Cituji Lucrezia: ano jsou, ale čím může být takový kuře krmeno, když je za 30 dní připraveno na zabití a k snědení
No je to 37 dnů.
Ono se na výkrm nemůže použít jen tak nějaké kuře. Tak jako u psů máš i drůbeže spoustu plemen A na výkrm se používají masná plemena. Takže je to dáno tím, že na výkrm se používají kuřata, která mají intenzivní růst, dobrou konverzi krmiv ( to, že je dokážou dobře využít), mají kvalitní maso... A samozřejmě se používají speciální krmné směsi. Jejich přesné složení neznám. Ale pamatuju si, že ty směsi obsahují všechny živiny v optimálním poměru a mění se v závislosti na věku toho kuřete. A rozhodně neobsahují žádné stimulátory růstu
Cituji Lucrezia: věřím, že 100% se mu asi nevyhnu, ale pokud z 90% tak jsem spokojena. Chce to jen číst etikety, ale přiznávám, že v šunce, kde je 97% masa mě to fakt překvapilo
To chápu no já si etikety čtu, a i když vím, co všechno jím nezdravýho, tak salámy a ani sladkosti si nedokážu odpustit Stejně jako spoustu dalších věcí . Jen se snažím aspoň trochu omezovat
Cituji poella: Můžou se přidávat i jiné - například bifidobakterie.
Česká legislativa definuje jogurt jako kysaný mléčný výrobek získaný kysáním mléka,
smetany, podmáslí, nebo jejich směsi pomocí mikroorganismů Lactobacillus delbrueckii
subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Do kategorie jogurtů patří
všechny výrobky, které mají v názvu nebo popisu výrobku slovo jogurt. Jako jogurtový lze
označit pouze ten výrobek, v němž jogurt tvoří nejméně 50 % hmotnosti.
Z toho tak nějak rozumím, že jogurt je pouze to co se vyrobí pomocí těch dvou bakterií, jakmile se do toho něco přidá už je to jogurtové. I když ne, že by na tom zase tak moc záleželo.
Cituji Lucrezia: věřím, že 100% se mu asi nevyhnu, ale pokud z 90% tak jsem spokojena
No, pokud se nakupují kvalitní základní suroviny tak to není těžké.
Pardále, rozumíš tomu dobře. Activia se nesmí označit jako jogurt, protože dle českých zákonů nenaplňuje složením definici jogurtu.
Cituji PardGalen: Cituji Lucrezia: věřím, že 100% se mu asi nevyhnu, ale pokud z 90% tak jsem spokojena
No, pokud se nakupují kvalitní základní suroviny tak to není těžké.
jo to jo, doma s tím problém nemám, ale třeba včera jsem si v restauraci dávala pití a mělo být podle obsluhy bez cukru, byla to rodinná sešlost a upozorňovali jsme je na to, že chceme 100% džusy bez přidaného cukru. Tvrdili, že to tak fakt je. Bohužel, při odchodu jsem zjistila, že nebylo. Budiž mi útěchou, že jsem nevypila ani decku
Cituji poella: A samozřejmě se používají speciální krmné směsi
Jako teďˇv Německu, viď? Přeju ti dobrou chuť.
Reaguji na PardGalen:
Já mám ve svých poznámkách tohle :
Jogurt = kysaný mléčný výrobek získaný kysáním mléka jogurtovou kulturou (Lactobacillus bulgaricus a Streptocossus termophilus). Smějí se do něj přidávat i jiné něž jogurtové kultury, např. bifidobakterie.
Naše přepisy nejsou tak přísné jako francouzské nebo belgické, kde jogurt nesmí obsahovat žádné přídavky, tedy žádné stabilizátory, ale ani vitaminy nebo jiné mléčné kultury.
Ono to z té definice podle legislativy vyplývá - je tam definováno, co tam musí být, ale další mikroorganismy to nezakazuje.
A to jogurtový je myšleno u výrobků typu jogurtový dezert, jogurtový dressing
Cituji Lucrezia: Cituji poella: No právě já si dokážu představit, kde všude je...proto si nedokážu představit, že bych se mu na 100% vyhla
věřím, že 100% se mu asi nevyhnu, ale pokud z 90% tak jsem spokojena. Chce to jen číst etikety, ale přiznávám, že v šunce, kde je 97% masa mě to fakt překvapilo
Asi tak. Chce to číst a vnímat u toho ...
Nevím, jestli jsem naivní, ale já se domnívám, že např. dneska ani včera jsem nic s bílým cukrem neměla. Sice jsem měla kostičku čokolády (a po večeři si dám nejspíš další), ale je v ní tmavý cukr, šla jsem to překontrolovat.
A co říkají naše odbornice na tmavý cukr, rapaduru a melasu?
Cituji poella: Naše přepisy nejsou tak přísné jako francouzské nebo belgické, kde jogurt nesmí obsahovat žádné přídavky, tedy žádné stabilizátory, ale ani vitaminy nebo jiné mléčné kultury.
Tak teď jsem pochopila, proč je tak velký rozdíl mezi českým a fr. nebo belgickým jogurtem. Žiju mezi Belgií a Francií a při každém pobytu v Čechách jsem přemýšlela nad tím, jak je možné, že české jogurty obsahují tolik další přídavků. Francouzský jogurt je úplně o něčem jiném.
Cituji Julie24: ale je v ní tmavý cukr, šla jsem to překontrolovat.
my se doma snažíme eliminovat i ten -třeba dnes jsme sehnaly oříškové čokolády úplně bez cukru a fakt jsou dobré
Cituji Julie24: Žiju mezi Belgií a Francií a při každém pobytu v Čechách jsem přemýšlela nad tím, jak je možné, že české jogurty obsahují tolik další přídavků.
pár českých je taky kvalitních, Coceňské ,Madeta, Agro-la
Cituji Lucrezia: my se doma snažíme eliminovat i ten -třeba dnes jsme sehnaly oříškové čokolády úplně bez cukru a fakt jsou dobré
Já se taky snažím eliminovat i ten, ale chutě jsou holt silnější ... ....
Co to je za čokoládu? Nemáš odkaz? Název? Taky už jsem měla nějakou čokošku bez cukru, ale zas tam místo cukru byl maltitol ...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.