Reaguji na Lucrezia: No to by mě zajímalo, jaké jsou potraviny zas nejmíň škodlivý. Nemáš nějaký odkaz, kde to načtu?
Cituji Julie24: Také generace dětí s mlíčkama trpí mnohem víc na Crohnovu chorobu, alergie, migrény, dráždivé tračníky, žaludeční vředy ...
u crohnovy nemoci pokud vím nebyla zjištěna objektivní příčina vzniku..spíše se hovoří o genetice...
u vředů je to původu psychosomatického...a o těch alergiích jsem už psala...
ale určitě máš taky pravdu...
ono je to jedno z druhym...třeba to že se rodí nedonošené děti a zachraní se strašně oslabuje genofond...to že se rodí děti postarším lidem také..atd... genetika má největší vliv na kvalitu života...strava je druhořadá, ale také podstatná
já osobně když jim že se opravdu najim dosyta, tak přibírám...a brácha co má ke svačině pekáč buchet nepřibyde nic...to je prostě vroznené..jako dlouhověkost, jako náchylnost ke kardiovaskulárním onemocněním atd....
Reaguji na Markettice: hele já hodně čerpám při nákupu potravin z www.chemievjidle.cz
tam je krásně vidět, co všechno daná potravina obsahuje a jak moc jsou ta éčka v ní škodlivá
Cituji Markettice: Máš nějaký tip, jak a čim se neškodně "očistit", prosím?
já se teda ničím osobně neočišťuji, ale několikrát byla doporučována kopřivová očista...uděláš odvar z kopřivy a celý den nepiješ ani nejíš nic jiného než tento odvar dělá se to jednou do roka
Cituji Janissinka: .strava je druhořadá,
ale zas z čeho to tělo funguje - z toho co sníme a vypjeme
Cituji Lucrezia: ale zas z čeho to tělo funguje - z toho co sníme a vypjeme
ano to je fakt...ale jak tělo jídlo zpracuje a využije je už dáno
byla provedena například pitva celoživotního alkoholika a ten měl játra jako miminko...
a těch příkladů je moc a moc...to jak žijeme my ve většině případů odnesou naše děti...
Cituji Janissinka: já osobně jsem ale alegik na mléko, takže to nahrazuji dopňky stravy..
Prosím tě, jaké doplňky stravy používáš? Já jsem celiak, alergik na ořechy, mléko, vejce, soju, kokos,... nesnesu ani bezlepkový pšeničný škrob...
Jestli jsem se správně dočetla, jako celiak nesmím nic, co podporuje imunitu (hlíva, aloe,...). No a druhá věc - mám křehké a tenké kosti a jsem po zloměnině pažní kosti, takže by se mi hodil nějaký tip na doplněk stravy.
Děkuji předem
Reaguji na Silvie OK:
právě před pár dny jsem se zrovna tady dozvěděla o dologranu ...obsahuje vápník, hořčík,...
pro tebe vhodná volba... http://www.dologran.cz/
jinak těch alergií máš opravdu hodně...rozhodně doporučuji jako jiné slečně navštívit diplomovaného nutričního terapeuta při lékařských zařízeních...ten ti sestaví jídelníček namíru a určí potraviny pro tebe vhodné
Cituji Lucrezia: hele asi takhle, kdyby to byla nutnost, tak je to v každým výrobku
Tak to fakt není Jde tam především o způsob rozmnožování těch bakterií, ke kterému dochází za určitých podmínek
Reaguji na Silvie OK:
tady k nutriční terapii jsem našla kliniku v Thomayerově nemocnici http://www.ftn.cz/pacientum-a-verejnosti/oddeleni- a-kliniky/centrum-vyzivy/ předpokládám, že budou tyto oddělení ve všech větších nemocnicích
Cituji Lucrezia: a k těm vitamínům - když má člověk pestrou stravu, tak žádný chemický vitamínový doplněk nepotřebuje
Souhlasím, v dnešní době si každej radši koupí vitaminy v tobolkách, protože si řeknou, super, teď budeme hrozně zdraví a nebudeme nám nic chybět, místo, aby začali jíst zeleninu a ovoce
Reaguji na naivka:
ano, ale jsou vyjímky jako je třeba jod, který se musí dodávat uměle do soli už desítky let, protože naše potraviny jsou na něj chudé...
ale přídávám se k vám...pestrá strava je nad zlato
Cituji naivka: Jde tam především o způsob rozmnožování těch bakterií, ke kterému dochází za určitých podmínek
tak mi vysvětli, proč to nějaké potraviny neobsahují?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.