Cituji martí17: možná na pečení je Hera lepší, nicméně chuťově je cukroví lepší z vždy másla
No já z Hery nic jiného než cukroví nepeču,takže o jiném pečení nemůžu napsat.
Každopádně jsem ještě nenašla máslo,ze kterého by bylo například linecké tak vláčné jako z Hery.Linecké sušenky z másla jsou tvrdé a nezvláční.
Ale pokud víte o másle které se prodává a je to opravdu máslo bez vody a má žlutou barvu,tak sem s ním.
Cituji Tiakia: Hera je do cukroví lepší a není to o náhražkách
a proč někdo používá místo Hery nějakou Stelu ,Zlatou Hannu či jiné napodobeniny Hery?
Cituji Tiakia: Prostě cukroví jen z Hery,z másla to nemá tu správnou vláčnost.
Tak letos to vyzkouším. Možná ta vláčnost je tím, že Hera je rostlinná a máslo živočišné.
A to dáváte Heru i do krémů? Vůbec nevím jakou má chuť.
Cituji anýzka: a proč někdo používá místo Hery nějakou Stelu ,Zlatou Hannu či jiné napodobeniny Hery?
To netuším,používám pouze Heru.
Cituji anýzka: A to dáváte Heru i do krémů?
Do krémů máslo
také by mě zajímalo, které přesně máslo
doma pečeme z Hery
Cituji Tiakia: Prostě cukroví jen z Hery,z másla to nemá tu správnou vláčnost.
Cituji pyrolis: Já používám jedině heru, těsto nádherně voní
Teda holky,já teda hledím,já peču jedině z másla a vy jste mě teď docela překvapily s tou Herou...To jako fakt je vanoční cukroví z Hery lepší?Já jsem si teda vždycky myslela,že jedině z másla,já teda peču jedině z másla,tak nemůžu porovnat....
Za mě je nejlepší Jihočeské máslo od Madety. Je na chuť výborné, žluťoučké a vodové vůbec není. Linecké po něm taky změkne, sice asi ne tak rychle jako z Hery, ale prostě to chutná lépe
Taky pečeme vánoční cukroví jen z Hery. A Hera není náhražka másla, je určená právě na pečení, nikdo nepočítá s tím, že si jí někdo namaže třeba na chleba Prostě jsou to odlišné výrobky.
To já zase mohu porovnat, protože doma pečeme z másla a je fakt, že cukroví není pak tak křehké jako z Hery a podobných, ale prostě z másla mi víc chutná. Když jsem ochutnávala cukroví u kamarádek, které pečou z Hery a Hany, tak chuťově to bylo poznat.. prostě to nebylo ono. Takže za mě máslo.
Cituji T3r3zka: Když jsem ochutnávala cukroví u kamarádek, které pečou z Hery a Hany, tak chuťově to bylo poznat.. prostě to nebylo ono.
Zkus dva úplně totožné recepty na linecké třeba a jeden udělej z Hery,druhý z másla a pak nám to přijď napsat.
pak teprve poznáš ten rozdíl a ne ochutnáním jinde,kde může jít o úplně jiný poměr surovin.
Cituji Tiakia: pak teprve poznáš ten rozdíl a ne ochutnáním jinde,kde může jít o úplně jiný poměr surovin
To je taky pravda...
Jsem pro máslo, máslové cukroví lépe voní a chutná! Přemýšlím, že zkusím něco napéct z "domácího másla", takové ty vážené krájené kusy, prodávají např, v sýrárně Grand Moravia nebo i v řeznictví Steinhauser. To je pravé smetanové máslíčko, mohla bych je ukusovat i samotné
Mamka peče z Hery, ale jeden rok zkusila napéct právě z másla, a podivovaly jsme se, že je to letos jakési nezvykle moc dobré.
Cituji Tiakia: Každopádně jsem ještě nenašla máslo,ze kterého by bylo například linecké tak vláčné jako z Hery.Linecké sušenky z másla jsou tvrdé a nezvláční.
pečeme z másla jak linecké, tak vanilkové rozhlíčky a změknou. Nemůžu ale porovnat s Herou. Možná taky záleží na receptu, jestli to změkne nebo ne.
My pečeme třeba ze Stelly, protože několik členů rodiny nesmí laktozu... a zároveň taky lepek a ořechy, ale to už je jiná pohádka A rozdíl nevidíme... chutná nám to i tak
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.