Tak mě teda nikdy nenapadlo péct vánoční cukroví z másla....Z Hery pekla moje babička, mamka a i já!! A chutově jsem si nikdy nestěžovala....
Tak já si neodpustím malou poznámku, ale teda, udělaly se mi z téhle diskuze pořádné chutě, hned bych šla nějaké to cukroví upéct a pak si ho pořádně vychutnat, ale to jsem OT
Cituji Tiakia: kde může jít o úplně jiný poměr surovin
To je sice pravda, ale jsem přesvědčená, že to tak je, ochutnala jsem toho už tolik a vyptávala se na recepty, které byly stejné nebo hodně podobné s mými, jen s tím rozdílem, že tam dali Heru. Zkrátka to byla taková klasika - linecké, rohlíčky, atd.
Cituji Lusasita: podivovaly jsme se, že je to letos jakési nezvykle moc dobré
Jojo..
Reaguji na anýzka:
Cituji anýzka: Cenový rozdíl není přece tak velký.
Stím si dovolím nesouhlasit Heru máte za 12 a nejlevnější máslo u nás seženete za 27 takže cena dvojnásobná..
Tak já cukroví peču taktéž z Hery a tvrdé rozhodně není! Z másla jsme zkoušela jednou a chce to opravdu ostražitě hlídat snadno se přepálí (takže i péct na nižší teplotu). Z ghí jsme to nezkoušela. Ale po cukroví z másla mě i mamku hned pálí žáha, a to stačí si vzít jen dva kousky, je to na nás asi moc tučné nebo co. Ale do vánočky jsme začali dávat loni Stellu má takovou máslovější chuť a stačí ji dát méně než hery.
Reaguji na Adka: u nás taktéž, tak je vidět, že část peče s máslem, část s Herou, pečení je radost, v Heře budou mít radost, tedy v Unileveru
Cituji Mylady: nó tak od "nutriční terapeutky" si nechám tak radit! Ta toho už za svůj život tolik napekla
Však pro mě taky není směrodatná, jen v tom odkaze je celkem správně vysvětleno, proč se hera víc hodí na pečení, než máslo. Šlo mi hlavně o toto: ...(aby tuk těstu) dodal požadovanou texturu. To je totiž velmi důležité, protože s máslem toho prostě nedosáhneš.
Cituji casia: i domácí si děláme h
Myslela jsem, že z domácí smetany alespoň 45%, ale z kupované 33% to žádná výhra asi nebude. Zbytečná práce.
Rozhodně jen z másla.
Mamča peče výborně, vždy pekla z Hery, pak jsem u tchýně ochutnala totéž z másla a úplně jinej level. Od tý doby peču jen z másla a mamča, když poznala jak velkej je rozdíl v chuti, tak už taky peče jen z másla. Už se na to těším, mňam.
Jinak já jsem právě vždy stejně jako mamča pekla jen z Hery. A před několika lety jsem kvůli těm tchýninejm dobrotám pekla z obojího, abych si ty chutě ověřila, jestli se mi to jen nezdá, že to má lepší. No a díky tomuto pokusu jsem přesvědčila i mamču, že to rozdíl je. Prostě z másla mi to chutnalo mnohem víc, tak už peču jen z másla. Jinak doporučuji vyzkoušet a upíct jednu dávku tak a druhou tak.
Reaguji na True: nikdy jsem z něj nepekla, ale mažeme ho na chleba nebo třeba to bylinkové je dobré, děláme ho občas
Cituji labut: Stím si dovolím nesouhlasit Heru máte za 12
nevím tedy kde nakupuješ,ale Kaufland 22,90,- za Heru,je pravda,že na ní není žádná akce.
Cituji Adka: Pečeme jedině z másla, nic jiného nepřipadá v úvahu. A vše máme křehké a chuťově vynikající.
Taky tak. Heru mám doma jen na čokoládovou polevu (bez ní nejsem schopna udělat takovou, aby se leskla, ztuhla a křupala - když baštím s přítelem, je to jedno, ale pro návštěvy...), jinak používám vždy máslo.
Cituji Lusasita: Přemýšlím, že zkusím něco napéct z "domácího másla", takové ty vážené krájené kusy, prodávají např, v sýrárně Grand Moravia
Do prodejny Gran Moravia se snadno nedostanu, ale i mě napadlo tam před Vánoci udělat větší nákup!
Já peču z Hery a krémy a nepečené cukroví dělám z másla. S herou se mi těsto dělá lépe, cukroví chutná a hlavně je cena Hery poloviční (zrovna jsem nakoupila za 13,--). Peču z ní teda jen cukroví, jinak něco jiného totiž peču tak jednou za rok......
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.