když vaříte polévku kde se třeba na začátku osmahne cibulka tak dáváte olej nebo máslo? co je podle vás lepší? já dřív dávala máslo, přišlo mi to i chutnější ale myslím že olej je co se kilojoulů týče menší zlo z těch dvou.. co myslíte?
myslim že když tam toho másla nedáváš kila tak to zas takový rozdíl není..já dávám jedině máslo,ještě jsem neslyšela že by někdo dělal zásmažku z oleje..
Dávám olej (nepřepaluje se a tak nějak ho vidím zdravější), ale máslo je chutnější. Takže když si chci dopřát,dám máslo, jinak většinou oliváč. Nejraději ale nedávám nic, polévky se snažím dělat min. kalorické a zdravé (takže žádné bujóny, polévkové koření atd.)
Máslo . Ježí se mi vlasy hrůzou, když někde čtu "udělejte jíšku z mouky a oleje"...Brrr . I když nepopírám, že olivový olej je skvělý, ten ale raději používám do salátů a všude jinde.
záleží do jaké, podle toho co se mi tam víc hodí ... třeba gulášovou, čočkovou a zelňačku ze sádla nebo oleje, krémové polívky z másla, cibulačku z másla+ oliv. oleje..
Tak já dávám taky obojí, tak nějak podle citu, co se mi tam víc hodí. Ale většinou máslo, někdy i trošku sádla. Bez másla si to ale neumím představit
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.