo vyprodukuje rakovinné buňky, ale zdravý imunitná systém je vyhledá a zničí...bohužel ne vždy se to povede a vznikne rakovina...
potrava je v tomhle ohledu jeden z faktorů, ale není rozhodující...
Reaguji na Lucrezia:
Jo s tim souhlasim, já se snažim mléčný výrobky omezovat, zjistila jsem, že jakmile jich mám víc,tak se mi dost výrazně zhorší plet. Celkově si můžete vypěstovat pěknou alergii. Třeba nechápu holky, který nahradí maso jogurtem, přitom v jogurt zase nejak převratně bílkovin zrovna nemá..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.