arrow
profile_image
Anetkaa
od 27. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na minimono: mám chuť to vyzkoušet.. tak zítra sem hodím výsledek

arrow
Neprodává v Bazaru

My děláme nejčastěji s medem a je to fakt moc dobrý

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

my když grilujeme, tak buď bifteky nebo rybu.....žádný krkovičky atd se u nás nevedou.

tzn. bifteky jen pomažu ol. olejem a oéepřím, solím až potom

ryba - dovnitř dávám kousek česneku, citron, rozmarýn a sůl

popravdě myslím si, že všechny marinády, zvlášť ty se sojovkou atd, jsou hnus největší

arrow
profile_image
Bjetushka
od 14. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Panenku dávám jen na noc do oleje vcelku a před grilováním ji nakrájím na špalíčky a trochu ji opepřím pepřem z mlýnku, solím až na talíři
Jinak poslední dobou u náš oblíbené šafránové kuře - čtvrtky kuřete se naloží do jogurtu s olivovým olejem, kolečkama cibule, čerstvým zázvorem, trochou kurkumy, pak trochu soli a pepře a šafrán zalitý troškou horké vody Nakonec se tam ještě přidává dlouholistá petržel, no mňamka

arrow
profile_image
Sluncere
od 25. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
16    0
Číst hodnocení

Cituji Bjetushka: šafránové kuře

To vypadá moc dobře, určitě vyzkouším!

Cituji Amnesia: my když grilujeme, tak buď bifteky nebo rybu

souhlas, ono to vepřové ani není hezké na pohled (nebo jsem rozmazlená ). Já hovězí občas "naložím" do nakrájených plátků čerstvého zázvoru, větviček rozmarýnu a to je vše. Před grilováním opepřím, solím až hotové, ryby s bylinkovým máslem a citronem. Mňam!

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Vážně nechci holky rýpat, ale když "to" solíte, tak je úplně jedno do čeho "to" naložíte, protože veškerá skutečná chuť zanikne.

Jinak ty z vás, které používají jednodruhová koření a byliny alespoň se snažíte udělat dobré maso.
No a vy co používáte všelijaké ty směsy, kečupy....kupte si rovnou ochucené v obchodě...vyjde to nastejno.

arrow
profile_image
steffik
od 14. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já maso nesolím, protože používám provensálské koření, italské a různé jiné a tam už je hodně soli, a jinak používám hodně cibule, šalotky, čerstvý tymián, oregano, bazalku a pravou japonskou sojovku. Skoro nikdy se nedržím žádných receptů, udělám maso dle vlastní fantazie

arrow
profile_image
steffik
od 14. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

myslím si, že pokud trošku s něčím zafantazirujete a použijete kvalitní suroviny, tak vaření určitě nepokazíte

arrow
profile_image
Shanti
od 7. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Na hovězí stejky používám čerstvý rozmarýn a šalvěj, natrhám je, maso potřu olivovým olejem a utřeným česnekem a na to bylinky a čerstvě mletý pepř (nejlepší jsou nahrubo roztlučené kuličky barevného pepře v hmoždíři) a nechám minimálně přes noc (lepší 2 dny) marinovat, solím, až jsou stejky hotové a odstavené ze sporáku (posolím je na pánvičce a nechám je chviličku pod pokličkou odpočinout). Zkoušela jsem na hovězí i marinádu z whisky, už si přesně nepamatuju recept, ale dá se určitě něco vygooglit.

Kuřecí maso nakládám do jogurtu s česnekem nebo do medovo-hořčičné marinády. A ryby většinou většinou jen osmahnu na oliv. oleji s jedním celým stroužkem česneku (který pak vyndám, ať se nespálí), opepřím a pak až na talíři solím a pokapu citronem nebo na gril je dobrá citrusová marináda na potírání (citron nebo limetu vymačkat, přidal oliv. olej, šlehat vidličkou až se spojí, špetku chilli, rozmarýn nebo tymián, stroužek česneku utřený - nemusí být, ale my ho dáváme skoro do všeho krom buchet ). Nemám ráda moc grilovací koření a takový směsi, chce to jen nepřestřelit a nekombinovat až moc, abyste "nezabily" chuť masa.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené