Ted jsem si vzpomněla, na hlívu ustřičnou, po tý bych se mohla utlouct. Tu považuji za zdravou když pominu, že v houbách mohou být různý plísně.
Mohl by se teda někdo blíž vyjádřit k tomu mléku a mléčným výrobkům jak to teda je? Stojí to opravdu za to je co nejvíce eliminovat? (A samozřejmě patřičně nahradit). A co s překyselením organismu?
Cituji Janissinka: vím naprosto přesně, že v těchto produktech tyto kultury nejsou...říkali nám to ve škole
takže se odkazuji na ně
Ale ono tam něco bude (mrkající smajlík), my ve škole stanovili laktobacily v Activia nápoji pomocí PCR. Ale že by měli zázračnou moc zrovna jen tyhle nápoje, tak to ne. Sama je teda nepiji, nemám ráda mléko, ani jogurty.
Reaguji na Janissinka: někdo takovej by se mi hodil. Nemáš nějaký typ na někoho? Klidně z Prahy.
jinak teda abych se vyjádřila obecně ke stravě nás středoevropanů...lidi by měli jíst produkty, které se u nich pěstují nebo u masa co se doma chová...
je sice hezké, že se k nám dováží ovoce ze všech možných tramtárií a člověk ani neví jak se to má jíst, ale naše těla nedokážou látky v těchto produktech využít...takže není nad jablko...
u masa jsem říkala...velice důležité hlídat kvalitu...kilo kýty za 99 ve mě nevzbuzuje důvěru
[reaguji]koiri[/reagJe to dost sporný, někdo říká ne, druhý zas jo... Mně se prostě osvědčilo je dost omezit, prostě místo jogurt s ovocem si dám radši obložený pečivo..
Cituji Lucrezia: jo a syntetický vitamíny
A proč myslíš, že jsou tak strašně špatný? (mrkající smajlík), v dnešní době je ta chemie hrozně odsuzovaná, jak je hrozně škodlivá, ale tak to není, do potraviny se nesmí dávat látky, které jsou zdravotně závadné.
Cituji naivka: Ale ono tam něco bude (mrkající smajlík), my ve škole stanovili laktobacily v Activia nápoji pomocí PCR. Ale že by měli zázračnou moc zrovna jen tyhle nápoje, tak to ne. Sama je teda nepiji, nemám ráda mléko, ani jogurty.
jak říkám odkazuji se na profesory z naší školy 1.lf..a ti nám říkali, že obranischopnost si vybudouvat nemůžeme protože tam nejsou kultury...pokud je to jinak, tak se omlouvám..ale toto jsem slyšela přímo od lékařů...
[cituji=Mifulka[/cituji]
přímo na určitou osobu kontakt nemám..ale jukni se na stránky nemocnic...tam kde je alergologie, tak velice často při ní pracují i tito lidé..
Reaguji na Janissinka:
jinak teda abych se vyjádřila obecně ke stravě nás středoevropanů...lidi by měli jíst produkty, které se u nich pěstují nebo u masa co se doma chová...
je sice hezké, že se k nám dováží ovoce ze všech možných tramtárií a člověk ani neví jak se to má jíst, ale naše těla nedokážou látky v těchto produktech využít...takže není nad jablko...
u masa jsem říkala...velice důležité hlídat kvalitu...kilo kýty za 99 ve mě nevzbuzuje důvěru
souhlasím
Cituji naivka: do potraviny se nesmí dávat látky, které jsou zdravotně závadné.
hele když se třeba do uzenin přidává E250, kde může být vyšší dávka smrtelná, přijde ti to jako zdravotně nezávadné?
Cituji Janissinka: jak říkám odkazuji se na profesory z naší školy 1.lf..a ti nám říkali, že obranischopnost si vybudouvat nemůžeme protože tam nejsou kultury...pokud je to jinak, tak se omlouvám..ale toto jsem slyšela přímo od lékařů..
Ale já se nebavím o obranyschopnosti, sama jsem psala, že bublina zdraví je kravina (smajlík), ale o tom, že laktobacily se zde vyskytují a napomáhají k určité mikroflóře střev. Někomu mohou upravit trávení, když ho má tak rozhozené z konzumace všeho možného.
A obranyschopnost přece mohu získat jen proděláním té nemoci nebo očkováním (smajlík).
Cituji Lucrezia: jo a syntetický vitamíny
podle mě vitamín jako vitamín..sám vitamín je chemická látka, takže tam bych osobně problém neviděla...
Cituji Lucrezia: hele když se třeba do uzenin přidává E250, kde může být vyšší dávka smrtelná, přijde ti to jako zdravotně nezávadné?
víš, z jakého důvodu se ty dusitany musí přidávat do uzenin? a všechno je o kontrole a důslednosti, aby nedocházelo k překračování koncentrací
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.