jen máslo (kostkové). Polévka má pak lahodnější chuť. Máslo ostatně používám i při smažení palačinek.
Já dávám olej, protože máslo doma jinak na nic nepoužíváme a kvůli jedné polévce, kterou uvařím párkrát do roka (nejme moc polívkoví) ho kupovat nechci. Zato olej používám běžně a proto používám ten. Pokud bych však vařila polévky často, tak na másle, přijde mi to chuťově lepší.
Reaguji na indulona:
Já si to bez polévky neumím představit. A v zimě obzvlášt, k večeři vařící bramboračku s houbami, to je mňamka.
Záleží co vařím ale většinou máslo...má lepší chut
Cituji sarra: k večeři vařící bramboračku s houbami, to je mňamka.
přesně taky miluju polévky...akorát bych si dala bramboračku,ale bez hub
Na jíšku máslo, pokud si chci nejprve zasmahnout zeleninu, tak kousek másla a kapku oleje, do vývaru nic.)
Olej nebo máslo. Obojí lze a jíška z oleje není nic co by chuťově polévce ublížilo. Používám řepkový olej, protože na VŠ mě profesor přesvědčil, že je velmi vhodný k časté konzumaci. Chuťově je neutrální marozdíl od olivového, který je podle mě přeceňovaný. Samozřejmě máslo polévku provoní, ale olej je zdravější (ne, méně kalorický, jak se někdo domnívá).
všem vám děkuji za odpovědi, nečekala jsem takový ohlas mě teda to máslo taky chutná víc ale polívka mi pak přišla taková moc mastná a tučná tak jsem přešla na olej.. ale myslím že občas to máslo dám
Budu kamenována,ale Ramu jenže nedělám klasickou jíšku,jen zeleninu trochu orestuju,zapráším moukou a po zamíchání - spojení se s Ramou zaliju vroucí vodou a pak se už vaří dokud není zelenina měkká.Mně prostě klasické máslo odjakživa vadí,nechutná mi.
Jenže on je rozdíl koupit Ramu německou a čekou.Německá chutná jinak-lépe.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.