budu dělat špízy z kuřecího a vepřového masa..tak jsem si dneska udělala marinádu,,olej,sojovka,grilovací koření,provensálské koření a sůl..takhle když jsem to ochutnala mě to nechutná dělám to poprvé tak se bojim aby se to dalo zítrta jíst..
No většinou kapku oleje, koření podle chuti, natřený česnek, nějakou chilli omáčku a krapet hořčice..
Cituji Krvinkaxxx: No většinou kapku oleje, koření podle chuti, natřený česnek,
Já také, nebo místo koření dávám čerstvé bylinky - tymián, oregano...
Dělám i marinádu z bílého jogurtu.
maso nakrájím, naklepu paličkou, nakládám do oleje, mezi to nějakou cibuli a většinou kořením "kořením na steaky" od vitany (různé druhy)
Nejraději do leje čerstvé bylinky, mám moc ráda rozmarýn na vepřové.. potom samozřejmě česnek, různé grilovací koření... kuře jde udělat i do sladka s medem a tou sojovkou, to je taky moc dobrý... chce to zkoušet
To grilovací koření spolu s provensálským se mi trochu bije Naložení do jogurtu je vždycky skvělé, masíčko je pěkně šťavnaté a jemné. Když děláš špíz, kde je více chutí (určitě tam dáš i cibuli, slaninu, papriku) tak už maso nemusí být tolik aromatické.
vinný ocet, zázvor, sojovku, chilli, česnek, med
Já se teda vždycky řídím podle chuti, do marinády co mi nechutná bych to asi nedala pokud by to nebylo podle nějakého receptu třeba (samozřejmě je potřeba počítat s tím, že marináda má silnější chuť než pak ve výsledku maso). Namíchám vždycky co je po ruce, málokdy zůstanu u jednoho druhu pytlíčku i když je to už třeba namíchaná směs ) A ten jogurt je taky moc dobrý, nebo zakysaná smetana, to vyjde nastejno, maso je pak jemňounké
olej,,čerstvě mletý pepř,třený česnek,čerstvý rozmarýn,lžičku medu,hořčice,sojová omáčka.
Já naposledy dělala marinádu z oleje, česneku, sojové omáčky, hořčice a kari. Bylo to docela dobré
Cituji Adka: nebo místo koření dávám čerstvé bylinky - tymián, oregano...
taky čerstvé a je to luxusní...
Reaguji na simuška:
Souhlasím, na špízy stačí nějaká "klasika" ať se pak moc nebijou ty chutě.
Univerzálkana gril je třeba kečup, sojovka, med, grilovací koření
Pak mám ráda kombinaci českek, bylinky, bílej jogurt, troška hořčice....
A jinak do každé druhé marinády dávám thajskou omáčku, to je super věc
někdy jsem četla že má maso výbornou chuť když je naložené do COCA COLY.. ale zatím jsem neměla odvahu vyzkoušet..
S Coca colou jsem to taky viděla - dokonce šunku vařenou v Coca Cole a pak dopečenou (kvůli kůrce) v troubě. Ono když si to vezmeš kolem a kolem, není na tom nic špatnýho - bublinky udělají maso hřehké a díky kole bude nasládlé, jakoby karamelové.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.