my když grilujeme, tak buď bifteky nebo rybu.....žádný krkovičky atd se u nás nevedou.
tzn. bifteky jen pomažu ol. olejem a oéepřím, solím až potom
ryba - dovnitř dávám kousek česneku, citron, rozmarýn a sůl
popravdě myslím si, že všechny marinády, zvlášť ty se sojovkou atd, jsou hnus největší
Panenku dávám jen na noc do oleje vcelku a před grilováním ji nakrájím na špalíčky a trochu ji opepřím pepřem z mlýnku, solím až na talíři
Jinak poslední dobou u náš oblíbené šafránové kuře - čtvrtky kuřete se naloží do jogurtu s olivovým olejem, kolečkama cibule, čerstvým zázvorem, trochou kurkumy, pak trochu soli a pepře a šafrán zalitý troškou horké vody Nakonec se tam ještě přidává dlouholistá petržel, no mňamka
Cituji Amnesia: my když grilujeme, tak buď bifteky nebo rybu
souhlas, ono to vepřové ani není hezké na pohled (nebo jsem rozmazlená ). Já hovězí občas "naložím" do nakrájených plátků čerstvého zázvoru, větviček rozmarýnu a to je vše. Před grilováním opepřím, solím až hotové, ryby s bylinkovým máslem a citronem. Mňam!
Vážně nechci holky rýpat, ale když "to" solíte, tak je úplně jedno do čeho "to" naložíte, protože veškerá skutečná chuť zanikne.
Jinak ty z vás, které používají jednodruhová koření a byliny alespoň se snažíte udělat dobré maso.
No a vy co používáte všelijaké ty směsy, kečupy....kupte si rovnou ochucené v obchodě...vyjde to nastejno.
já maso nesolím, protože používám provensálské koření, italské a různé jiné a tam už je hodně soli, a jinak používám hodně cibule, šalotky, čerstvý tymián, oregano, bazalku a pravou japonskou sojovku. Skoro nikdy se nedržím žádných receptů, udělám maso dle vlastní fantazie
Na hovězí stejky používám čerstvý rozmarýn a šalvěj, natrhám je, maso potřu olivovým olejem a utřeným česnekem a na to bylinky a čerstvě mletý pepř (nejlepší jsou nahrubo roztlučené kuličky barevného pepře v hmoždíři) a nechám minimálně přes noc (lepší 2 dny) marinovat, solím, až jsou stejky hotové a odstavené ze sporáku (posolím je na pánvičce a nechám je chviličku pod pokličkou odpočinout). Zkoušela jsem na hovězí i marinádu z whisky, už si přesně nepamatuju recept, ale dá se určitě něco vygooglit.
Kuřecí maso nakládám do jogurtu s česnekem nebo do medovo-hořčičné marinády. A ryby většinou většinou jen osmahnu na oliv. oleji s jedním celým stroužkem česneku (který pak vyndám, ať se nespálí), opepřím a pak až na talíři solím a pokapu citronem nebo na gril je dobrá citrusová marináda na potírání (citron nebo limetu vymačkat, přidal oliv. olej, šlehat vidličkou až se spojí, špetku chilli, rozmarýn nebo tymián, stroužek česneku utřený - nemusí být, ale my ho dáváme skoro do všeho krom buchet ). Nemám ráda moc grilovací koření a takový směsi, chce to jen nepřestřelit a nekombinovat až moc, abyste "nezabily" chuť masa.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.