Cituji naivka: Ale já se nebavím o obranyschopnosti, sama jsem psala, že bublina zdraví je kravina (smajlík), ale o tom, že laktobacily se zde vyskytují a napomáhají k určité mikroflóře střev. Někomu mohou upravit trávení, když ho má tak rozhozené z konzumace všeho možného.
a já říkám, že nám povídali, že tam kultury nejsou..alespoň ne takové které by nebyly i v obyčejném jogurtu...ale ty který uvádějí..tj l. casei immunitas(doufám,že to píšu dobře) tam podle nich nejsou....pokud jste ve škole došli k tomu, že tam jsou, tak se s tebou nehádám...
Cituji Janissinka: a já říkám, že nám povídali, že tam kultury nejsou..alespoň ne takové které by nebyly i v obyčejném jogurtu...ale ty který uvádějí..tj l. casei immunitas(doufám,že to píšu dobře) tam podle nich nejsou....pokud jste ve škole došli k tomu, že tam jsou, tak se s tebou nehádám...
Však neříkám, že ostatní jogurty to neobsahují (smajlík), podle mě je to taky hrozná reklama na spotřebitele! Ale nedá se úplně říct, že vůbec nic neobsahují.
Reaguji na Yanictta:
K těm citrónům - moje babička má doma takovj keř-strom něco mezi tím s citrónama a každej rok jí jich pár vyroste. Jsou velký asi jako pomeranče možná i větší. Mají silnou slupku a loupáním mi připomínají pomelo. A jíme je normálně jako pomeranče mají výbornou chuť nejsou samozdřejmě tak kyselé jak v obchodě. Je to mňamka a od babičky zaručeně BIO
Možná jste měli podobné
Cituji Lucrezia: přidám ještě cukr
Souhlas, to je hrozný sv...
Cituji koiri: Mohl by se teda někdo blíž vyjádřit k tomu mléku a mléčným výrobkům jak to teda je? Stojí to opravdu za to je co nejvíce eliminovat? (A samozřejmě patřičně nahradit). A co s překyselením organismu?
Mléko zahleňuje a obsahuje casein, což je silný alergen. Občas se tvrdí, že zvyšuje propustnost sliznic střev, do těla se pak dostává více "odpadních" látek. O laktáze asi vědí všichni.
K překyselení organismu dochází konzumací přílišného množství kyselinotvorných potravin, což jsou skoro všechny "moderní" jídla, je narušeno přirozené ph těla, lépe se pak v těle daří rakovinotvorným buňkám a narušuje se sliznice střev, žaludku, dvanáctníku, čímž je narušeno vstřebávání látek a vylučování škodlivin. Škodliviny se ukládají, vznikají záněty.
ještě někdo chtěl vědět jak je to s těmi mléčnými výrobky....
ano důležité jsou...ale vždy by měla být strava vyvážená...to že je okurka zdravá neznamená, že si jich nechám domů přivést kamion a nebudu jíst nic jiného...asi takhle..v mléčných výbobcích jsou důležité stopové prvky, které tělo potřebuje...
já osobně jsem ale alegik na mléko, takže to nahrazuji dopňky stravy..a myslím,že újmu nemám
někde jsem reagovala na diskuzi na ovesné mléko o kterém jsem ještě neslyšela...kouknu se na složení a mohla by to být taky dobrý doplněk stravy
Cituji Janissinka: Cituji Lucrezia: jo a syntetický vitamíny
podle mě vitamín jako vitamín..sám vitamín je chemická látka, takže tam bych osobně problém neviděla...
Není vitamín jako vitamín, myslím, že ve světě vědy už byl všeobecně přijat názor, že syntetické vitamíny (zejména vítamín E, tam je to přímo dokázáné) jsou škodlivé.
Cituji Janissinka: ale vždy by měla být strava vyvážená...to že je okurka zdravá neznamená, že si jich nechám domů přivést kamion a nebudu jíst nic jiného...asi takhle..v mléčných výbobcích jsou důležité stopové prvky, které tělo potřebuje...
souhlasím
Cituji Julie24: Mléko zahleňuje a obsahuje casein, což je silný alergen. Občas se tvrdí, že zvyšuje propustnost sliznic střev, do těla se pak dostává více "odpadních" látek. O laktáze asi vědí všichni.
K překyselení organismu dochází konzumací přílišného množství kyselinotvorných potravin, což jsou skoro všechny "moderní" jídla, je narušeno přirozené ph těla, lépe se pak v těle daří rakovinotvorným buňkám a narušuje se sliznice střev, žaludku, dvanáctníku, čímž je narušeno vstřebávání látek a vylučování škodlivin. Škodliviny se ukládají, vznikají záněty.
takhle to vypadá jako by bylo mléko jed...
tohle se dá napsat skoro o každé potravině...
ale vemte si v letech minulých se dětem ve škole dávali mlíčka a že by z toho byli nějak nemocný se mi nezdá...
podle mě všechny alergie vznikají z toho jak rodiče svoje dítka neúměrně chrání vůči veškerým mikrobům a nemocem, takže si nevyvinou dostatečnou imunitu...plus ještě něco bude s tim penicilínem
Cituji Janissinka: ano důležité jsou...ale vždy by měla být strava vyvážená...to že je okurka zdravá neznamená, že si jich nechám domů přivést kamion a nebudu jíst nic jiného...asi takhle..v mléčných výbobcích jsou důležité stopové prvky, které tělo potřebuje...
Souhlas, pestrost stravy je velmi důležitá. Francouzské ministerstvo zdravotnictví doporučuje jíst 3 mléčné výrobky denně, doktoři tvrdí, že to je blbost. Shodují se ale na minimálně pěti porcích ovoce a zeleniny denně ... to je asi všeobecně uznávané.
Cituji Janissinka: ale vemte si v letech minulých se dětem ve škole dávali mlíčka a že by z toho byli nějak nemocný se mi nezdá..
Také generace dětí s mlíčkama trpí mnohem víc na Crohnovu chorobu, alergie, migrény, dráždivé tračníky, žaludeční vředy ...
Cituji naivka: víš, z jakého důvodu se ty dusitany musí přidávat do uzenin?
přidávat se tam nemusí věř, že mám v lednici uherák, kde není ani jeden
Reaguji na Janissinka: A jak je to s tavenými sýry, prý obsahují fosfáty. A některý maminy je cpou nejčastěji dětem na svačinu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.