Dobrý den, potřebovala bych poradit. Když šlehám máslo + moučkový cukr - nikdy se mi ten cukr nerozšlehá nebo nerozpustí čím to je? Když ho vložím do úst tak křupe. Poraďte co mám dělat aby byl hladký.. Předem děkuji
Reaguji na Adushka123: Máslové krémy nedělám, nemám je ráda, nicméně asi bych cukr nejdřív rozpustila v trošce rozpuštěného másla a až pak dělala krém.
Já právě ten krém dělám na cupcaky. A mám přímo recept kde to tak dělají, ale mě tam zůstavají ty krystalky no.. A nevím co s tým.
Reaguji na bdfgg: Prosátý cukr mám.. Takže je to jen robotem? Mám pouze ruční mixér Ale děkuji za radu
Cituji Veselka10: Reaguji na Adushka123: Máslové krémy nedělám, nemám je ráda, nicméně asi bych cukr nejdřív rozpustila v trošce rozpuštěného másla a až pak dělala krém.
Cukr v másle nerozpustíš
Cituji Pajia: Tak použij moučkový a nemusíš nic řešit
píše, že používá moučkový
Jinak, mě tam taky vždycky křupe, ale nikdy mi to u ničeho nevadilo
Myslím, že seš "citlivka" (v dobrým!), nebo šleháš krátkou dobu. Já mám s tímhle taky problém - vždycky mě naštve, že to křupe (ať už v čemkoliv a to zásadně používám moučku na všechno...), ale ostatní to necítí a nechápou... Takže se optej okolí - upřímnýho nějakýho - jestli jim to taky křupe a pokud ne...
Reaguji na yvonne_s: Opravdu to křupe a i ostatním.. A šlehám to opravdu dlouho. Kdyby to bylo jen pro mě tak je mi to jedno ale mám to dělat na jednu oslavu, tak proto to chci dotáhnout k dokonalosti.
Reaguji na Adushka123: a co zkusit máslovej řízlej pudinkem, nebo bešamelem? Možná se to v tom rozpustí líp? Nebo jinej typ toho moučkovýho vyzkoušet. Zrovna na ty muffiny sem dávala normálně řízlej pudinkem a drželo to hezky. - Jinak aspoň dobrý, že nejseš jediná, na mě všichni koukají jako na ufona, že mi to v lecčem křupe!
Cituji yvonne_s: kusit máslovej řízlej pudinkem
Taky nadstavuji buď šlehačkou ( ale to spíš na plnění, na cupcakes by to nemuselo držet ) nebo trochou uvařeného vanilkového pudinku, krém je mnohem lehčí, jemnější a nikde nic nekřupe. Těžké krémy pouze z másla nemám moc v oblibě a navíc se to rádo sráží - pak jsou takové ty "hvězdičky" v krému, brrr
Ahoj, to nechápu, děláme máslové krémy do cukroví nebo občas do dortu leta letoucí (no dobře, tak jen co já si můžu pamatovat, tak 22 let ) a nikdy to nekřupalo.
Děláme to takto:
Máslo nechat změknout - hodně. do toho cukr. Jo ale bacha - my to vlastně vždy dělali ručně. Je to teda makačka, ale nikdy to nekřupalo. Tím mixérem by to ale taky snad nemělo. Kdyžtak jednou zkus růčo a uvidíš Jinak tedy my pokud ten máslák chcem odlehčit, připáváme opatrně po lžících vychladlý vanilkový pudink (bez "škraloupu" samozřejmě to ti možná taky sníží křupání ale bacha ať se to nesrazí, s tím opatrně (pokud ale budeš dělat růču, mělo by to být ok).
Hodně zdaru
Reaguji na Adushka123: Kup jiný cukr, jiného výrobce, některý moučkový obsahuje zrnka, také jsem tento problém měla. Nebo ho přemixuj, jde to i v mlýnku na kávu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.